Wednesday, October 20, 2010

Ini kisah dongeng seekor burung berwarna biru

this post is credited to ayie

okay murid-murid..
today we will learn “what is Twitter”?

now pls choose and tell me which one of these situation is now describing U?
  • u do not even know the existence of twitter!!
  • or  u already have the twitter account but do not know how to use it..
ouchh, the two of u are very embarrassing (including me)
haha..pity u..pity me..


 

i dun know what’s wrong with me very gedikz want to speaking london..
adakah saya rasa saya dah jadi orang putih dan makan spaghetti tiap-tiap hari? oh yes..dats me!! haha

ok let's back to the topic!


adakah twitter ini is a story of a blue bird? (belum habis lagi speaking london ni)
ada yang tak paham tu apa yang saya cuba bincangkan. okay, i repeat.
adakah twitter ni cerita mengenai seekor burung berwarna biru dan bermulut kuning?


ATAU
cerita mengenai seekor burung yang sangat terdesak merayu-rayu supaya semua orang kena ikut dia?



okay, saya silap.. bukan seekor jer yang terdesak tapi ramai lagi yang terdesak keh keh keh..

sampai sekarang saya masih lagi tak reti dan tak paham macam mana nak guna twitter tu. thanxx to ayie kerana telah memberikan saya idea untuk mengarut pada post kali ini..:D


12 comments:

LuLu said...

whats the point pn. kinda waste of time. the function mcm update status je kan. follow follow and all. sgt2 boring.

mar yanie said...

lulu..yeah..point same je..update status..:)

miya said...

yani ada twitter ka? apa username?
hihi

jarang update status, kalo nak update status ngarut2, saya buat kat fb sudah, haha atleast dapat orang comment, kalo ada orang nak comment.

twitter lagi seronok dari fb kalo tau guna. dan tips paling bagus
- follow orang jangan main follow je, selidik dulu apa yang dia share. kalo stakat "good morning" "good evening" "sakit perut arini" tu batalkan sahaja niat nak follow orang tu
- follow profile yang share benda berfaedah, share links menarik. jangan follow dengan sebab saya-kawan-dia
- tweet kita pon kena diisi ngan benda faedah dan bermakna kepada orang yang membaca tweet kita. boleh update link new post dari blog kita dan sebagainya.

ops terlebih syarah pulak ya. haha! cheers

marinahunny said...

akak tak tau sepatah haram twitter ni...

mar yanie said...

miya..thanxx for d info..mmg agak borink sebab xde kawan2 lg..sy byk follow artis..hee..

mar yanie said...

marina...akak..hahaha..sy pun x paham dulu..sekang dh ok sikit..:)

Tema Hitomi said...

hoho..aku pun ado acc twitter tp berhabuk doh..lamo x buka (sbnrnya x reti nk guna) haha ;p

mar yanie said...

tema..taw xpo..x reti nak guna epom..

Gen Fujita said...

Twitter ni dia macam schedule menterilah kiranya, so tiap kali kita update, orang lain taulah status kita masa tu, apa yg kita buat etc etc. Errr, saya tak ada twitter. :D

mar yanie said...

fujita!! hahaha..macam ade twitter tu..btw, thanxx..:D

~SukEMakAn~ said...

haha
xde pon ekon twitter
xtaw bes ke x

mar yanie said...

sukemakan..xpe..fb dah cukup..tu pun x terlayan..:P