Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

December Wish

Dear December...

No more drama, no more annoying people, no more fears, no more tears.

Less stress. Less pain. More Happiness. More Laugh.

All things in my life are gonna be okay, no more problem and tears.

I could always be healthy, happy, no more tears and smile all the time.


Credit to https://twitter.com/damnitstrue

Sedih, kecewa dan hampa.

Seperti mana aku pernah pesan kat diri sendiri, kat kawan-kawan, kat adik-adik eh eh aku ada sorang je adik, jangan letak harapan tinggi menggunung. Nanti kecewa. Tapi walau tak letak harapan pun, aku kecewa jugak.


Perasaan dia tuh lagi teruk dari putus cinta..urghhh..

Ibu ayah mama papa mommy daddy, jangan letak harapan tinggi menggunung pada anak-anak. Jangan salahkan mereka kalau impian kita tak tercapai. Kita tak tahu mungkin diorang pun ada matlamat hidup, berusaha nak capai sesuatu untuk kita, nak banggakan kita, cuma taknak tunjuk, nanti kecewa. Kekecewaan mak ayah mungkin kecewa lagi hati mereka seperti kecewanya hati aku di saat ini.

~The End~






Spekulasi separuh akhir 2012 #part I

Phewww, memang tugasan aku pada akhir tahun selalu datang bertimbun. Nak nak lagi banyak program tv yang bertindih sekarang ni memaksa aku pilih beberapa senarai saja yang berbaloi untuk di pokus. So, aku amik keputusan untuk buat review tentang separuh akhir muzik-muzik. Tiap-tiap tahun pun aku buat review pasal ni ye dok?? teheee.


Jangan bazir masa, jum review sikit lagu-lagu yang bakal berentap di separuh akhir.


Separuh akhir pertama, 11 Nov 2012, Ahad

1. Cerita dia - Drama band. Lagu ni mula-mula dengar aku menyampah tapi lama-lama dengar pun masih lagi menyampah. Suara nak rock je dari awal sampai minit terakhir lagu.

2. Idola - Azlan & The Typewriter. First time dengar lagi aku dan terpikat. Melodi indah, suara Lan yang unik. Aku memang syak lagu ni bakal jadi Juara Lagu. Wajib jadi juara!!

3. Watak - Hafiz. Lagu yang membawa kelainan pada Hafiz tapi aku rasa lagu dia yang ni tak berapa strong sangat. Perghhh ala-ala Ramli Mukasurat (MS) je aku komen.

4. Aku Datang - Tomok. …

Kasih sayangmu jauh lebih banyak dari sakitku ini.

Ya Allah, ya tuhanku, pada waktu ini, aku sedang sakit. Sekiranya sakit ini adalah azabmu kerana dosa-dosa yang aku lakukan, ampunkanlah semua dosaku. Sekiranya sakitku ini adalah ujian daripadamu kerana mahu menguji kesabaranku, berikanlah kesabaran kepadaku. Aku yakin engkau tidak memberikan ujian yang melampaui batas kesanggupan hambamu
Minggu lepas adalah minggu yang sangat tough bagiku. Tidur malam tak lagi lena seperti malam-malam sebelum ini tsk tsk tsk. Tapi aku dinasihatkan oleh doktor sila kurangkan menangis. Kaitan?

Sebenarnya, minggu sebelum raya haji lagi aku dah rasa sakit. Tapi aku cuba ignore perasaan sakit ku. Eh, no no no. Rasanya mungkin aku belum bersedia untuk dengar ayat "Awak menghidap penyakit bla bla bla". Aku suka anggap sakit/demam sebagai perkara biasa yang mana setiap manusia akan dapat mengikut musim nya.

Tapi bila tidur malam ku terganggu, aku rasa sangat sakit hati. Rugi woh!Pastu minggu lepas masuk je gaji aku pergi servis gigi untuk kali ke-2 …

Bila ku berduka....

Dear blog,


Pada mulanya tak pernah terfikir pun aku akan jadi serajin ini mengemaskini akaun blog. Di sini tempat ku mengadu, di sini tempat ku luahkan rasa gelisah yang terbuku di hati, di sini jua tempat ku luahkan rasa kecewa, suka dan duka.


Segala pahit, manis, masam ada kat sini dan kadangkala berbau busuk sebab iri hati dengan orang lain, mengumpat dan sebagainya pfffttt#@$%. Kadang-kadang blog ni cantik sebab banyak produk kecantikan dalam ni.


Kadang-kadang, ia berirama. Lagu-lagu yang kau laung dulu aku tepek kat sini untuk sembuhkan duka lara ini eh eh lirik lagu pulak..:P


Kadang-kadang ada benda yang aku nak cerita kat orang tapi tak boleh diungkapkan dengan mulut, jadi aku terjemahkan dalam bentuk tulisan.


Bila ku sedih, ku ke sini. Tak perlu mencari aku di mana-mana, aku hanya di sini. Jadi, aku ke sini bila aku sedih. Yer, bila aku sedih.


Tak paham lagi ke?? Maknanya aku tengah bersedih ni, pujuk lah pujuk lah pujuk lah. Bagi lah kata semangat sepatah dua.. T____________…

Bukan semata-mata bajet.

Terima kasih Bajet 2013!


Sebab kau lah, aku makin disiplin bayar PTPTN, nak dapatkan discount 10% punya pasal lah.


Tapi sebenarnya kita kena ingat, walau takde dalam bajet 2013 sekalipun, hutang tetap hutang. Jangan buat tak tahu, hutang itu wajib dibayar.


Mak aku siap pesan, kalau tak cukup duit tak payah hulur kat dia pun takpe asalkan aku bayar PTPTN tiap-tiap bulan tsk tsk tsk. Ya Allah, rasa sebak dalam hati ni bila mak aku cakap kenapa perjalanan hidup aku macam teruumbang-ambing, pernah fikir tak apa puncanya? Aku jawab tak tahu tak tahu sambil geleng kepala. Hrmm, boleh jadi aku banyak buat dosa sebelum ni?! Ataupun mungkin sebab hutang yang tak terbayar.


Kenapa kita gaji RM5 ribu, tapi masih lagi rasa tak cukup? Kenapa? Okay la, aku turunkan sikit range gaji tu jadi RM2 ribu. Kalau kita asyik pikir duit tak cukup, memang sampai bila-bila pun akan rasa tak cukup. Bersyukur dengan apa yang kita ada tu kan lebih baik. Orang yang bergaji besar, sebenarnya makin banyak duit masuk…