Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

Kau kenal Steve Jobs siapa?

Kau kenal? Bagus! Tabik springgg  sebab kau sentiasa bergerak seiring dengan peredaran masa.


Kalau tak kenal, memang kompem kau tak pernah ada iphone atau pun kau tak pernah bermimpi nak beli iphone kah kah kah kah kah macam aku. Iphone itu apakah?


Yang kau pulak lagi teruk! Guna iphone, guna apple tapi tak kenal Steve Jobs siapa. Baik buang je dalam gaung. Habis cerita.



*monolog dalaman*












~Remembering Steve Jobs.




Alif Satar - Lelaki Seperti Aku

Official video Lelaki Seperti Aku by Aliff Satar.

Enjoiceee korang..


30 lagu separuh akhir Muzik-Muzik 26 pilihan korang?

Weee, separuh akhir Muzik-muzik ke-26 datang lagi! Okay, let's make it short. Antara 30 lagu yang akan berentap ada yang gila-gila best dan ada yang gila-gila TAK best. Tapi kebanyakan yang gila-gila la. Sape yang gila? Kau lah haha.


List lagu dari artis made from Akademi Fantasia.
As always diorang selalu conquer macam reunion pulak. Haaa, sape kata stok-stok dari AF ni artis mee segera je??

Sungai Lui - AizatJanji - AkimAwan Nano - HafizIlusi - AdiraLuar biasa - ShahirKisah Dongeng - StacyCinta Teragung - HazamaMata Hati - Nubhan
Yang tak menahan tu stok artis dari Mentor pun ada. Best ke? Seingat saya, lagu yang best lagu Iqa je. Rezeki kan.

Di Penghujungnya - IqaBila Bertemumu - ShihaAku Permata - Salma
Lagu-lagu dari arti-artis yang dah selalu masuk AJL.

Karma - Faizal TahirGadis Semasa - YunaPenakut - YunaSedetik Lebih - Anuar ZainKisah Hati -AlyahBagaikan bidadari - Tomok
Lagu dari artis trio yang memang aummmm mengancam

Kekanda Adinda -Atilia feat MonoloqueKalau Berpacaran…

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Shila Amzah (alif satar ) cover- Gadis Seperti Aku

Memang tak kan ada gadis seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak
Memang tak kan ada gadis sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lagi gadis yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang tak kan ada gadis seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak
Memang tak kan ada gadis secomel aku
Tapi yang lebih comel banyak

Maka tak perlu pujuk rayu itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku tuk jadi pacarmu

Oh baby baby jangan kau marah
sebab ku tolak
Ku tahu kamu kaya
Dan baik budi bahasa

Ku yakin pasti ada
Gadis yang akan suka

Oh baby jangan kau dendam
Sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
Tapi tidak dengan mu

Ku sudah ada satu
kekasih yang menunggu

Ceritanya aku mahu belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak bisa mendua
Nooooooooo

Tadi dah habiskan duit

Biasa la dah ada duit sendiri sekarang ni. Dah pandai membazir. Kalau dulu nak beli bag, nak beli kasut, nak beli baju, kena pikir dua tiga kali dulu, nak kena sematkan dalam pemikiran dulu tak boleh nak bazir-bazir. Maklum lah, dulu duit ptptn.


Ni la akibatnya bila dah ada duit sendiri sebab dulu takut-takut nak bazir sekarang takut-takut nak simpan duit. Takut berlambak dalam bank. Daripada simpan dalam bank, baik simpan kat shopping complex teheee..



Wedding Jue & Matle

Semua pic ni dicurik dari facebook Mai (our photographer of the day) sebab dia ada kamera mahal tehee..Nak harap kan diri sendiri entah bila dapat merasa pegang dslr. Kamera yang biasa pun tak mfampu beli lagi tsk tsk.. Mari menikmati pemandangan indah perkahwinan Wan Jue & Matle..:D


























Sekian dulu~



Sedar tak sedar (Bab 2)

Dah masuk bab 2?? okay sambung lagi...

Sedar tak sedar- tinggal 3 hari lagi...3 hari lagi.... my fwen, Wan Zuraidah  a.k.a Jujue akan kawen!! Kami sebagai kawan sangat excited untuk korang berdua. Dari first kenal lagi, kami memang suka sangat korang berdua. Matle yang super duper peramah, baik hati *first time jujur*. Harapan- semoga jodoh berkekalan dan bahagia sokmo.


Tahniah Jue sebab dapat jadi yang first kawen dalam geng kitorang *mode; sedih tak dapat jadi yang pertama* hahaha.




To Jujue; jangan jadi matured2 sangat yer, muda lagi ehehe.


P/s: Dalam dok jealous segala bagai, ketahuilah jue yang kami TERsangat excited for your upcoming wedding ni. 






Sedar tak sedar (Bab 1)

Tik tok tik tok tik tok....(bunyi jam berdetik setaip saat dan ketika)

Rupa-rupanya dah masuk 7 October 2011 hari ni.. 

Rupa-rupanya dah 23 tahun 3 bulan 14 hari aku hidup kat dunia ni.. Dunia yang bersifat sementara semata-mata..Apa yang dikejar sangat kat dunia ni? Duit? Pangkat? Penghormatan? Lupakan je kalau semayang tak cukup 5 waktu.. Hampehh..

Rupa-rupanya dah 1 tahun 5 bulan 12 hari aku meninggalkan alam persekolahan/ peruniversitian. Tanyalah sama ada aku masih lagi berkira-kira nak sambuang master? Jawapan ku masih juga sama, aku rasa tak layak sebab aku memang seorang yang pemalas. Malas untuk berfikir, malas segala-galanya. In addition (cewah), aku tak suka jalan kaki, aku tak suka naik bus untuk pergi lab macam dulu-dulu lagi. Aku nak kereta toyota vios untuk berulang alik pergi lab, baru aku akan pertimbangkan. Pang!! (rupa-rupanya aku berkhayal) teheee.
Rupa-rupanya dalam sedar tak sedar, dalam suka tak suka, dalam benci membenci dan dibenci, aku dah kerja kat s…

Aku cukup mengagumi Zahiril Adzim.

Aku sangat jeles dengan orang yang dikurniakan bakat sastera dalam kepala otaknya. Bakat untuk berpuitis, muitis, dengan lenggok-lenggok bahasanya. Hiperbola, metafora cukup lengkap. Sampai ku tertanya-tanya macam mana orang-orang ini melahirkan bahasa yang sedemikian rupa.




Bagi orang-orang yang lembap dalam memahami ayat-ayat sastera ni (macam aku), kena betol-betol fokus, keadaan sunyi, baca 3 4 kali baru paham maksud sesuatu ayat. Semalam baru berkesempatan baca buku 'Bogel Menuju Tuhan' tapi belum habis lagi, masih lagi meneruskan pembacaan. Semoga berjaya..;D


P/s: Tajuk yang paling best; Mata Terkunci Dengan Stranger. Selamat membaca~~