Skip to main content

hooray, bergembira bersama si blackhippo yang besar bapak!

yuhuu

hari ni dapat enjoy-enjoy macam budak kicik sambil berendam dengan badak-badak air (lokasi: Paya Wetland, Dengkil). oopps, bukan berendam air tapi berendam dengan peluh-peluh nak tunggu badak ni timbul (bunyi macam gile pengotor haha). bangun lambat jugak ye badak-badak semua. mungkin hari minggu kot, bangun lambat sikit hee.

penat menunggu
yang ni memang nampak muka kepenatan menunggu

haaaaa...dah nak tengah hari dengan matahari terpacak kat atas kepala badak baru berani memunculkan diri di depan kami..bersiap-sedia la kau badak!


tapi masih berendam
tiba-tiba...jeng jeng jeng..badak semua muncul menyerang kami..


aku datang!
sempat lagi anak buah duk tanye kenapa badak ni lambat berjalan nak boleh sampai ke atas punya la lambat. jawapannya: gile besar kot badak ni. berat die mencecah 385 kilo woo..kena angkut dengan kren ni nak humban dalam lori.

kita geng!
tapi ada gak yang berani dekat-dekat..:D
penat menunggu si badak-badak semua. tapi kami lihat dari jauh je takut nak masuk dekat sebab bau mereka ni busuk..hee..*alasan*



yer, betol kami tak takut. bukti: ni kami lihat badak dari jarak dekat haha
dah penat tengok badak, mari makan kueh badak lalala
ni senyum-senyum badak..boleh?

panas woo..
okay, serius ini last pic..tenet super laju, takde alasan kenapa nak upload gambar sikit kan. wajib banyak kot!


ok badak-badak semua..see u again..:D

Comments

~SukEMakAn~ said…
alaaaaaa
nk pegang jugak!
mar yanie said…
erk..x nak pegang2..mulut die bukak besar sgt, muat sorang manusia..haha
Cik Shiqa said…
ensem la encik badak tu.hehe
fendi_scropio said…
SALAM..MAI TONYOH KAT HANG BARU TAU
Zara said…
saya suka badak!!!!and makan kuih cucuk badak!!
mar yanie said…
cik shiqa..ensem sangat!! lalala

fendi..nk tonyoh ape?
mar yanie said…
zara..dh taw zara suka badak..ur pet kan badak air..kikikiki
nadey said…
sehat gak badak2 ni....huhuhuh...
mar yanie said…
nadey..bukan sehat gak badak ni..sangat yg amat seyhat koot..
YAT said…
aku rs nak tunggang badak la. bole? hehe
mar yanie said…
yat..ko tak tgk time badak tu menguap. penuh air liur basi keh3..sgt mgelikan..ko nak tunggang gk ke?? haaa
Tema Hitomi said…
giler r besar hippo ni..
nak sepak jah sero haha
mar yanie said…
tema..kalu sepak pon kite hok terpelanting balik..keh3
Tema Hitomi said…
haha..
tp meme sero nk sepak la..doh la muka xdop perasaan..huh! (xdop pasal2 deki nga hippo) ;p
mar yanie said…
tema..gilo besau kot..385 kilo!!!
Tema Hitomi said…
haha..berganda-ganda berat aku tu ;p

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…