Skip to main content

Tersenyum bahagia saat diperkenalkan dengan dia



Kahkahkahkahkah!


Dupdapdupdap kasi pecah jantung orang baca tajuk.



Currently I'm using cosmoderm setelah diperkenalkan oleh seseorang yang dulu nya kulit agak kurang ceria tapi skang dah berkulit "licin" membuatkan aku rasa teruja untuk cuba try test.



Awal-awal perkenalan dulu, mungkin kami kurang serasi. Sampai satu tahap, aku rasa nak ignore je, tak nak guna lagi. Tapi tahan punya tahan Alhamdulillah rasa cam sesuai la pulok. Now, aku dah guna produk ni untuk round yang ke-2. Terbaikkkk!! Ekceli, bukan senang aku nak stay ngan sesuatu produk. Bagi aku, kalau tube pertama tak mampu bagi apa-apa effect memang aku akan reject terus! Pergi memang takkan kembali lagi ke pangkuan aku.



Apa yang meyakinkan aku untuk consume produk cosmoderm ni? Jangan cakap sebab aku teruja tengok muka "kawan aku yg berkulit tak berapa licin" tadi tuh, bukan bukan! Apa yang menarik, contents produk ni totally natural tawu! Katanya takde sangat chemicals, wahhh gitteww. Yela, biasa kita dengar chemicals ni tak berapa elok sangat untuk kulit muka kan. Menghakis la itu la ini la. Lagipun kulit muka kita sehalus dan selembut kulit bayi....awwwwww..






So, pada yang rasa-rasa dah teruja tapi tak yakin dengan produk ni sila lah like page Facebook rasmi Cosmoderm dan baca lah testimoni pengguna Cosmoderm sampai montahh. Rata-rata komen/testimoni sangat positif.





Yang menarik; tak kira lelaki ke perempuan ke semua boleh consume produk ni...awwww..apa lagi? Sila lah introduce laju-laju kat chenta hati!!


But wait! Sebelum aku jumpa ngan Cosmoderm ni, aku telah dipujuk rayu oleh seseorang untuk guna 1 produk ni. Bukan calang-calang produk ni tawu. Sekali aku beli sedozen terus. Hasil nya; tadaaaaa.....habis je 1 ketul sabun, terus aku stop! Kering dan menggelupas. Aku tak kata produk ni tak bagus cuma mungkin depends pada jenis kulit muka jugak la kot. Agaknya kulit muka aku ni memang demand, nak yang mahal-mahal ajeww *sigh* ekekekekeke.. Tuh, ada lagi beberapa ketul pencuci muka tersadai kat tepi katil...



Sabun susu beras... 

Tapi sayang, baru je nak masuk sabun ke-2, aku terpaksa say goodbye puhlishh don't come back to me.... 



Selamat terpengaruh!

Comments

aienzunnur said…
Die mmg jual online je ke.xd dkt farmasi ke.ap ke.
mar yanie said…
ada jual tp outlet terpilih jah..guardian alamanda..ada 1 lg outlet kt kajang betul2 khas tuk produk cosmoderm..tp x besar mana pun.
YAT said…
patutla makin gebusss. ini rahsianya!!
mar yanie said…
halaaaa...ouchh,jgn tiru taw!! aku x nak org lain muka gebuss cam aku ni.. :P
aienzunnur said…
Guardian alamanda ye..ok..sokmo gok g almnda..tenkiu

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…