Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

Perangai Tak Senonoh Yang Popular

Perangai tak senonoh ni memang ramai yang suke buat walaupun tau ianya tak senonoh. Makin dilarang, makin dibuat. Agaknya seronok kot buat perangai camni..hehe. Antara contoh2 terdekat:
1. Melompat-lompat macam kera kene belacan terutama time ade awek2 lalu lalang. Kalau berkumpul ramai2 kat bus stop nampak awek lalu macam tu la perangainya.
2. Pastu perangai menghurung macam semut jumpa gula, nak-nak kalau awek yang rajin melayan diorang ni. Berkerumun keliling awek tu, konon2 nak tunjuk siapa paling hensem atau lubang hidung sape yang paling kembang..haha


3. Kalau kambing tak mandi, sah2 satu dunia tau kambing tu binatang. Tapi tu la, ramai pulak yang nak meniru kambing yang memang tak reti2 mandi.

4. Makan tu perlu dan memang best. Nak-nak pulakdapat makanan kegemaran. Berhenti sebelum kenyang tapi ade jer yang makan tak reti2 nak berhenti sampailah penuh nak termuntah2.
5. Yang ni lagi teruk daripada binatang. Binatang pun tak sanggup buat macam ni-buang anak kat tepi longkang, kat to…

kenapa perempuan menangis?

Orang selalu kata senjata seorang wanita ialah air mata. Begitulah berkuasanya airmata seorang wanita. Boleh menyebabkan orang simpati dan tertipu. Cuba tengok antara sebab kenapa perempuan menangis:
1. Saja Mengada     Lebih2 lagi yang tengah mabuk bercinta. Sikit2 nak nangis. Kalau pakwe tersalah cakap pun nangis. Bukan apa, nak menguji kasih sayang pakwe. Lagipun bila dah nangis mesti orang akan dengar cakap sebab tak larat nak dengar anda menangis lagi.
2. Menyampaikan Emosi     Sedih pun nangis, gelak pun nangis. Kalau menonton cerita sedih pun nangis, yang "happy ending" pun nangis gak. Itulah cara perempuan meluahkan emosinya. Setiap kali tengok atau dengar sesuatu cerita, perempuan akan rasa terlibat sama.
3. Sedih     Ini lumrah lah. Kalau dah sedih mestilah menangis. Tapi kena tengok gak tahap menangis ni. Kalau terlepas peluang tuk dapat dwit byukan setakat nangis je tapi siap meraung lagi.
4. Nak Mita Simpati     Terutama kalau dah buat silat atau terkantoi. Mesti kelua…

~Ku Ada Kamu-Adira AF8~

hai, semalam dengar lagu adira masa konsert final AF memang tersangatla syahdu sampai tersentuh hati. memang "superb" habis la. Seswai sangat la ditujukan untuk rakan seperjuangan. Semua lagu2 finalis yang lain pun "not bad" kalau nak dibandingkan ngan AF sebelum2 ni.Jadi, bagi sape2 yang rajin bukak youtube, carik la lagu ni. Memang tak rugi kalau dengar.

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelo…

masalah ketiak hitam??

Haaa, hari ni kasi entry lain sikit. Masalah ketiak hitam ni memang dah jadi satu masalah kat orang2 zaman skang. 

Masalah ni timbul disebabkan: 1. Orang2 moden ni dh pandai guna deodorent @ odorono. Zaman nenek moyang kite dulu2 mane ade benda 'rolling' macam ni. 2. Terlalu kerap guna pencukur bulu ketiak @ shaver 3. Masalah banyak berpeluh + mandi kerbau

Sebenarnya ade banyak cara/petua tuk mengembalikan keputihan ketiak. Antaranya: 1. Guna minyak baby johnson tuk hilangkan daki2. Tapi tak taw berapa peratus keberkesanannya sebab biasenye orang apply bila nak cuci make up kan. Jadi, kite pn cuba la, mane taw tup2 bersinar terus kan haha.
2. Ni antara yang popular, ambil sedikit kapur makan campur ngan perahan limau nipis dan sapu kat ketiak masing2. Nak tolong sapukan kt ketiak orang lain pun ape salahnye..keh3..biarkan lebih kurang 15 min. amalkan 2 kali seminggu samada semasa a@ selepas mandi. P/s: korang akan rasa pedih tapi tak memudaratkan kulit.
Lastly, selamat mencuba..

kisah lucu 1

hidup sebagai pelajar banyak kenangan manis, masam, masin dan pahit. tapi ni la saat yang paling dirindui. hidup di asrama mengajar kita berdikari. banyak kesah2 lucu rakan2 yang bermacam2 ragam yang kite tak dapat lihat kat rumah. macam2 pe'el. antara kesah yang paling mencuit hati adalah mengenai roomateku
ringggggg!!! bunyi pekikan jam loceng memecah keheningan pagi. dulu2 kitorang bangun pukul 5.30-5.45 pagi sebab kne semayang subuh berjemaah kat surau. siap ada buku kedatangan lagi tu. memang tak sah la kalau tak pernah tipu time tanda tu. tak pegi surau pn tanda gak.
masalah besar kitorang bukan malas bangun pagi. tapi air pagi2 sejuk woo. pastu satu lagi kne beratur dan 'take turn' tuk mandi. tu memang melemahkan jiwa dan raga. daripada duk menunggu baik tido kn. 
tapi aku setia menunggu takut dipintas owang lain. tengah khusyuk tunggu ni, aku terpandang roomateku yang baru datang letak bakul mandi pas2 duk tunggu gak. disebabkan terlalu berkobar2 nak cop tempat mandi …

~penyesalan~

dulu masa kecik2 selalu tengok rancangan pintar pintas. tipu la kalau korang x tengok. tu salah satu rancangan yang paling di tunggu2. satu lagi yang feymes 'di mana joe jambul?'..inagt lagi x? tapi bukan rancangan tu yang nak di kongsi bersama..hehe..tolak tepi.
dulu jarang kite dapat tengok budak2 umur 8-12 tahun pakai cermin mata atau lebih dikenali sebagai spek..biasenye budak2 cina ramai yang dah pakai..kenape? sebab mak bapak diorang suh study siang malam..mak bapak kite suh main masak-masak lagi tyme 2..xpayah nak study..x pun main guli..haha.. sape2 yang pakai spek masa tu memang tak dinafikan akan menjadi buah mulut semua murid kat sekolah..antara sebab2 nye: 1. mereka ini dikatakan tergolong dalam golongan orang2 berada sebab mampu beli spek yang bentuknye bulat sebesar gajah macam mak nenek pakai (walaupun sebenarnya TAK!, dah x nampak kne la pakai) 2. nampak macam educated sangat ataupun pelajar2 cemerlang sekolah. tiap bulan je mesti nama dipanggil masa perhimpunan se…

gulai lemak putih vs gulai lemak kuning

hari2 asyik masak menu same je, dah naek muak plak. xtaw la klu mulot owg lain yg makan.  alih2 gulai lemak putih, x pn kuning. klu ade lg kaler kelabu, pink, myb smue 2 aku bantai gak.ditambah pulak ngan petai + budu bersama ikan tawar n x lupe jgk menu wajib-ikan kering! kalau yg advance+rajin+bahan2 semua cukup, tak teragak2 akn merasa la jgk udang masak sambal kunyit, udang celup tepung, sotong hitam. tp kadang2 klu dh dtg timing malas, xde menu lain dh selain sayor air. 
tiba2 teringin gak nk merasa menu lain selain dari tu. walaupun menu same je tapi masakan x penah wowww. belum mampu bwat abg, ma n abah tuk menambah nasi 4 5 pinggan, masih gagal membuatkan mereka rs nk makan ngan pinggan2 sekali huhu.
so, ade sape2 x yg ade menu yg besh2 ckit n simple2 tuk di masak? share ckit fevret korang n jgn lupe bersama resepi yer

~The Best Day~

hi! i've been called to say happy upcoming mother's day.. last nyte, i've clicked on youtube to search for some new songs.. and i've found a video ~The Best Song~, and i stop there to listen it.. then, i scroll down to see the comments left there.. i've been touched to one of those comment dropped by linda
"I put this video on my mom's myspace n one day I was at Target n my brother calls me and ask me what video did you put on mom's myspace? I say I don't remember why? He then said mom's watching a video and she is crying that's when it hit me it was this video that I left on her comments She got on the phone and said this was now her favorite song and that she loved me so much I got all teary eyed and well now both of us have this song as our ringtones when I call her and when she calls me :)"
so, i write up here a very very wonderful lyric that sing by the talented singer taylor swift..

I'm five years old
It's getting cold
I've got my …

~waiting for tonyte~

weyoo..im definitely waiting for tonyte..watching AF8..hope i can enjoy myself with their so-so talent..really hope they could able to entertain me..so boring u know, be at home without nothing to do except for routine works that very3 annoying..haha..dont forget vote for maulana n adira..see u soon..daa~