Skip to main content

Rambang mata


Seriously i'm telling u, when we are surrounded with 'ohsome' things automatically we have no idea which one we should choose. At the end, yang hodoh/buruk jugak yang dibelinya. T T


some people used word 'mabuk warna' to express the feeling where u cant choose the one that u really like.

So many choices.....plus colourful....plus with very up-to-date style



why oh why? i just dont understand kalau yang display kat patung semua nampak gorgeous tapi bila balik tilik depan cermin huh buruk.


Lastly, just wanna say that this is for Hari Raya hahaha..Biasa la perempuan-perempuan sentiasa cepat bab-bab macam ni..Dah lumrah..:D


*ppppsssstttt, puasa ganti camne??

Comments

Munirah said…
everytime pergi jln TAR pun selalu ade penyakit ni. haha :p
mar yanie said…
kan? kan? kan? kalau boleh semua nak beli..last2 beli yang x lawa..T T
cik nur said…
kalo terbeli yang tak lawa kena la cari tudung yang menyerlah ckit dari segi kaler tak der la nampak tengelam sangat kan hehehe
mar yanie said…
wah nur..pakar fesyen nmpak gaya ni..:D

tp betol!
yana halim said…
tengok kain kat kedai kain mmg jd terapi minda.....best wooo..pastuh pening kepala nak pilih mana satu. hehe
mar yanie said…
yana..yelatu.pastu last2 time kuar dari kedai tu baru terasa x lawa la kain yg dibeli tu..T T
YAT said…
jap beb.. kat mane syorga donia nih?! ak rs mcm2 hormon merembes kuar tgk gmbo ko. keh3
mar yanie said…
kat area pasir mas ni..mmg glemer tmpat die..:D
YAT said…
jauh no! bdarah mata tgk tau. bdn pon gigil2. keh3. cntik2 ak tgk scr rambang. ceit!
mar yanie said…
mmg rambang mata weh..last2 bile dah bayar siap kuar pintu tiba2 tengok owag kat dalam kedai duk buka2 baju yang lain mak ai lawa2 plak..yg kite pilih ni x lawa pun..T T
atiq atikah said…
baju raya ke?semngat!!
mar yanie said…
well, biasala atiq..x maw berebut2 nti bila raya..hahaha

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…