Skip to main content

trend artis masa kini

hari ni rasa macam nak pppssstttt. apa pppsssttttt pppssstttt ni?
gossip-gossip artis jap. yer la, buka belog ni tulis pasal cerai, buka belog tu gosip pasal cerai jugak.  saya pun tak tahu apa masalah dengan saya kalau mereka ni bercerai (entah, tetiba je) hehe.

siapa cakap jadi artis ni hidup senang lenang. sebenarnya sekejap jer dipuja pastu bila dah buat salah terus DAMN U! kene kondem. macam saiful apek cakap la 

"16 tahun saya bagi contribution, buat orang gelak, buat kanak-kanak gembira. Tapi hanya ambil masa 16 minit untuk semua benda itu tak diingat orang".

kadang-kadang bila terjadi satu benda (contoh artis bercerai) dah macam bermusim pulak. lepas satu satu bercerai. tahun lepas ramai yang kahwin (musim jugak) tapi tahun ni ramai artis bercerai. pastu ramai jugak yang kene masuk penjara sebab dadah. lagi satu trend kahwin ngan datuk! kahwin ngan mat saleh. tapi semua tu ketentuan Allah.


 *antara artis yang bercerai







memang kena bermusim ke? tapi biasa la jadi artis benda-benda kicik pun orang nak ambil tahu. macam sekang ni saya pun menyebok nak gosip-gosip jugak. teringat dulu siti nurhaliza potong rambut pendek paras bahu pun masuk akhbar keh keh keh. kalau kita ni sape yang nak ambil tahu? ada ke? ada ke orang kesah woi haha.


jum layan lagi..


  *artis kahwin dato'/datuk











*kahwin ngan orang berpengalaman aka tua hee






macam-macam kan..apa lagi antara trend artis sekang ni??


:D

Comments

aibaks said…
mek.. nak salahkan dorang..hmm.. rase2 cam tak boleh kot.. de org ckp itu jodoh..de org ckp tu plan utk publisiti..wallahualam.. pe2 kita yang boleh memikirkan.. ikut mana yang baik..ehehe..

nota kaki: cinta itu buta..
Cik Moon said…
hmm..kita doakan je smga dorg bahagia..
mar yanie said…
aibaks..ha'ah. betol tu. macam2..yg baik sudah tentu datang dari Allah..
mar yanie said…
cik moon..yer, mari doakan..kesian bile dah jd public figure semua terbongkar..
Tema Hitomi said…
biasa la..ore kawen dia pun nak kawen takut dikata x laku
ore cerai pun dio nak cerai jugak sebab nak lawan sapa plg banyak dpt liputan media..hehe
Cik Aien said…
xpe, ajal mau dan jodoh di Tangan Tuhan
mar yanie said…
tema..tu la..macam2..:)
mar yanie said…
cik aien..yer..betol2..jodoh di tangan tuhan..
nas said…
tataula nape la artis skunk suke cerai berai..
mereka nie kan public figure...
~SukEMakAn~ said…
org byk duit mmg mcm tu
huhu~
mar yanie said…
nas..sebab dorang public figure la abes cerite2 kne korek..klu org biase je xde org kesah pon..:)

tina..oh artis, oh bulan semua ada..:)
mar yanie said…
sukemakan..terlalu byk dwit tp kurang kebahagian susah gak..:)

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…