Wednesday, April 13, 2011

Gorgeous You!



Siapa tak mahu cantik woh? Dwit dalam bank beribu-ribu buat apa simpan-simpan? Guna, guna, guna!


Kalau nak cantik, pe de hal berhabis sikit sebanyak kan. Tapi mintak jauh la 'nak jadi cantik, silap-silap dapat hazab'.. :D


Nak citer ni, hari ni I got something yang memang menggembirakan hati . I memang tak boleh biarkan dwit banyak-banyak kat dalam bank. So, apa lagi keluarkan la tadi. Tak banyak pun, ada dalam RM10 ribu jer keh3.


Guess what?? I bought new supplement. Haa, ye la tu supplement untuk kecantikan dalaman and luaran. Maklum lah bila umur meningkat ni macam-macam nak cuba. 


Dulu I pernah post kat belog pernah minum Innershine. Tapi macam takde effect sangat kot. Asyik berak berak berak but it means that ia bagus untuk sistem pencernaan kamu. Orang kata kena continuosly baru dapat tengok effects nya. Cahaya akan terpancar kat wajah sebab toksin dah banyak buang kan macam yang Maya Karin cakap 'Tak pakai mekap pun kulit tampak cantik'.  Masalah nya saya ni kalau boleh malam ni minum sebotol esok nak terus cantik. Huh! Tu yang tak tahan nak tunggu lama-lama.


Then, this morning tetiba nak try Soy Collagen keluaran Nur Beauty Line. Harga RM 39. Ada 10 sachet kat dalam. Ada 2 jenis taw!

Ini yang paling basic la RM29 ada 10 paket kat dalam.

Boleh nampak tak tagline dia? Rahsia Muda Jelita! Awwwwww..Kelaasss gitu.



Sama jer fungsi dia cuma yang ni ada EXTRA collagen!!


  Okay, rasa-rasanya yang mana satu yang I dah beli tadi? Oh yeah. Mestilah yang 2nd pic. Terus nak guna yang EXTRA collagen kan. Ape kelasss guna yang kurang collagen. Kan? Kan? Hello, i'm not that kedekut-type person untuk benda-benda kecantikan camni. Tapi kalau nak beli buku-buku pelajaran,memang pikir panjang jugak nak beli ke tak..:D


Testimoni: Tadi baru jer teguk 1 gelas Soy Collagen. Senang je nak buat. Guna 1 paket taruk dalam gelas then kacau dengan air suam. Peringatan! Wajib guna gelas sebab ia teramat pekat.

Kalau korang tanya apa perasaan? Macam mana rasanya? Okay, pengakuan jujur. I rasa nak muntah sebab over-saturated. Pekat yang amat. Tambah lagi korang bayangkan Soya+susu tepung apa rasanya? Tapi saya tak rasa pun collagen nye camne kih3.

Habis minum tu tiba-tiba rasa muka tegang. Dalam hati hehe berkesan jugak yer. (Imaginasiku semata-mata).

Selamat terpengaruh dan mencuba yer. Orang cakap kalau nak beli supplement ni kalau boleh beli yang ada collagen baru berkesan cepat sikit. Pergi belek innershine takde collagen pun. T T

TQ.

15 comments:

Firdani said...

supplement eh?actually, soy collagen ni utk ape ye?huhu..tegang kulit?

mar yanie said...

die cam innershine jugak..tuk kecantikan dalam n luaran..bukan nye fully focus tuk tegangkan kulit..kite jaga dalaman cam buang toksin semua then baru terjaga yg luaran..muka bersih..tp kne continuously la br nmpak hasil die..:)

Cik Anis said...

yanie kalau bab kecantikan..mak aiiihhh..hahaha

suhla incik abag belikan yg rm39 lak..produk dr australia die xde bwk balik ke?muehehe..

YAT said...

mmg minum ngn air suam? ak klu minum collagen cnfrm ngn air bese. kacau lame2 bg tol2 larut. wpun ak rs nak muntah. sbbnye ak takot collagen denatured wpun air suam (ckit collagen pon xnk bg tbuang tuu) hahaha!

mar yanie said...

kak anis..sepatotnye nak post pasal souvenir dari ostolia tapi lebih eksaited nak cite collagen ni..hahahahaha

mar yanie said...

yatt..aku pikir camtu gak..nak guna air suam mesti taruk air panas dulu kan..tp siryes nk vomit vomit vomit!! terlalu pekat..nak minum 1 gelas sebelum tido tak mampu oh..kembung perut..:D

aku rs pas abis 1 kotak ni aku dh x beli kot hahhahaha..salu camtu..innershine dulu sempat 2 kotak aku minum tp innershine siryes shedap!!

Cik Anis said...

cewah2...ade gak sobenier..hehehe..bab beauty care,mestila eksaited!

mar yanie said...

kak anis..op kosh le..cpt la bwat review beauty products yg akak punye..:D

YAT said...

innershine ak bru stat mnum.. amek prune. tp nk gmat, ak x minum tiap ari la.. muka ak da glowing cm dato ct weh! hahahahaha

mar yanie said...

yat...innershine tu mahal tang botol je..isi dalam sikit nye..sekali teguk dalam 1 nafas dh habis..wahaha..

atiq atikah said...

yani.mai beli cheqnya virgin coconut oil plak.38 ja sebulan.haha..90% dijamin!!

sha my heart said...

wah, siap rasa muka tegang? Wah, nak cuba ni

Mya said...

berat badan naik tak lepas minum soy collagen ni?

flower fafa said...

Hi . saya pun guna soy collagen ni . bagus ! skrg nk masuk kotak ke 3. n kite dah jd pengedar dh pun, dpt hrga murah skit sbb beli byk.klau nk boleh beli dkt kita 3kotak RM55 inc pos. baca review saya dkt sini http://flowerfafa.blogspot.com/2013/03/review-soy-collagen-nurbeautyline.html

mynameisYAT said...

Dah 2 tahun blalu. So camne? Awak makin CANTIK tak minum soy collagen ni?