Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Akhirnya kita terpisah jua~

Lagu ini totally takde kena mengena dengan perasaan aku sekarang ini. Listen! This song will be the next song from Shila yang bakal meletooppp.. Nak cakap satu je, expectation aku kebiasaannya selalu mengena, tepat, persis lagi jitu. AWAS!! hahahaha..







Biarpun kau tak lagi ada dengan ku
Takkan ku bisa melupakan mu
Cara mu,memanggil nama ku
Terasa seolah kau masih ada

Jauh di dalam sanubari ku
Tak ku relakan pemergianmu
Namun ku,’kan selalu doakan mu
Agar kau takkan terus terluka

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta

Takkan pernah ada penggantimu
Yang mem pertahankan ku sepertimu
Satu dunia,menentang cinta kita
Akhirnya kita terpisah jua

Yang mengenal mu cuma aku
Tidak ku menyesal mencintaimu
Yang ku harapkan
Kau juga mendoakan ku




Bila terlalu penat....

Pernah tak macam ni bila balik kerja penat-penat pastu nak mandi duk cari-cari tuala mana? Cari merata-rata eh rupanya dah pakai kat badan..


Yang tu kira okay lagi la..


Lagi parah kalau..... nak tanggal spender (contoh je taw! teheee), ehh dah tanggal? Duk pikir ni bila masa aku tanggal spender ni? *Larikkkkkkkkkkkk*



Penat nyeww keje..lagi penat kalau pikir keje semata-mata nak cari duit untuk kawen.. So, takyah pikir lah! Bye~






19/2/2013; Bersengkang mata depan laptop

Bukan macam kebiasaan.. Malam ni waaa cakap lu memang paling champion.. sebab aku berjaya apply 5 jobs melalui email.. Hellowww, bukan senang tawu aku nak mengadap benda alah ni.. Email tu beb, bukan via jobstreet. Kalau jobstreet takyah cakap la tekan tekan tekan dah TERapply 50 jobs.


Malam ni gigihnya aku buat resume baru, banyak rombakan yang aku dah buat especially bahagian umur. Lorrr, baru perasan dah lama tak update resume, umur maintain 23 tahun sampai sekarang. Phewww, patut lah tak dapat panggilan interview. Mungkin orang pikir aku ni penipu. Awal-awal dah tipu sape nak amik keje hoi? :P


Apply job melalui email ni aku rasa secure sikit, sebab kita boleh send resume & cover letter sekali. Kalau melalui jobstreet, ouhhh orang pandang sebelah mata je tambah lagi kita ni tak guna jobstreet yang berbayar.


TAPI.... kegigihan memburu kerja akhirnya membawa aku ke sini.. meng-update belog dengan entry sampah macam ni. Skill dah hilang, penceritaan makin tumpul. Itu lah, asyik u…

Dekat tapi jauh..

Macam kita tengok langit....

Nampak dekat tapi sebenarnya lebih jauh dari gapaian tangan kita....

Lebih jauh dari apa yang kita fikirkan....

Macam juga dengan orang yang kita rasa dekat sangat....

Tapi entah di mana dia....

Jadi, tak usah rasa selesa....








Ibu..dengarlah..

Tiada anak yang mahu melukakan hati ibu,
Tiada anak yang ingin mengecewakan hati ibu,
Tiada anak yang sanggup mengenepikan kata-kata ibu,
Betul orang cakap syurga itu di bawah tapak kaki ibu..


Cuma.......


Kadang-kadang dalam sesuatu hal,
Mereka, si anak-anak inginkan sedikit kebebasan,
Kebebasan yang macam mana?
Kebebasan untuk bersuara,
Kebebasan untuk buat keputusan sendiri,



Ya, hati ibu mana yang sanggup membiarkan anak-anak hidup susah?
Kenapa susah sangat anak-anak nak paham? *aku la tuh*
*Sigh*



Maafkan aku.. T____T




Berperang di dalam hati..

Gambar ihsan mr google..