Sunday, October 17, 2010

hooray, bergembira bersama si blackhippo yang besar bapak!

yuhuu

hari ni dapat enjoy-enjoy macam budak kicik sambil berendam dengan badak-badak air (lokasi: Paya Wetland, Dengkil). oopps, bukan berendam air tapi berendam dengan peluh-peluh nak tunggu badak ni timbul (bunyi macam gile pengotor haha). bangun lambat jugak ye badak-badak semua. mungkin hari minggu kot, bangun lambat sikit hee.

penat menunggu
yang ni memang nampak muka kepenatan menunggu

haaaaa...dah nak tengah hari dengan matahari terpacak kat atas kepala badak baru berani memunculkan diri di depan kami..bersiap-sedia la kau badak!


tapi masih berendam
tiba-tiba...jeng jeng jeng..badak semua muncul menyerang kami..


aku datang!
sempat lagi anak buah duk tanye kenapa badak ni lambat berjalan nak boleh sampai ke atas punya la lambat. jawapannya: gile besar kot badak ni. berat die mencecah 385 kilo woo..kena angkut dengan kren ni nak humban dalam lori.

kita geng!
tapi ada gak yang berani dekat-dekat..:D
penat menunggu si badak-badak semua. tapi kami lihat dari jauh je takut nak masuk dekat sebab bau mereka ni busuk..hee..*alasan*



yer, betol kami tak takut. bukti: ni kami lihat badak dari jarak dekat haha
dah penat tengok badak, mari makan kueh badak lalala
ni senyum-senyum badak..boleh?

panas woo..
okay, serius ini last pic..tenet super laju, takde alasan kenapa nak upload gambar sikit kan. wajib banyak kot!


ok badak-badak semua..see u again..:D

16 comments:

~SukEMakAn~ said...

alaaaaaa
nk pegang jugak!

mar yanie said...

erk..x nak pegang2..mulut die bukak besar sgt, muat sorang manusia..haha

Cik Shiqa said...

ensem la encik badak tu.hehe

fendi_scropio said...

SALAM..MAI TONYOH KAT HANG BARU TAU

Zara said...

saya suka badak!!!!and makan kuih cucuk badak!!

mar yanie said...

cik shiqa..ensem sangat!! lalala

fendi..nk tonyoh ape?

mar yanie said...

zara..dh taw zara suka badak..ur pet kan badak air..kikikiki

nadey said...

sehat gak badak2 ni....huhuhuh...

mar yanie said...

nadey..bukan sehat gak badak ni..sangat yg amat seyhat koot..

YAT said...

aku rs nak tunggang badak la. bole? hehe

mar yanie said...

yat..ko tak tgk time badak tu menguap. penuh air liur basi keh3..sgt mgelikan..ko nak tunggang gk ke?? haaa

Tema Hitomi said...

giler r besar hippo ni..
nak sepak jah sero haha

mar yanie said...

tema..kalu sepak pon kite hok terpelanting balik..keh3

Tema Hitomi said...

haha..
tp meme sero nk sepak la..doh la muka xdop perasaan..huh! (xdop pasal2 deki nga hippo) ;p

mar yanie said...

tema..gilo besau kot..385 kilo!!!

Tema Hitomi said...

haha..berganda-ganda berat aku tu ;p