Skip to main content

macam bertih jagung

amat seronok bila dikelilingi kanak-kanak riang
mereka bercakap macam bertih jagung
macam esok dah x de masa nak bercerita
indahnye kalau hidup macam ni
ada banyak masa nak huhahuha

hari tu saya duk dalam bilik bersama kuncu2
Afiqah Dayana & Aina Fathiah

sangat rapat..hari-hari bercakar2..





















baru je umur 9 & 7 tahun
tapi ape yang dowang dk psssstttt3?
aina ni bizi duk senaraikan nama boypren kakak(afiqah)
amboi..kicik2 dah pandai maen2 cinta
kakak pulak dah marah2
bila kakak cakap aina ada pakwe name A (bukan nama sebenar)
taw x ape jawapan yang keluar dari mulut aina?
"tak la. aina dah putus ngan die" 
ewah3..macam owang dewasa
saya gelak jer
dalam hati ni "hrmmm,budak2 skang ni dah advance"


tu belum cakap pasal adik2 nye
adibah maisurah & aqil muhaimin
ramai yang konpius girl or boy..tapi jangan 
tanye die,msti jawap "saya pempuan"








surah yang banyak mulut dan seorang kaki report haha















5 & 4 tahun
mereka ni sangat rapat dan 24 jam asyik gaduh haha
satu bilik kecoh bila surah cakap "rahsia boleh bagitaw kt owang lain"
sekali lagi saye gelak je di penjuru dinding
aina tanye "gelak tu ape?"
gelak pun x taw ke??
sila google ok
yang budak aqil ni memang kelakar la
saye tanye "aqil ngah lukis ape tu?"
aqil jawab "ngah lukis tahik ayam"
wakakaka..tahik ayam pun nk lukis..haissshh..
ada sekali uncle(my bf hee) call
aqil nak cakap
uncle tanye "ngah bwat ape tu?"
die jawab "ngah korek hidung"
adei, memalukan betol..perangai x senonoh hahaha

pape je la haha
saya sangat taw dan paham dah mereka ni
ada character yang sama
cik afiqah, aina, surah & aqil ni suke sangat maen laptop
rasanya bateri kondem ni sebab dowang la kot
lagi, suke sangat makan
memang x payah pikir langsung pasal membazir
mereka ni la TENTERA MAKANAN YANG SEJATI!!

makan!!






Comments

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…