Saturday, March 30, 2013

Relocate or travel..



During interview session;

Are you willing to relocate or travel?


Dengan penuh confident;

Yes, definitely!! I'm willing to relocate/travel because I always welcome changes bla bla bla... Power tak ayat? Power tak???



When the time bos cakap;

We need to send you to another office.. Is it okay for you?


Jawapan aku;

Ptuihhh ptuihhh ptuihhhh.. Even nak lempar aku ke Korea sekalipun, aku tak nak!! Melainkan kau up gaji aku jadi RM 5k.



Bhahahahahahaha..


Last week, aku punya HR ajak borak-borak. Dia nak bercerita tentang fresh grads sekarang yang katanya nak demand ajeww. Nak gaji lebih-lebih. Dalam hati ni aku sokong memanjang, memang patut pun kena demand, kalau tak orang pijak kepala sampai bila-bila pun gaji seciput tu je *ehh, macam tuju kat diri sendiri pulak*. 


Hello belajar susah-susah course Food Science, Biology, Biochem, Nutrition takkan nak bagi gaji di bawah paras kemampuan kot? Yerr, tawu lah takde pengalaman kerja kan tapi pikir la, 3 4 tahun belajar benda susah camtu. Kesian ouhhh. Kalau dapat increment every 6 months okay lah. Ni 2 3 tahun pun belum tentu dapat increment tinggi. That's why for those fresh grads, silalah demand mintak gaji lebih!! Kalau tak korang menyesal!! Lebih-lebih lagi kalau kerja kat company komunis!! Asyik nak lebihkan puak-puak dia jeww even qualification kita lagi tinggi dari dia! 


Lepas tu, dia complaint lagi cakap "Orang muda sekarang ni masa interview cakap tak kisah la kena travel or relocate, tapi bila dah sampai masa kena pindah macam-macam alasan pulak." Hello! Hello lagi! Kalau kitorang tak cakap macam tu masa interview agak-agak kitorang akan dapat tak kerja tuh? Dapat tak? Memang lah, masa tu belum kawen kan, ni dah kawen haruslah sanggup relocate tapi relocate bersama encik suami terchentaaa... awwww.. 


Lagi satu, apa hak sesuatu company untuk menghalang kita dari berhenti kerja? Adakah menjadi satu dosa yang amat besar? Apakah mereka pikir kita dah menganiaya company, meninggalkan company bila dah dapat kerja yang lagi bagus? Lupa diri? Huh! Dulu masa resign kat company sebelum ni dari first date hantar notis berhenti kerja, bos terus bermuka masam dengan aku sampai lah aku kata yes, saya akan sambung kerja selama sebulan lagi. T____T


So, itu jeww aku nak cerita kali ni. Sakit hati ni makin membuak-buak. Semoga Allah sabarkan hati ku ini, untuk terus berkerja dengan ikhlas. Insyaallah.






Thursday, March 28, 2013

Dia sudah, aku belum.



#Part 1 : Nazihah & Hazrul

Takde picca ngan pengantin, tapi aku ada 1 picca yang sangat mahal!!




Boleh detect tak apa yang aku nak tunjuk? Bukan tang muka yang sangat flawless, licin dan gebu itteww tapi tang perut mak aihhhhh.. geleng kepala.. T_______T




Nak buat camni jugak lah.. memoir board.. :)


# Part 2 : Nadia (my BFF) & Mijie

 Okay, ni teaser je sebab tu gambar aku buat kabur camtu. Kasi nervous sikit orang nak tengok.. *padahal kamera phone hazab kah3*










Di sebabkan nak matching ngan tema majlis, si Ain ni sanggup pakai baju mak dia. Patut nampak besar semacam, warak..kihkihkih







#Part 3 : Siti & hubby











Sekian penceritaan aku tentang kisah dia, dia dan dia.. Cuma, aku je belum lagi.. ekekekekeke



Thursday, March 21, 2013

Tersenyum bahagia saat diperkenalkan dengan dia



Kahkahkahkahkah!


Dupdapdupdap kasi pecah jantung orang baca tajuk.



Currently I'm using cosmoderm setelah diperkenalkan oleh seseorang yang dulu nya kulit agak kurang ceria tapi skang dah berkulit "licin" membuatkan aku rasa teruja untuk cuba try test.



Awal-awal perkenalan dulu, mungkin kami kurang serasi. Sampai satu tahap, aku rasa nak ignore je, tak nak guna lagi. Tapi tahan punya tahan Alhamdulillah rasa cam sesuai la pulok. Now, aku dah guna produk ni untuk round yang ke-2. Terbaikkkk!! Ekceli, bukan senang aku nak stay ngan sesuatu produk. Bagi aku, kalau tube pertama tak mampu bagi apa-apa effect memang aku akan reject terus! Pergi memang takkan kembali lagi ke pangkuan aku.



Apa yang meyakinkan aku untuk consume produk cosmoderm ni? Jangan cakap sebab aku teruja tengok muka "kawan aku yg berkulit tak berapa licin" tadi tuh, bukan bukan! Apa yang menarik, contents produk ni totally natural tawu! Katanya takde sangat chemicals, wahhh gitteww. Yela, biasa kita dengar chemicals ni tak berapa elok sangat untuk kulit muka kan. Menghakis la itu la ini la. Lagipun kulit muka kita sehalus dan selembut kulit bayi....awwwwww..






So, pada yang rasa-rasa dah teruja tapi tak yakin dengan produk ni sila lah like page Facebook rasmi Cosmoderm dan baca lah testimoni pengguna Cosmoderm sampai montahh. Rata-rata komen/testimoni sangat positif.





Yang menarik; tak kira lelaki ke perempuan ke semua boleh consume produk ni...awwww..apa lagi? Sila lah introduce laju-laju kat chenta hati!!


But wait! Sebelum aku jumpa ngan Cosmoderm ni, aku telah dipujuk rayu oleh seseorang untuk guna 1 produk ni. Bukan calang-calang produk ni tawu. Sekali aku beli sedozen terus. Hasil nya; tadaaaaa.....habis je 1 ketul sabun, terus aku stop! Kering dan menggelupas. Aku tak kata produk ni tak bagus cuma mungkin depends pada jenis kulit muka jugak la kot. Agaknya kulit muka aku ni memang demand, nak yang mahal-mahal ajeww *sigh* ekekekekeke.. Tuh, ada lagi beberapa ketul pencuci muka tersadai kat tepi katil...



Sabun susu beras... 

Tapi sayang, baru je nak masuk sabun ke-2, aku terpaksa say goodbye puhlishh don't come back to me.... 



Selamat terpengaruh!

Monday, March 18, 2013

Produktif dalam diam, cuma tak diserlahkan.




Hollaa uolss cikeboom cikeboom boom boom kebabomm semua.. Ehhh?


Setelah dipujuk, dirayu.... akhirnya aku ke sini untuk mengupdate satu entry sampah.. cukup untuk mengubat kerinduan peminat-peminat setia ku.. yatt, amie dan azma. Aku tawu  dan sangat pasti mereka memang tertunggu-tunggu dan ternanti-nanti update dari aku. Sorry uolss sekiranya aku ni telah membuat hidup uolss tidak tenteram.


Atas desakan kerja yang berlambak-lambak (kekonon alasan lah sangat), aku tak dapat nak luangkan lebih masa memanjakan diri depan lappy. Tapi dalam diam, aku kumpulkan kekuatan untuk memuntahkan idea-idea seperti suatu ketika dulu.


Setelah dikerah dan dikerah, idea terus tidak keluar-keluar dari kepala hotaaakk. Degil!! Lalu aku hanya simpan dalam draft.


Sebab tu aku berani janji aku akan up kan 10 entry dalam satu masa sebab dah banyak yang dah ditaip cuma belum publish. Ada satu entry belum lengkap, memakan masa 3 hari  4 malam nak siapkan. Entry aku ditipu hidup-hidup.. Ynag itu aku akan share untuk keselamatan orang di luar sana.



Nahhhh....


Sekarang sudah tiba masanya............... bukan untuk melengkapkan cerita enrty yang tergendala. Tapi masa untuk aku tido. Bye~


Goodnight....xoxo




Tuesday, March 5, 2013

Apa masalah kau?



Hey celcom!! Dah seminggu ko buat hal ngan aku!! Benci benci benci!!! Nak mesej tak lepas, nak call masuk voicemail.. Eeeeeiiiiii...

Okay, lega..phewww..


Live update from office PC..


1st 'Comeback' Post on 2017

Assalamualaikum.. This will be the very 1st post on 2017. Konon-konon post comeback dari aku la. Harap-harap aku dapat istiqomah dan buka...