Saturday, October 23, 2010

Ujian penuh personaliti

alhamdulillah

fuhh, penat kot tangan nak bulat 160 jawapan tadi masa buat ujian personaliti (guru MARA). mesti ramai antara korang dapat gak kan. 

tapi antara fakta yang menariknya adalah:
30 000 lebih yang memohon
10 000 terpilih untuk ujian personaliti ni 
*tapi rasa-rasanya lebih daripada jumlah tu lagi kot...
ppsstt then, tak pasti jugak ni tapi ada dengar-dengar dia nak 85 orang je jadi cekgu-cekgi.

okay lihat! sekarang ni peluang seseorang untuk terpilih ke stage ke-2 (micro-teaching) dan ke-3 (interview) adalah 0.00001%.

saya? saya tak berharap pun. sebab tadi masa tunggu nak masuk exam ada berborak-borak dengan yang lain. ada yang dah dua tiga kali mencuba. ada yang dah pregnant. ada yang dah dua tahun menganggur. jadi saya buat kesimpulan, saya antara yang bertuah dapat pegi ujian personaliti ni memandangkan saya ni baru habis belajar, baru pas konvo. kalau ada rezeki, ada la kan. 

okay, stop dulu. bau yang wangi dari dapur memangil-manggil. jum makan maggi goreng sedap!! heee

10 comments:

alya said...

tahniah...yani dpt gak ujian tu.alia mntk gak tp xdpt.huhu....

marinahunny said...

wish u the best!

mar yanie said...

alya..xpe2..nti rezeki dtg lg..yani pun dpt test je,jauh lg perjalanan..belum tentu dpt lg..:)

kakak marina..tq!! :D

diana said...

tahniah ye..
semoga kejayaan milik kamu..

Cik Yana said...

jom doa same2 smoge ade rezeki :)

mar yanie said...

diana..mekaceyh..:)

cik yana..yep2..same2 berdoa..:)

shada wentz said...

wah!!! papepun, all the best! yeay! :D

mar yanie said...

shada..thanx so much..yeah!

siti nazihah said...

yani, aku pom g jugop..sesi kul 10.xjupo pom mu!

mar yanie said...

siti..mu x cam aku kot, aku mekap tebal..keh keh keh..