Skip to main content

Kembali Berkerjaya

 Holla, Assalamualaikum..


Alhamdulillah, syukur kepada-Mu Ya Allah. Penantian selama 8 bulan akhirnya rezeki aku untuk kembali mempunyai kerjaya semula setelah bermacam-macam duri, ranjau yang menghalangi *hamboiiii*.


#Throwback


10/7/2015

Aku dapat official letter dari pihak Felda Technoplant Sdn Bhd. Surat tawaran berserta form yang perlu diisi. Jawatan: Ketua Tadbir & Kewangan (HR) di Wilayah Gua Musang. Masa isi tu aku rasa janggal sangat sebab rasanya dah lama tak bergelumang dengan benda-benda yang semacam rasmi begini. Aku blur. Macam-macam aku pikir macam mana la aku nak kerja nanti. Bayangkan 8 bulan beb tak kerja, dah biasa bangun makan dan tidur je kat rumah. Arghhh, macam mana nak reset minda aku ni??




2/8/2015

Alhamdulillah, aku selamat melapor diri dengan bos Felda Technoplant, En Azaha yang sangat sempoi. Syukur lah bos aku ni seorang yang sangat soft spoken, suka senyum dan baik *harap-harap berterusan sampai akhirnya muahaha*. Kebetulan hari aku melapor diri ni, diadakan majlis sambutan Hari Raya Aidilfitri peringkat wilayah Gua Musang. Terasa macam diri ini diraikan dalam majlis yang gilang gemilang. Awwwww *poyo*. Lepas acara makan-makan, masuk je office mak aihh mengantuk tahap gila. Aku menguap sampai keluar air mata. Tengok jam pukul 1pm patutlah, ini waktu tidur aku sebelum ni hahaha. First day masuk kerja, aku tak boleh adapt lagi. So hari tu aku goyang kaki je dalam bilik office takde kerja takde ape. Pendek cerita takde apa lah, alat tulis takde. Yang ada cuma aku bersama meja, kerusi dan kabinet kosong je dalam bilik. Terasa sangat kosong!



3 - 4/8/2015

Ada staff senior turun padang mengajar aku kerja-kerja yang berkaitan. Alhamdulillah, bila diterangkan skop kerja, aku rasa aku dapat catch up berdasarkan pengalaman aku berkerja sebelum ni. Masih lagi ada sisa-sisa pengalaman tersebut, takdelah aku rasa blur sangat nak belajar semula kan. Betul lah orang cakap "The best teacher is experiences".

Harapan aku semoga aku dapat meneruskan hidup aku bersama kerja ni. Semoga maju jaya kepada diri sendiri.


Till we meet again..



Comments

sherlina halim said…
Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…