Friday, October 7, 2011

Sedar tak sedar (Bab 1)


Tik tok tik tok tik tok....(bunyi jam berdetik setaip saat dan ketika)


Rupa-rupanya dah masuk 7 October 2011 hari ni.. 


Rupa-rupanya dah 23 tahun 3 bulan 14 hari aku hidup kat dunia ni.. Dunia yang bersifat sementara semata-mata..Apa yang dikejar sangat kat dunia ni? Duit? Pangkat? Penghormatan? Lupakan je kalau semayang tak cukup 5 waktu.. Hampehh..


Rupa-rupanya dah 1 tahun 5 bulan 12 hari aku meninggalkan alam persekolahan/ peruniversitian. Tanyalah sama ada aku masih lagi berkira-kira nak sambuang master? Jawapan ku masih juga sama, aku rasa tak layak sebab aku memang seorang yang pemalas. Malas untuk berfikir, malas segala-galanya. In addition (cewah), aku tak suka jalan kaki, aku tak suka naik bus untuk pergi lab macam dulu-dulu lagi. Aku nak kereta toyota vios untuk berulang alik pergi lab, baru aku akan pertimbangkan. Pang!! (rupa-rupanya aku berkhayal) teheee.

Rupa-rupanya dalam sedar tak sedar, dalam suka tak suka, dalam benci membenci dan dibenci, aku dah kerja kat sini 4 bulan 7 hari. Tak sangka, ketahanan ku agak kental..heee


Rupa-rupanya selama aku berkerja dalam tempoh setahun ni, aku masih takde saving untuk diriku sendiri. Takde! RM50? Yang tu ada la. Orang lain punya saving dah masuk 8, 9 10 ribu..keh keh keh..


Rupa-rupanya dah 7 bulan! 7 bulan! 7 bulan aku kehilangan insan yang aku sayangi. Insan yang bertanggungjawab membawa ku ke dunia ini. Yang pernah dulu bersusah payah untuk ku. Yang pernah rapat dengan aku masa kecik-kecik dulu. Bila dah besar, dah tak rapat macam dulu-dulu lagi. PERNAH jadi kebanggaan untuk dia masa darjah 1 sebab selalu dapat no 1. Tapi aku tak tahu kenapa aku berubah bila masuk form 1. Aku dah tak sepandai masa zaman aku darjah 1 dulu. Tak dapat jadi doktor. Tak dapat jadi cekgu. Tapi Abah......aku semakin matang. Dah boleh berdikari. Jangan risau.


Alfatihah untuk arwah abah...



Graduasi 2003 (Form 3). Venue; Dewan Besar MRSM Jeli. Sedih sebab tak dapat anugerah pengetua. Cettt, belajar malas, nak anugerah lebih..wekkk..




To be continued............

4 comments:

Michiko Pieces said...

yani, time really flies kan???
yani keje mana skrg??

btw, be strong k

mar yanie said...

azah..sangat cepat ms berlalu..dulu still budak hingusan..tengok skang azah dah kawem..sungguh jeles!! haha

Michiko Pieces said...

tula kite sendiri pn tak caye..huhu
yani keje ape skrg? ktne

mar yanie said...

keje biase2 jer kat kepong..jadi kuli..keje retail gitu..x taw bile nak dpt keje betol2 related ngn study..terasa rugi plak susah2 belajar dulu tapi keje lari bidang..T T