Skip to main content

pengisian minggu yang sangat berilmiah dan berfaedah oleh saya

hai semua

minggu ni sangat bizi. pengisian minggu ni pun sangat berilmiah.

mohon KPLI buat kali ke-2. moga-moga ada rezeki..:D

pegi UPM jumpa lecturer nak sambung belajar. memang takde harapan..:(

pastu mohon nak jadi pegawai sains kat UMP tapi harapan sangat tipis sebab mohon online je borang-borang dan sijil tak dihantar pun lagi..:D

tak lupa ada jugak apply kerja-kerja yang sesuai kat JENJOB dan JOBSTREET..:P

apa nak jadi dengan saya ni?? mungkin terus dan terus menganggur..:(
bukan ke itu satu doa? okay, semua sila doakan saya berjaya..amin..






Comments

Lor...
Camtue ke keadaan Maryani sekarang nie?
Marilah datang UTM...
Masih ada banyak ruang lagi di sini...
:)
why not further ur study at utm..they waiting for u..
u should attempt a job as Minister of Domestic affair..he3 or as FBB dean..
i got lots of interview from jobstreet..they send me far from my home..i'm reluctant to accept that..kih3
mar yanie said…
fami: ade lagi ker kt FBB?

syuk: hahaha..nice one!! myb i shud try for FBB dean..hahaha
jgn putus asa cuba lagi..doa dan tawakkal insyaallah
mar yanie said…
s.u.d.@.i.s: tahnx..amin
M a W a D D a H said…
sabar ye yanie..lum ade rezki lagi tue...nati ade la tue...:)

senyum2 sll...
mar yanie said…
mawaddah..thanxx..myb sy perlu lbh bersantai..:P
Nurul Ain said…
kpli yani minta jadi cg ape??tgk dekat sk ade 4 bidang je..boleh ke mintak sjkc sjkt??
mar yanie said…
ain..taw xpe..tepaksa mintak yg prasekolah..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…