Skip to main content

Ini kisah dongeng seekor burung berwarna biru

this post is credited to ayie

okay murid-murid..
today we will learn “what is Twitter”?

now pls choose and tell me which one of these situation is now describing U?
  • u do not even know the existence of twitter!!
  • or  u already have the twitter account but do not know how to use it..
ouchh, the two of u are very embarrassing (including me)
haha..pity u..pity me..


 

i dun know what’s wrong with me very gedikz want to speaking london..
adakah saya rasa saya dah jadi orang putih dan makan spaghetti tiap-tiap hari? oh yes..dats me!! haha

ok let's back to the topic!


adakah twitter ini is a story of a blue bird? (belum habis lagi speaking london ni)
ada yang tak paham tu apa yang saya cuba bincangkan. okay, i repeat.
adakah twitter ni cerita mengenai seekor burung berwarna biru dan bermulut kuning?


ATAU
cerita mengenai seekor burung yang sangat terdesak merayu-rayu supaya semua orang kena ikut dia?



okay, saya silap.. bukan seekor jer yang terdesak tapi ramai lagi yang terdesak keh keh keh..

sampai sekarang saya masih lagi tak reti dan tak paham macam mana nak guna twitter tu. thanxx to ayie kerana telah memberikan saya idea untuk mengarut pada post kali ini..:D


Comments

LuLu said…
whats the point pn. kinda waste of time. the function mcm update status je kan. follow follow and all. sgt2 boring.
mar yanie said…
lulu..yeah..point same je..update status..:)
miya said…
yani ada twitter ka? apa username?
hihi

jarang update status, kalo nak update status ngarut2, saya buat kat fb sudah, haha atleast dapat orang comment, kalo ada orang nak comment.

twitter lagi seronok dari fb kalo tau guna. dan tips paling bagus
- follow orang jangan main follow je, selidik dulu apa yang dia share. kalo stakat "good morning" "good evening" "sakit perut arini" tu batalkan sahaja niat nak follow orang tu
- follow profile yang share benda berfaedah, share links menarik. jangan follow dengan sebab saya-kawan-dia
- tweet kita pon kena diisi ngan benda faedah dan bermakna kepada orang yang membaca tweet kita. boleh update link new post dari blog kita dan sebagainya.

ops terlebih syarah pulak ya. haha! cheers
marinahunny said…
akak tak tau sepatah haram twitter ni...
mar yanie said…
miya..thanxx for d info..mmg agak borink sebab xde kawan2 lg..sy byk follow artis..hee..
mar yanie said…
marina...akak..hahaha..sy pun x paham dulu..sekang dh ok sikit..:)
Tema Hitomi said…
hoho..aku pun ado acc twitter tp berhabuk doh..lamo x buka (sbnrnya x reti nk guna) haha ;p
mar yanie said…
tema..taw xpo..x reti nak guna epom..
Gen Fujita said…
Twitter ni dia macam schedule menterilah kiranya, so tiap kali kita update, orang lain taulah status kita masa tu, apa yg kita buat etc etc. Errr, saya tak ada twitter. :D
mar yanie said…
fujita!! hahaha..macam ade twitter tu..btw, thanxx..:D
~SukEMakAn~ said…
haha
xde pon ekon twitter
xtaw bes ke x
mar yanie said…
sukemakan..xpe..fb dah cukup..tu pun x terlayan..:P

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…