Skip to main content

Menangis.

pehhlisss..i really really need to cry....T T


It almost 4 months after I attended the MARA interviewed. And I nearly forget about it until one of my friends, Ena, called me just now. She sounded very happy. Just to inform me that she got the second chance to be interviewed for jawatan guru MARA this upcoming Monday at MRSM Kubang Pasu. Wow, jelesh weh! I told her that I didnt got any calls. 


After we ended our converse, I noticed that I got 5 miscalls!!! Sepantas kilat, I checked who are the "miscallers" ngeh3. Forgive me for a very poor grammar. My eyes were caught on the number from 'utagha area'. Maybe?? Maybe?????




Buang masa apa lagi?? Cepat call!! And it's true!! It's MRSM Kubang Pasu. Unfortunately, they told me that the person who called me just now has gone. Oooppss, I mean sudah balik. So, takde sape ke yang boleh bagitahu saya kenapa orang tu call? Orang tu akan call balik ke esok? How come they said 'Kami tak tahu'.. 


Aaaarrrrggghhhhh, mungkinkah penantian saya perlu dihentikan sekarang?? Jangan tunggu lagi. Lupakan saja angan-angan nak jadi cekgu. 




Dan sekarang, I sedang belek-belek newspaper part 'jawatan kosong'. Maybe i'll try to apply for jawatan pemandu lori. Serius banyak kosong. Okay, thank you.









Comments

Cik Anis said…
okey yanie...akk sokong..jumm...g amik lesen G,D,L...jadik driver lori plak...huhu..
mar yanie said…
akak, moh la kite same2..T T
Cik Anis said…
xmo nangis2...insyaALLAH,ade rezeki,,,klu die xcl,yani jer cl die..pssttt..klu dpt kt kubang pasu,nti leh ajak yani kuar la..kui3..akk dekat je tu.
Cik Anis said…
This comment has been removed by the author.
mar yanie said…
tp esok cuti kan kt kedah?? ari ahad br keje kn?? sobs
YAT said…
klu apply J-QAF confirm trus jd cekgu weh. sbb 33k ckgu dperlukn (kot). kwn ak apply J-QAF da 4 bln ngajo. tp layakkah kte? hehe
mar yanie said…
yat: bkn ke j-qaf tu nak asas arab? aku layak kot..aku pandai arab+warak..:D
siti nazihah said…
jgn putus asa..rezeki tuh ado jah.cuma cepat or lambat. gud luck yani :)
Tema Hitomi said…
jom yanie! ak pn nk try apply pemandu lori...haha
napok mcm ssh gilerr nk bleh kijo keh?huhu

all da best yanie, insyAllah buleh kot 2nd interview tu :)
mar yanie said…
tema..xtaw lg sbb telepas call tu..sedey..jum2 jd driver..:D
YAT said…
tu la..ak ade gak asas arab. ak pndai ngaji, pndai ngeja arab ape. :D jom j-qaf. kompem dpt posting trus. keh3

ko nk jd pmandu? pmandu ak jela.. tiap ari anta ak g keje.. gaji basic dgree.
alya said…
insyallah Yanie, ahad nie diorg kol balik...jgn sdey2..
mar yanie said…
yat..basic degree RM2000 lor tuk penadu..aku NAK!!!
mar yanie said…
alya..hope so! tq dear..:P
atiq atikah said…
call la balik yani.mana tau rezeki.bila intervw?
mar yanie said…
atiq..kwan ckp die kne interview ari isnin ni..sobs..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…