Skip to main content

Gorgeous You!



Siapa tak mahu cantik woh? Dwit dalam bank beribu-ribu buat apa simpan-simpan? Guna, guna, guna!


Kalau nak cantik, pe de hal berhabis sikit sebanyak kan. Tapi mintak jauh la 'nak jadi cantik, silap-silap dapat hazab'.. :D


Nak citer ni, hari ni I got something yang memang menggembirakan hati . I memang tak boleh biarkan dwit banyak-banyak kat dalam bank. So, apa lagi keluarkan la tadi. Tak banyak pun, ada dalam RM10 ribu jer keh3.


Guess what?? I bought new supplement. Haa, ye la tu supplement untuk kecantikan dalaman and luaran. Maklum lah bila umur meningkat ni macam-macam nak cuba. 


Dulu I pernah post kat belog pernah minum Innershine. Tapi macam takde effect sangat kot. Asyik berak berak berak but it means that ia bagus untuk sistem pencernaan kamu. Orang kata kena continuosly baru dapat tengok effects nya. Cahaya akan terpancar kat wajah sebab toksin dah banyak buang kan macam yang Maya Karin cakap 'Tak pakai mekap pun kulit tampak cantik'.  Masalah nya saya ni kalau boleh malam ni minum sebotol esok nak terus cantik. Huh! Tu yang tak tahan nak tunggu lama-lama.


Then, this morning tetiba nak try Soy Collagen keluaran Nur Beauty Line. Harga RM 39. Ada 10 sachet kat dalam. Ada 2 jenis taw!

Ini yang paling basic la RM29 ada 10 paket kat dalam.

Boleh nampak tak tagline dia? Rahsia Muda Jelita! Awwwwww..Kelaasss gitu.



Sama jer fungsi dia cuma yang ni ada EXTRA collagen!!


  Okay, rasa-rasanya yang mana satu yang I dah beli tadi? Oh yeah. Mestilah yang 2nd pic. Terus nak guna yang EXTRA collagen kan. Ape kelasss guna yang kurang collagen. Kan? Kan? Hello, i'm not that kedekut-type person untuk benda-benda kecantikan camni. Tapi kalau nak beli buku-buku pelajaran,memang pikir panjang jugak nak beli ke tak..:D


Testimoni: Tadi baru jer teguk 1 gelas Soy Collagen. Senang je nak buat. Guna 1 paket taruk dalam gelas then kacau dengan air suam. Peringatan! Wajib guna gelas sebab ia teramat pekat.

Kalau korang tanya apa perasaan? Macam mana rasanya? Okay, pengakuan jujur. I rasa nak muntah sebab over-saturated. Pekat yang amat. Tambah lagi korang bayangkan Soya+susu tepung apa rasanya? Tapi saya tak rasa pun collagen nye camne kih3.

Habis minum tu tiba-tiba rasa muka tegang. Dalam hati hehe berkesan jugak yer. (Imaginasiku semata-mata).

Selamat terpengaruh dan mencuba yer. Orang cakap kalau nak beli supplement ni kalau boleh beli yang ada collagen baru berkesan cepat sikit. Pergi belek innershine takde collagen pun. T T

TQ.

Comments

Firdani said…
supplement eh?actually, soy collagen ni utk ape ye?huhu..tegang kulit?
mar yanie said…
die cam innershine jugak..tuk kecantikan dalam n luaran..bukan nye fully focus tuk tegangkan kulit..kite jaga dalaman cam buang toksin semua then baru terjaga yg luaran..muka bersih..tp kne continuously la br nmpak hasil die..:)
Cik Anis said…
yanie kalau bab kecantikan..mak aiiihhh..hahaha

suhla incik abag belikan yg rm39 lak..produk dr australia die xde bwk balik ke?muehehe..
YAT said…
mmg minum ngn air suam? ak klu minum collagen cnfrm ngn air bese. kacau lame2 bg tol2 larut. wpun ak rs nak muntah. sbbnye ak takot collagen denatured wpun air suam (ckit collagen pon xnk bg tbuang tuu) hahaha!
mar yanie said…
kak anis..sepatotnye nak post pasal souvenir dari ostolia tapi lebih eksaited nak cite collagen ni..hahahahaha
mar yanie said…
yatt..aku pikir camtu gak..nak guna air suam mesti taruk air panas dulu kan..tp siryes nk vomit vomit vomit!! terlalu pekat..nak minum 1 gelas sebelum tido tak mampu oh..kembung perut..:D

aku rs pas abis 1 kotak ni aku dh x beli kot hahhahaha..salu camtu..innershine dulu sempat 2 kotak aku minum tp innershine siryes shedap!!
Cik Anis said…
cewah2...ade gak sobenier..hehehe..bab beauty care,mestila eksaited!
mar yanie said…
kak anis..op kosh le..cpt la bwat review beauty products yg akak punye..:D
YAT said…
innershine ak bru stat mnum.. amek prune. tp nk gmat, ak x minum tiap ari la.. muka ak da glowing cm dato ct weh! hahahahaha
mar yanie said…
yat...innershine tu mahal tang botol je..isi dalam sikit nye..sekali teguk dalam 1 nafas dh habis..wahaha..
atiq atikah said…
yani.mai beli cheqnya virgin coconut oil plak.38 ja sebulan.haha..90% dijamin!!
sha my heart said…
wah, siap rasa muka tegang? Wah, nak cuba ni
Mya said…
berat badan naik tak lepas minum soy collagen ni?
flower fafa said…
Hi . saya pun guna soy collagen ni . bagus ! skrg nk masuk kotak ke 3. n kite dah jd pengedar dh pun, dpt hrga murah skit sbb beli byk.klau nk boleh beli dkt kita 3kotak RM55 inc pos. baca review saya dkt sini http://flowerfafa.blogspot.com/2013/03/review-soy-collagen-nurbeautyline.html
mynameisYAT said…
Dah 2 tahun blalu. So camne? Awak makin CANTIK tak minum soy collagen ni?

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…