Skip to main content

kemenangan saya pada Anugerah Planet Bukan Muzik...

bukan tapak kaki saya yang sebenar

okay
teruja! terkejut!
pagi-pagi dah dapat surprise!!
terima kasih kepada mak abah family sanak saudara kat kampung. saya dah menang award tahun ni!! tak sia-sia usaha saya selama ini. terima kasih juga kepada @diriku kerana memberi pengalaman yang menakjubkan ini (first time okay dapat award).

ok, fokus fokus!

Apa yang bermain di fikiran anda?
nak sambung belajar ke tak? nak sambung susah, nak cari kerja pun susah, nak goyang kaki saja-saja pun susah..*sigh*

Apakah nama samaran anda? 
Yanie

Senaraikan 3 orang yang anda sayang
Ma
Abah
Sugar daddy =)

Panggilan untuk si dia
Pakcik Jusuh

Hadiah yang paling diimpikan dari si dia

Osim U zaap (nak pecahkan lemak-lemak tepu yang terkumpul hee)

Belog mana yang paling anda suka jenguk?
belog yang ada gosip artis (seswai dengan title internet bergerak :D)

Tag pada 15 rakan blogger anda
dengan ini sukacita dimaklumkan bahawa mereka ini adalah penerima blogwalking award pada tahun ini
jeng jeng jeng
 okay dah cukup 15..erk,suke hati la nak tag orang sama heeeee




 

Comments

erm????....
yg kata collect award tu???
cmner???
Amni said…
ex student UTM yer? tahun berapa? dulu UTM jugak.. tapi SSC la.. hee...

kelakar bila baca perenggan pertama.. haha.. ada2 je...
mar yanie said…
yen..sila jawab soalan2 yg di bold warna pink..:D
mar yanie said…
amni..yer..UTM..amik kos bio..tahun 2007-2010..br je grad mngu lepas..:D
aibaks said…
mak ai.. betul ke dpt hadiah camtuh? leh aibaks join same? leh kasi ilang lemak di perut ni.. hehe..
mar yanie said…
tu pun kalau ade org sudi bagi benda tu..kalau tak lemak tersimpan padu..:D
diriku said…
owh..dh siap jwb soalan2 tu..he2..keep blogging ye yanie :)
zurazari said…
tajuk suspen jer=)
mar yanie said…
@diriku...thanxx!! :D
mar yanie said…
zurazari..op kosh, tajuk mesti la kne suspen..hahaha
hamzah ian said…
mane award?? har har har.. nice..
mar yanie said…
hamzah..x nampak ke award tapak kaki besar tu..hehehe..thanxx
marinahunny said…
hahaha ingt anugerah apa tadi..

anyway salam kenal yanie, trima kasih sudi jenguk blog akak..
My name is YAT said…
wtpe osim2 lg? nnt kang perut ko melengkung ke dlm plak. hehe
ProfHariz said…
ERk? Suka gosip qupenyer :P

New Entry ProfHariz
Gambar Artis Jambu Di Malaysia
Encik Tikus said…
gua nak lisa surihani
mar yanie said…
yatt..bnyk lemah lor

prof hafiz..suke sgt!

en tikus..tak abes2 ngn lisa surihani..:D

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…