Wednesday, October 26, 2011

Starter pack Bio-essence Bird's Nest




Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
  1. Nuti-Collagen & Whitening Cleanser
  2. Nutri-Collagen & Whitening Advancer
  3. Nutri-Collagen & Whitening Essence
  4. Nutri-Collagen & Whitening Cream

At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whitening. Saya taknak whitening produk. Saya taknak putih! Hitam itu kan menawan muahaha. Tapi produk ni takde la memutih sangat, so jangan risau kalau taknak muka putih tapi tangan hitam. Sungguh weird. Kalau nak putih biarlah satu badan kan.


First, pakai cleanser-urut secara membulat (cewah). Then, apply advancer. Advancer ni macam toner la jugak. Lepas tu seterusnya. Yang best nya semua cepat meresap dalam kulit. Try la.


Sesiapa nak try tapi takut-takut sebab produk ni boleh tahan jugak harganya, so saya cadangkan korang beli starter pack dulu.


Value buy; RM 18.90


Kat watson ada. Cuba dulu yang starter pack. Tapi kalau dah namanya starter pack dengan harga murah macam tu jangan ingat boleh tahan sampai sebulan. 3 4 hari jer okay haha. Kalau rasa okay boleh beli botol besar tehee. Selamat mencuba~





16 comments:

YAT said...

aritu ak nak beli. time tggu turn nak byr kat kaunter, ak bkkla ckit tgk isi dlm. mak aiiii, cinonetnye! xjadi beli. try 4 kotak starter agknye bru leh bg review bkesan or x.. hehe

mar yanie said...

tapi aku rs ade effect dah sikit..liang roma dah mengecil..

ina said...

i baru cuba beberapa hari yg lalu. So far bagus. Kulit terasa lembut n lembab..muka pun dh x bminyak..tone kulit pun dh cerah cikit..x sbr nk tggu lps pakai sbln camnor jd nyer..

Anonymous said...

Produk ni besttt!!mke jd glowy pas gne!

missy Saila said...

jadi kira product ni berkesan la yek.. hehe... aritu risau bila bc yg akak tulis kt blog aritu. jadi fikir 2 kali haha... skrg mcm confident balik. hehe..

CikBunnyHomei said...

pruduct neh sesuai untk kulit senstif ke? ehekk takot gak sbb de bace post mle2 try jrawat naek tuh... sbb kulit sy trlalu senstf.. mcm2 product da try.... egt na try y neh

mar yanie said...

hye korang..sorry ter'miss' baca comments ni. bile cek baru perasan ade comment kat sini.

actually, ramai org cakap klu starter pack pnye produk bagus sbb dlm kuantiti yg kecik. Ada yg try pakai yg saiz normal, effects die lain macam.. hehe..bukan nk menakutkan korang..:)

Tp sy suggest klu takut2 nak pakai, try je starter pack dulu. Klu okay, bagus. Setiap org ade die pnye case sensitivity masing2 kan..;)

Anonymous said...

korang sume..kalo dah genap sebulan cuba produk ni.. inform ye,,nak tau la kesannya ok tak?

sy nak cube sgt2 tp takut muka tak sesuai..tq korang :)

mar yanie said...

anon..cuba try yg starter pack dulu..tahan seminggu lebih..klu nmpak kesan, teruskan..;)

eyma nurnieysha said...

actually cmne cara yang betul nk pakai produk birdnest nie...bukan ape sya pakai muka jd berbintik pulak..xtau ape puncanya...

aida adea said...

Em pakai pagi dan malam ke...kalau malam tido twrus dgn muka yg dah disapu cream yer...

Norizan Mat Zin said...

izan baru guna 2mggu lebih mula2 guna tu memg jadi mcm mar yanie.. :) pastu g balik kat guardian jumpa promoter tu bgtahu yg nak jerawat kecik2.. dia pun ajar cara pakai dgn yg betul... siap dia bg Deep exfoliate gel dari bio yg itu guna 3 kali semggu je klu siang sya cuci muka guna cleanser pastu advancer baru Essence dan mlm plak sya cuci muka guna cleanser pastu advancer pastu cream.. semua ni produk Bio la.. so far ok la kulit lembut je yg sleeping mask sya x try lg sebab kulit masih ada jerawat jd promoter tu ckp klu kulit dah xde jerawat or kurg ckit baru pakai... :)

Anonymous said...

saya ada 1 set trial pack bio essence bird nest + nuti-collegen whitening cleanser (130g) untuk d let go. mmg xguna lagi, sebab my hubby tersalah beli.nk buang sayang plak. bagi sapa2 yang nak boleh sms/call wani 017-2608042. harga hanya RM35.00. pos free

amnani ahmad said...

Kenapa baru pakai dua mibggu muka naik jerawat and bintik kecik kecik . ? Tak elok ea ?

Elia Dina Muhd Hanapi said...

Hi lia dh guna starter pack utk 2minggu, alhamdulilah so far kulit rasa lembut & gebu..baru guna Deep exfoliate gel pon ok, sblom ni lia pakai nivea, olay dgn loreal kulit tak sesuai jd brminyak... but utk bio essence ... saya suka ;)

zatil aqmar said...

Kalo umur 21,takpe ke nk pkai?or ada limit umur 30 ke atas ke ?sb xberani sgt colagen ni