Skip to main content

takde keje layan lagu ni pun best!

cepat2, jangan lengah-lengah lagi..
buka page ni terus nyanyi ye..
ni untuk sesiapa yang takde keje macam saya..
layaaannn..

tajuk: Adinda
nyanyian: atilia ft monoloque

Oh kekanda jangan iri hati
Dinda naik pangkat lagi
Oh adinda kanda mana dengki
Malah kanda support bini

Jadi dinda mahu mengambil masa
Tapi kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi kanda mahu cahaya mata
Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adinda tolong jangan lekas curiga
Lekas cemburu buta
Oh kekanda dinda perlu berhati-hati
Tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime terlebih masa
Itu yang dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan dinda atau sebaliknya
Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira dewataku
Mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja intan permata
Mari ikut cara kanda
Bagaimana bagaimana kita nak selesaikannya
Apa keputusannya

Oh kekanda mari nyawa
Kita cuba komunikasi
Oh adinda mari sayang
Kita cuba toleransi
Walau kita janji sehidup semati
Kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi sikap toleransi
Itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang perdana
Dinda yang utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

best kan lagu ni?? siapa rasa tak best boleh choww dari sini..hee
selamat berkaraoke!! 

Comments

puteri cahaya. said…
xsempat nak nyanyi la dik.. assignment banyak, mid term and final exam almost near... huhuhuhu!... but, enjoy here.. joom comment blog kak puteri..
mar yanie said…
aik kak puteri..byk assignment pon sempat lagi yer berblog..hee..okes, nyanyi lain kali..:D
aibaks said…
wa.. mek.. layan lagu akak atalia ka?
mar yanie said…
aibaks..hehe..lagu ni kiut!
haidi takeAfoto said…
besh lagu ni..ade dlm belog sy gak..hehe cute... mcm awk..
mar yanie said…
haidi..kiut kan?? tak,i mean lagu ni kiut kan!! hee..thanxx!! jum layaaann..
mar yanie said…
cik tom..besh kan!!
$h@h_Izn@n said…
oh dinda...kanda katkutub barat...camne tue...keh3..

er nak dgr lagu ni...kalo btol2 best nnt tuntut eskrem(tu pon kalo jumpek) heheheh
mar yanie said…
tunggu page ni abes loading, nati kuar la lagu ni..jum layaaaannn!!
$h@h_Izn@n said…
huk3...xda pon...u shah block kot xpe3 shah nakg cari ngan makcik youtube japek...kih3...
mar yanie said…
owh..rugi la tak dapat karaoke kat sini!! hee
$h@h_Izn@n said…
huhuhu xpe2 nnt saya karok lagu lain...kih3..
mar yanie said…
tapi tetap rugi!!!! hahaha
caliph shuriken said…
kt blog sy pun pnah wt en3 ni.. best lagu ni ^^
mar yanie said…
en caliph..lagu ni kiut!!
best ! best ! hehe . minat a lagu nie . ciutt :D
mar yanie said…
hehehe..kila, jum layaaannn!
Nik Nur Izzati said…
lagu ni suweet2 je.
sesuwei ngn yg baru kawen ehehe
mar yanie said…
nik..yang belom kawem pun kite seswai kan jugak..hee
nurkaloi said…
haihh...sowi ni laa dye org ketinggalan zmn *kutuk diri sendiri*
tak penah dengar la cik mar yanie...
frustrated gak nie..
takpe i layann jerr..
mar yanie said…
hee..same la..lagu ni dah agak lame tapi br terdengar tyme raya hari tu..:P
nurkaloi said…
hehehe...tp bagus gak
thanx yer for ur information....
ayin~weeweet said…
tajuk dia kekanda adinda kot.bukan adinda je.rasanya lah :)
mar yanie said…
kaloi..ok..layaan saja..:D
mar yanie said…
ayin..x perasan pulak..hari tu search adinda terus je kuar..bantai je la tajuk ape..hee :P
zaL_cdpx said…
i REALLY don like this song !!!!

coz mngada2 thap gaban !

tp aku xmarah korg suka.., taste msing2 kn !

PEACE
mar yanie said…
zal..haha..takpe2..ikut taste masing..:D

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…