Skip to main content

macam-macam pengalaman

OK!
'assalamualaikum dan salam sejahtera cikgu'
wah, so sweet bila dipanggil cikgu
banyak sangat rasanye yang saya nak share kot
tak cukup status kt fb, skang ni beralih ke blog
kalau kt fb nak update status setiap 5 min takut ade owang sound plak
hello, tolong sedar diri. owang laen dh bertaun2 kot jd cikgu. aku ni 24 jam pun x sampai lagi haha
ok2..kembali normal, cuba control diri yang tersangat excited ni
macam2 benda berlaku dalam kelas
adei..
ade budak siap mintak kebenaran lagi "cikgu, boleh saya siapkan folio sejarah? hari ni kne hantar"
what? dush3x..kasi tumbukan padu (ok2, ni hanyalah imaginasi)
ade lagi yang lagi x boleh diterima akal
ade budak cakap oxygen kaler hitam
ape?? knape cakap macam tu..ade dalam buku ke?
ade2 cikgu. ni die lorekkan kaler hitam..
ok, bila dah sampai tahap ni, saya dh betul2 blurr..nak jawab apa..cuma mampu control gelakkan daripada tersembur keluar..hahahahahaha (ok, cikgu ini sangat jahat..sila sedar diri!)
tak masuk lagi bab2 pemakaian hari ni..
pakai kasut tumit tinggi dalam masa yang agak lama
dan skang ni dah dapat rasa ade 'water bag' kt jari kelingking..sangat2 pedih..
ok, skang ni suara dah garau sikit sebab kehilangan suara
tu pun budak boleh cakap x dengar suara..adei, cikgu dah rabak kot anak tekak ni.
korang yang bising camne nak dengar suara cikgu, kan? kan?
okies, sekian tuk kali ni..
saya akan kembali lagi ngan post2 yang lagi2 banyak dan panjang..hahaha
bye..


Comments

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…