Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

MaharajaLawak Minggu 9 Kumpulan Jozan

Always happening!!

Mencari bloglist baru

Lagak macam belog ni ade berpuluh ribu follower keh keh keh. Skang ni follower dah cecah 600 tapi nasib baik la saya ni jenis bukan yang perasan sebab saya taw yang betol-betol setia men'follow' rasanya tak sampai 20 orang kot hahaha. I really appreciated to those yang suka berblogwalking kat sini tinggal jejak dan terus follow dengan harapan suruh saya follow balik. Honestly saya tak berapa suka dengan 'deal' yang macam tu tapi really appreciated it.  

Even saya tak follow balik, I tried so hard untuk membalas jejak-jejak semua tapi sebab kuota berokband ni selalu terlebih pakai kadang-kadang line die lembap macam siput. Hari-hari buka belog asyik tengok bloglist sama jer. Tambah parah lagi kalau belog tu dah berbulan-bulan tak bergerak. So, saya nak cari beloglist baru. Boleh tinggal link okay. Sila-sila jangan malu. 

Final Mentor 5 yang hambar.

Ada something wrong dengan final mentor tadi. Macam-macam tak kena, kurang happening. Macam konsert mingguan biasa je. Audio system dia tak okay kot, suara lari dari mulut. Hah?? I mean, suara pergi dulu baru mulut bergerak. Tak syok kan macam tu. 

Tapi yang lagi menghambarkan bila keluar muka Nas Ahmad keh keh keh. YEAH! YEAH! YEAH! Rasanya kalau takde dia lagi okay kot. Kesian Nas Ahmad, tak pasal pasal kena kutuk tiap-tiap minggu.

Antara lagu baru protege2 ni, lagu Iqa yang paling menarik. Tengok la sape pulak yang compose. Besh sangat kooot. Lagi satu yang pelik dengan Iqa, kadang-kadang tengok muka dia macam Ayu Raudhah, tengok dari sisi lain nampak macam Tiz Zaqyah pulak. Tadi kuar muka Sarimah Ibrahim pun ada. Sampai tak boleh nak ingat muka sebenar dia macam mana.



Kalau ada anugerah untuk mentor paling vouge mestilah khas untuk Erra Fazira, ratu rambut palsu. Lawa sangat Erra ni. Makin tua makin lawa. Eh, artis semua macam tu la sekarang. Makin tua makin lawa makin tegang kulit n…

Himpunan Sejuta Belia 2011

Special for job seekers.



Himpunan Sejuta Belia 2011  27-28 May 2011 Putrajaya *Klik sini

Kepada sesiapa yang tinggal kat area situ atau berniat untuk pergi tu, saya nak mintak tolong. Boleh? Tolong submit my resume kat semua company yang buka booth kat situ sobs sebab saya tak dapat pergi sebab jauh sebab tak sanggup nak naik bus berpuluh-puluh jam nak pergi KL sebab takde duit sebab sebab eh cukup la tu.

Banyak aktiviti akan diadakan termasuklah Youth Job Fair dan MAHA Youth. Lorr, cakap banyak tapi dua jer? Consider banyak la tu. Ada 100 booth yang akan dibuka. Ada open interview, kaunter pendaftaran secara talian.



Paling menarik ada jugak disediakan satu stage untuk aktiviti Promosi Diri. Macam Buy 1 Free 1 eheh3. Sesiapa yang pergi kat sana dan rasa nak promot diri boleh la naik kat stage tu cerita pasal latarbelakang diri serta kelayakan, kehebatan diri di hadapan 100 company yang involve nanti. Menarik!! Ini semua untuk uji level of confident para job seekers. Nak cari kerja sangat t…

Hazama AF9 - Jangan Kau Rayu

Langkah pergi walaupun pedih
Hati telah terguris tak mungkin sembuh
Jangan ditanya siapa yang silap
Lihat saja di cermin salah siapa engkaukah aku

Jangan kau rayu
Jangan kau rayu
Tak guna memujuk
Aku bukanlah alat mainanmu
Cinta kita sampai di sini
Tak guna kau rayu
Aku bukanlah alat mainanmu oh....

Telahku dengari dari teman-teman
Kisah tentang dirimu
Betapa kau curang
Curang padaku

Ku kira semua tohmanan belaka
Ternyata benar tak perlu kau sembunyikan

Tak guna memujuk
Aku bukanlah alat mainanmu
Cinta kita sampai di sini
Tak guna kau rayu
Aku bukanlah alat mainanmu oh.....

Malaysia dah tak selamat lagi.

Lately, benda-benda yang berlaku kat Malaysia ni membuatkan saya terasa macam duk kat negara Eropah pulak. Orang-orang makin menggila, mengganas, mental semua la. Hobi orang-orang Malaysia dah makin advanced. Takde lagi yang duk lepak bawah pokok petik gitar, naik haji turun haji tapi tak pernah dapat title the real 'haji' sebab setakat main dam haji je pun. 

Orang-orang sekarang dah bertukar hobi, mungkin saya yang ketinggalan. Dulu-dulu orang bakar sampah tapi sekarang dah tak main la sampah, bakar rumah terus. Budak kicik dah tak main guli tapi main PSP, facebook! Tak cukup dengan tu, ada lagi yang mental. Siapa? Acid-splasher! Dia ingat main simbah-simbah acid ni macam mandi-manda kat tepi pantai kot.

Paling latest berlaku semalam kat area Kuala lumpur. Scary ouhh. Tahu tak effect dia sangat besar. Selain menimbulkan trauma dan ketakutan pada orang ramai, penganggur-penganggur kehormat macam saya akan terus duk kat rumah jer. Nak keluar cari kerja pun takut. Boleh jadi alasa…

Cinta Sempurna- Lena AF9 Minggu ke-7

Saya sokong kalau Lena ni dapat masuk final AF kali ni sebab dia memang ada suara yang besh, husky+rock. Kalau diangkat sebagai juara pun OK sebab suara dia memang merdu. Tapi jangan pandang pada attitude la. Kalau di ambil kira attitude, memang OUT la. Sorie.


Layan lagu Cinta Sempurna dari Lena. Besh~

Never trust a pretty girl with an ugly secret.

Pretty Little Liars on 8tv Monday 10.30 p.m - 11.30 p.m



Semalam tergerak hati nak layan citer kat tv. Main tekan-tekan tukar chanel last-last stop kt 8tv nak tengok Pretty Little Liars. Ececece, lagak macam peng'review' or pengkritik series yang hebat pulak. Tapi seriously, series Pembohong Kecil yang Cantik ni menarik amat. Full of mysterious. Kadang-kadang seram jugak kan. Kepada sesiapa yang baru nak start tengok, sila-sila sebab belum terlambat lagi. Semalam baru jer episod 2. Kalau tengok still boleh catch up. Amboi ekau, kalau bab-bab cerita ni cepat jer catch up. Kalau bab-bab mengaji hampeh!

Dalam series ni, ada 5 sekawan. Aria Montgomery, Emily Fields, Spencer Hastings, Hanna Marin and Ali DiLaurentis. Semua howt okay. Mereka ni memang very close to each other sampai la satu masa, Ali ni hilang. Then, after a year mereka jumpa mayat Ali or A kat umah. Yang misteri nye, 4 orang kawan ni dapat text, e-mail, note dari orang yang sama iaitu A. Padahal A dah mati. Huhu tahap sc…

Tok bomoh vs doktor.

Holla!!
Hari ni bangun pagi rasa sakit-sakit sendi, sakit tulang, lenguh sana lenguh sini, osteophorosis gamaknye. Kena beli susu anlene la ni. Kenapa jegilkan mata? Siapa cakap umur 23 tahun tak layak minum anlene? Anda layak okay! kalau gerak sana sini tulang bunyi krek kruk krek kruk.




Tapi saya pikir faktor penyumbang kepada sakit-sakit ni bukan sebab saya terlalu banyak buat kerja. Memang TAK la kan. Mungkin sebab terlalu gigih menghambakan diri depan lappy online 25 jam sehari? Memang betol sangat la tu. Then, mula nak cari tukang urut sana sini.

Okay, hari ni punya entry bukan pasal susu, calsium, osteophorosis dll. Tapi nak cerita pasal perbezaan antara tok bomoh kampung dan doktor? Bila dengar jer 'tok bomoh', ramai yang pikir tok bomoh ni jahat, pakai ilmu hitam, mengarut, ada yang tak percaya la bla bla termasuk la saya. Mana bukti? Cuba tengok cerita Mantera Anjasmoro. Bomoh jahat! Kesian! 



Tapi kenapa kita suka sangat guna term 'tok bomoh' instead of 'perub…

Nak senang atau nak yang mencabar?

Ececece..sejak dua menjak pandai pegang stereng kereta rasa yakin pulak nak bercerita pasal benda alah ni. Secara rasmi nya saya dapat lesen kereta tahun 2006 tapi memang sumpah tak pernah sentuh langsung stereng time tu. TAK PERNAH! Memang sadis. Kira lesen kereta tu cuma perhiasan dalam purse je. Kalau orang tanya dah ada lesen kereta? So, dengan bangganya boleh tunjuk. Tapi kalau drive haram tak ingat yang mana satu clutch, brek, minyak.



Then, akhir tahun lepas saya start berjinak-jinak nak kenal kereta. Tapi cuma setakat tolong abang panaskan kereta, basuh kereta dan tak lebih dari itu. Start dari situ la, saya mula kenal ciri-ciri dan sifat-sifat kereta. Mana letaknya aircond, mana nak tekan butang on radio, mana nak tengok kalau minyak tu dah nak abis, mana tempat nak buka bonet, nak buka tempat minyak dan sebagainya. Fuhhhhh!


Nak cerita lebih-lebih memang pilu la. Kenapa? Sebab di usia 22-23 tahun boleh bilang dengan jari jer kawan-kawan saya yang takde kereta sendiri. Sadis! J…

MaharajaLawak Minggu 8 Kumpulan Sepah

They are on the right track to win maharajalawak..sempoi!!

MaharajaLawak Minggu 8 Kumpulan Jozan

Sharing is caring~
Orang komen kat youtube kemain lagi gelak sampai kuar air mata..
Macam-macam..jum layan~

MaharajaLawak Minggu 8 Kumpulan Jambu

Jambu is one of the reasons why maharajalawak still has their own followers...:D
Kurang menarik berbanding minggu lepas..but somehow, still enjoy rite?

MaharajaLawak Minggu 8 Nabil

i'm sharing this becoz it relates to what was happened nowadays. LOL, OMG, twitter, facebook and all sort of things..still funny rite...:D

Bakal menamatkan status.........

oooppppssss
bukan status single atau nak tunang atau nak kawem, ape benda semua tu? Tak boleh cakap pasal benda alah tu kalau duit beribu-riban nak kumpul sendiri pun tak mampu lagi (mood: jelesh ngan kawan2 yang dah tunang, mana dorang korek duit eh). Paling lekeh nak bagi RM50 bulan-bulan kat mak pun tak mampu lagi. Tak tambah lagi nak bayar balik pinjaman PTPTIPU aka PTPTN. Entah sempat ke nak habis bayar.
TAPI
Alhamdulillah After this, I'm gonna put a stop to be a penanam anggur tegar! Yeah! Yeah! Yeah! Dapat kerja! Tapi takyah la gebang-gebang sangat kerja apa okay. Selagi tak dapat kerja government yang entah dapat ke tidak, selagi tu taknak gebang kerja apa. Tapi cukup lah untuk cari duit poket dan tambah pengalaman. Now, I could see that the experience teramatlah berharga. Saya dapat kerja ni pun sebab pengalaman kerja yang dulu. Berbaloi bukan?
Petang tadi saya dapat call dari company dot dot dot.
Joey  : Hello, may i speak to Mariani? Me    : Yes, i'm here Joey  : Oh yeah, re…

Mouth ulser.

Holla...
Woh, hebat jugak penangan ulcer ni. Sampai boleh meragut mood untuk online. Dah dua hari kot tak makan nasik. Semua ni ulcer punya pasal la. Nak bercakap pun tak mampu. Paling stress nak menguap pun tak berdaya. Haish!
Sebelum ni saya memang selalu kena serang dengan ulcer ni tapi minum air, rilex2, buat bodoh je tup tup dah hilang. Tapi kali ni memang boleh sakit jiwa. Tak boleh jadi ni, so tadi pergi klinik. Tak sangka ulcer ni ada season jugak eh. Doktor cakap ramai hari ni yang datang klinik sebab mouth ulcer.


Nasihat doktor tadi banyakkan minum air, jangan amik makanan yang panas-panas, pedas-pedas. Kalau boleh minum air yang sejuk-sejuk lebih-lebih lagi ais krim. Sekarang saya ada 3 jenis ubat yang perlu ditelan. Antibiotik, ubat tahan sakit & ubat ulcer. Satu lagi op kosh ubat sapu ala-ala bonjela. Surprisingly, sakit tu dah berkurang. Tak percaya secepat ini. Syukur Ya Allah.


Tak sabar nak tunggu esok dah boleh makan macam-macam setelah dua hari berpuasa perut. :D

Konsert Akademi Fantasia 9 Minggu 6 Hazama P6

Antara yang paling happening untuk konsert kali ni...go go go!!

Sempat layan Showdown 2011 sedangkan esok.....

ADA INTERVIEW!!!

Tak prepare pape pun lagi. Resume entah ke mana, sijil-sijil berterabur, baju tak iron lagi. Apa yang pasti, esok lepas interview nak pegi makan kat pizza. Katanya ada promosi hangat. Entah ye ke tidak ni.


Tapi memang layan jugak la tengok Showdown tadi. Semua hebat-hebat...:P Terasa macam tengok Got To Dance UK jer. Pheww, goyang sana goyang sini. And the result is Soulution yang eliminated. Sayang sangat sebab crew tu antara yang dasyat jugak le.






Okay, time to study for tomorrow interview. Goodluck to ME!!

Ayu Suraya makin mengganas

Hello..Baru jer lepas tengok citer Ayu Suraya kat Astro Prima. Layan jugak la jalan citer nye. Not bad and pasti nya saya akan duk melekat kat depan tv setiap hari selasa pukul 10 p.m. Dah tak kuasa nak melayan sinetron indonesia. Pening kepala woi. Makin ramai orang duk komplen suh kurangkan citer indon, makin menjadi-jadi pulak kemunculan kat kaca tv. Haish.



Tak keterlaluan kalau cakap banyak lagi cerita melayu yang  besh dan berkualiti berbanding sinetron-sinetron indon ni. Sorry for those yang hard core peminat citer-citer indon hahaha.

Kenapa saya minat sangat nak tengok citer ni? Dan kenapa korang pun kena minat dengan citer ni?
Hari Selasa kot. Cuba bagitaw saya berapa kerat jer citer yang besh? Antara hari paling 'jammed' rancangan tv tak berapa nak menyeronokkan T TAda 13 episod jer!! Ala-ala citer korea takde la nak meleret-leret sampai beratus episod :PPelakon-pelakon pun not bad la, famous la jugak.Sinopsis: seorang gadis yang mempunyai dua personaliti berbeza akib…

Rentetan kisah kulit halus mulus dan gebus....hiks

Sebelum ni saya pernah cerita pasal bedak special di sini. Taknak gebang lebih-lebih lagi. Sila tatap sampai muntah..



Pada sesiapa yang tengah menggunakan bedak ni, sila tinggalkan testimoni kamu kat sini. Kita akan mempengaruhi sesiapa yang belum memilikinya hahahaha..:D

Dulu, sekarang dan masa depan.

Beza dulu, sekarang dan masa depan bagai langit dan bumi.

Tahun 1970-1989..
“Ali..bangun mandi..baca quran, semayang subuh jangan lupa..pastu makan cekodok dengan teh O panas..sebelum pegi sekolah, jumpe mak dengan bapak kat bangsal getah skrap tu..mak dengan bapak pergi menoreh dulu ni..” kata mak kepada Ali pada jam 5.00 pagi.

“Baik mak..Ali bangun ni” kata Ali sambil mencapai tuala.

“Bagus..macam tu la..ingat..kita orang susah nak..belajar rajin-rajin..dah besar boleh jadi loyar ke, cikgu ke, pegawai kerajaan ke..hidup senang nak..lagi satu, semayang dengan baca quran jangan tinggal..baru tuhan makbulkan doa-doa kita..” kata mak kepada Ali.

“Baik mak..Ali takkan lupa pesan mak tu” kata Ali pula..

“Alhamdulilah..” mak bermonolog dalaman.


Tahun 1990-2000…
“Zakuan..bangun..dah pukul 7 ni..kang lambat pegi sekolah..Mak Mah dah siapkan breakfast atas meja tu..ibu dengan ayah nak pegi keje ni..” kata ibu kepada Zakuan

“ok..jap agi Zakuan bangun..sejuk ni..lagipon sekolah dekat..kay…

Hei cantik luar cantik dalam dengar sini....

Oh rajin la sangat nak update pepagi buta. Baru lepas sahur, hari ni nak puasa. Sambil tunggu Subuh, jenguk belog dulu. Macam ni la budak zaman sekarang bukan nak pegi mengaji dulu ke. Haish!!

Mood: Pening kepala sebab produk-produk yang saya pakai semua dah nak habis. Pandai pula bajet nak habis pada masa yang sama. Walaupun harga RM 10 pun tak mampu beli kalau duit dah takde sobbies

Safi Balqis Perfect 10 + masker Sendayu Tinggi + Toner Kulit Sensitif De' Wajah + Bio Oil + Krim Malam De' Wajah

Combination of these things makes u pening kepala sebab tak tahu yang mana yang betol-betol memberi kesan. Bila produk dah habis and pada masa yang sama sedar diri ini masih lagi menganggur, please tell me, yang mana satu harus kita stop penggunaannya? Nak beli semua enggak cukup duit dong. Susah okay sebab semuanya sayang nak tinggal. Kalau tolak toner, eeeee sayang. Nak tinggalkan bio oil, eeeee sayang  wooo walaupun takde effect sangat. Haish, semua sayang ni. Macam mana??

At last, I c…

Maharaja Lawak Minggu-6 Part-7 Sepah

Paling best kot..gelak guling guling..:P

OST Nur Kasih - Tiz Zaqyah Ft Yasin

Kalau bukan mereka, siapa lagi...

Dah lama rasanya tak memuntahkan sesuatu yang cerdik. Cerdik?!?#@$..I mean, bukan nak menaip yang mengarut or syok sendiri jer. Tiba-tiba rasa terpanggil untuk membincangkan isu kekeluargaan.


Baru-baru ni, something yang tak menggembirakan happened to one of the ibu kepada kawan adik saya. I dont know how far the relationship is sampai saya boleh nak cerita pasal ni.  Nampak sangat ke saya ni bizi body? Tapi takpe lah sebab saya rasa isu macam ni perlu dikupas ececece. Kalau saya tak kupas, siapa lagi nak kupas? hua3..buruk bebenor ayat nye.


Alkisahnya, si anak dah TERbuat kesalahan kat sekolah sampai kena gantung 2 minggu. Sebagai seorang ibu yang berpenat lelah mengusung kandungan selama 9 bulan, please tell me hati mana yang tak kecewa bila benda ni terjadi? Kecewa yang amat sangat bukan?


Kita sebagai pemerhati or pendengar ni mungkin tak merasa apa yang dialami mereka. Apa yang kita tahu cakap itu cakap ini jer. Padan muka si anak kena gantung, pandai buat salah pandai tanggung ma…