Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

what is a friend?

A friend is someone who goes with you  in thegood times andbad times You try not to fight with a friend
Good friendsare always by your side When you're  playing they don't walk away

A friend is a person who comes and   won't judge a flower by its color A person who will just have some fun with you and  give you agood laugh

A friend is someone youcan depend on Someone who you can talk to A person who willcomfort you A person who will never give up on you

A friend is someone who cares and helps you  when you are introubleor when you arehurt.

here some of the famous friendship quotes:
Don't walk in front of me, I may not follow; Don't walk behind me, I may not lead; Walk beside me, and just be my friend  Albert Camus
Choose your friends carefully. Your enemies will choose you  Yassir Arafat
if you haven't learned what friendship means then you haven't learned anything   muhammad alli
any quotes from you? pls share here..

5 min only

how to be slim? yup..5 min is more than enough for someone like me to do a simple jog i mean 'someone' is referring to lazy,lazier and the most lazier person haha yesterday, i jogged with my 'gangs' how come they able to jog faster than me hoh, it was really tiring after 5 min jogging it's only 100m i guess how bad me compared to them
oh no!!  is it a sign that.....hrmmm..!! ok, i'm not a teen anymore.. times really flies away and i really mish my old days




Ayuh berdiskusi

woh..pagi-pagi lagi dah blurr..kenapa? 
hee..pagi tadi telah diadakan Program Diskusi Ilmu Isra' & Mikraj  bertempat di dataran SMK Banting semua pelajar islam, cikgu-cikgi dan kakitangan diwajibkan hadir camne la saya boleh tak taw pape ni tu la, sampai sekolah, masuk bilik guru, sujud kat meja sampai masa ke kelas tuk mengajar tak ada nye nak jalan-jalan pergi beramah mesra ngan cikgu-cikgi yang lain (tak senonoh betol la hehe) bukan tak nak tapi malu (malu itu separuh dari iman)

banyak sangat yang saya dapat hari ni, maklum lah walaupun duk di kerusi bersama kalangan cikgu-cikgi, saya tetap berada dalam dunia sendiri..first time kot fokus mendengar ceramah agama..kalu kat U dulu, bukan tak nak fokus tapi banyak halangan (kawan2 yang sangat suke menghasut ekeke). alasan la!
hari ni saya dapat mendengar satu cerita yang amat menarik tertarik. Cerita tentang kejadian Israk & Mikraj:
Tersebutlah alkisah pada suatu hari Bumi dan Langit sedang berborak-borak. Tiba-tiba berlaku pertelin…

i'm not a gifted

yup, no one is perfect everyone has their own ability some people are very gifted but some people like me not included in this group  pity me..='(
let's check it out some characteristics of gifted person: Einstein was four years old before he could speak and seven before he could readIsaac Newtondid poorly in grade school. When Thomas Edison was a boy, his teachers told him he was too stupid to learn anything. A newspaper editor fired Walt Disney because he had "No good ideas" Caruso's music teacher told him "You can't sing, you have no voice at all."hoho..let me think..am i gonna have a chance to be like them one day? 
beautiful quotes:   "If I am perfect (whatever that means!) then people will like me, love me, admire me, approve of me, pay attention to me, or validate me. Then I will feel worthy...” by Dr. Margaret Paul why i blog about this? i was really dissapointed with a few students this morning. they really mean it to make me feel hot fm..…

what a bored day!

today is very hot even the weather is so cool
i mean 'hot' inside hohoho
a few students make me feel so hot Omaigod! i mean 'hot' inside hohoho
not the sexy one haa
they underestimated me
why?
am i looking so young?
so they can act like 'me' their friends?
act like they knowing everything
am i look so kind?
i mean am i not looking like a lion??
hohoho
pelishhh la, spm entah ke mana-mana
you r only 16 years old!
thank u..

KFC again!!

heee dalam facebook dah, dalam twitter dah, kt blog belum post lagi.. jap lagi saye dan kuncu2 akan ke KFC makan berketul2 ayam sebenarnye planning nak makan nasi arab tapi disebabkan 'my lucky aina fathiah' menang tempat ke-6 pertandingan mewarna, dah dapat kupon free so, kitorang tukar planning walaupun kupon free tu hanyalah untuk 1 owang jer.. yang lain cuma tumpang tuah cik aina la..kalau bukan sebab dia, tak merasa la KFC hari ni..hohoho okie, chan chin chow!!
HAI.. nama  saya Afiqah  Dayana. Hari  ini saya membuat  kerja matematik.Selepas  membuat  kerja  matematik  saya merasa sungguh  penat.Kemudian  saya  melayari  internet.Saya  menonton  cerita  anna  maria  dan  rasukan ablasa.Saya  tidak tahu  berapa  ribu kali saya  menonton  cerita  itu.Tapi  saya  tidak pernah merasa  bosan.Saya  suka menonton  cerita itu  kerana  pelako  itu  semua  bagus-bagus.Sebab  itu  saya  suka  menonton  cerita  itu .
SEKIAN  TERIMA  KASIH

macam bertih jagung

amat seronok bila dikelilingi kanak-kanak riang mereka bercakap macam bertih jagung macam esok dah x de masa nak bercerita indahnye kalau hidup macam ni ada banyak masa nak huhahuha
hari tu saya duk dalam bilik bersama kuncu2 Afiqah Dayana & Aina Fathiah





















baru je umur 9 & 7 tahun tapi ape yang dowang dk psssstttt3? aina ni bizi duk senaraikan nama boypren kakak(afiqah) amboi..kicik2 dah pandai maen2 cinta kakak pulak dah marah2 bila kakak cakap aina ada pakwe name A (bukan nama sebenar) taw x ape jawapan yang keluar dari mulut aina? "tak la. aina dah putus ngan die"  ewah3..macam owang dewasa saya gelak jer dalam hati ni "hrmmm,budak2 skang ni dah advance"

tu belum cakap pasal adik2 nye adibah maisurah & aqil muhaimin






















5 & 4 tahun mereka ni sangat rapat dan 24 jam asyik gaduh haha satu bilik kecoh bila surah cakap "rahsia boleh bagitaw kt owang lain" sekali lagi saye gelak je di penjuru dinding aina tanye "gelak tu ape?" gelak pun x taw ke?? sila google ok

macam-macam pengalaman

OK! 'assalamualaikum dan salam sejahtera cikgu' wah, so sweet bila dipanggil cikgu banyak sangat rasanye yang saya nak share kot tak cukup status kt fb, skang ni beralih ke blog kalau kt fb nak update status setiap 5 min takut ade owang sound plak hello, tolong sedar diri. owang laen dh bertaun2 kot jd cikgu. aku ni 24 jam pun x sampai lagi haha ok2..kembali normal, cuba control diri yang tersangat excited ni macam2 benda berlaku dalam kelas adei.. ade budak siap mintak kebenaran lagi "cikgu, boleh saya siapkan folio sejarah? hari ni kne hantar" what? dush3x..kasi tumbukan padu (ok2, ni hanyalah imaginasi) ade lagi yang lagi x boleh diterima akal ade budak cakap oxygen kaler hitam ape?? knape cakap macam tu..ade dalam buku ke? ade2 cikgu. ni die lorekkan kaler hitam.. ok, bila dah sampai tahap ni, saya dh betul2 blurr..nak jawab apa..cuma mampu control gelakkan daripada tersembur keluar..hahahahahaha (ok, cikgu ini sangat jahat..sila sedar diri!) tak masuk lagi bab2 pemakaian hari ni…

don't know yet hehe

yeah.. two days of interviews very tired,  tired of being nervous hoho and suprisingly i got those jobs BUT i have to let them go bcoz i'm not ready yet HOWEVER even i've lost the jobs, i found something in myself WHAT???? my confident was getting higher higher than yesterday and before