Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

Relocate or travel..

During interview session;

Are you willing to relocate or travel?


Dengan penuh confident;

Yes, definitely!! I'm willing to relocate/travel because I always welcome changes bla bla bla... Power tak ayat? Power tak???



When the time bos cakap;

We need to send you to another office.. Is it okay for you?


Jawapan aku;

Ptuihhh ptuihhh ptuihhhh.. Even nak lempar aku ke Korea sekalipun, aku tak nak!! Melainkan kau up gaji aku jadi RM 5k.



Bhahahahahahaha..


Last week, aku punya HR ajak borak-borak. Dia nak bercerita tentang fresh grads sekarang yang katanya nak demand ajeww. Nak gaji lebih-lebih. Dalam hati ni aku sokong memanjang, memang patut pun kena demand, kalau tak orang pijak kepala sampai bila-bila pun gaji seciput tu je *ehh, macam tuju kat diri sendiri pulak*. 


Hello belajar susah-susah course Food Science, Biology, Biochem, Nutrition takkan nak bagi gaji di bawah paras kemampuan kot? Yerr, tawu lah takde pengalaman kerja kan tapi pikir la, 3 4 tahun belajar benda susah camtu. Kesian ouhhh. K…

Dia sudah, aku belum.

#Part 1 : Nazihah & Hazrul

Takde picca ngan pengantin, tapi aku ada 1 picca yang sangat mahal!!




Boleh detect tak apa yang aku nak tunjuk? Bukan tang muka yang sangat flawless, licin dan gebu itteww tapi tang perut mak aihhhhh.. geleng kepala.. T_______T




Nak buat camni jugak lah.. memoir board.. :)


# Part 2 : Nadia (my BFF) & Mijie

 Okay, ni teaser je sebab tu gambar aku buat kabur camtu. Kasi nervous sikit orang nak tengok.. *padahal kamera phone hazab kah3*










Di sebabkan nak matching ngan tema majlis, si Ain ni sanggup pakai baju mak dia. Patut nampak besar semacam, warak..kihkihkih







#Part 3 : Siti & hubby











Sekian penceritaan aku tentang kisah dia, dia dan dia.. Cuma, aku je belum lagi.. ekekekekeke



Tersenyum bahagia saat diperkenalkan dengan dia

Kahkahkahkahkah!


Dupdapdupdap kasi pecah jantung orang baca tajuk.



Currently I'm using cosmoderm setelah diperkenalkan oleh seseorang yang dulu nya kulit agak kurang ceria tapi skang dah berkulit "licin" membuatkan aku rasa teruja untuk cuba try test.



Awal-awal perkenalan dulu, mungkin kami kurang serasi. Sampai satu tahap, aku rasa nak ignore je, tak nak guna lagi. Tapi tahan punya tahan Alhamdulillah rasa cam sesuai la pulok. Now, aku dah guna produk ni untuk round yang ke-2. Terbaikkkk!! Ekceli, bukan senang aku nak stay ngan sesuatu produk. Bagi aku, kalau tube pertama tak mampu bagi apa-apa effect memang aku akan reject terus! Pergi memang takkan kembali lagi ke pangkuan aku.



Apa yang meyakinkan aku untuk consume produk cosmoderm ni? Jangan cakap sebab aku teruja tengok muka "kawan aku yg berkulit tak berapa licin" tadi tuh, bukan bukan! Apa yang menarik, contents produk ni totally natural tawu! Katanya takde sangat chemicals, wahhh gitteww. Yela, biasa ki…

Produktif dalam diam, cuma tak diserlahkan.

Hollaa uolss cikeboom cikeboom boom boom kebabomm semua.. Ehhh?


Setelah dipujuk, dirayu.... akhirnya aku ke sini untuk mengupdate satu entry sampah.. cukup untuk mengubat kerinduan peminat-peminat setia ku.. yatt, amie dan azma. Aku tawu  dan sangat pasti mereka memang tertunggu-tunggu dan ternanti-nanti update dari aku. Sorry uolss sekiranya aku ni telah membuat hidup uolss tidak tenteram.


Atas desakan kerja yang berlambak-lambak (kekonon alasan lah sangat), aku tak dapat nak luangkan lebih masa memanjakan diri depan lappy. Tapi dalam diam, aku kumpulkan kekuatan untuk memuntahkan idea-idea seperti suatu ketika dulu.


Setelah dikerah dan dikerah, idea terus tidak keluar-keluar dari kepala hotaaakk. Degil!! Lalu aku hanya simpan dalam draft.


Sebab tu aku berani janji aku akan up kan 10 entry dalam satu masa sebab dah banyak yang dah ditaip cuma belum publish. Ada satu entry belum lengkap, memakan masa 3 hari  4 malam nak siapkan. Entry aku ditipu hidup-hidup.. Ynag itu aku akan share …

Apa masalah kau?

Hey celcom!! Dah seminggu ko buat hal ngan aku!! Benci benci benci!!! Nak mesej tak lepas, nak call masuk voicemail.. Eeeeeiiiiii...

Okay, lega..phewww..


Live update from office PC..