Skip to main content

kenapa perempuan menangis?

Orang selalu kata senjata seorang wanita ialah air mata. Begitulah berkuasanya airmata seorang wanita. Boleh menyebabkan orang simpati dan tertipu. Cuba tengok antara sebab kenapa perempuan menangis:

1. Saja Mengada
    Lebih2 lagi yang tengah mabuk bercinta. Sikit2 nak nangis. Kalau pakwe tersalah cakap pun nangis. Bukan apa, nak menguji kasih sayang pakwe. Lagipun bila dah nangis mesti orang akan dengar cakap sebab tak larat nak dengar anda menangis lagi.

2. Menyampaikan Emosi
    Sedih pun nangis, gelak pun nangis. Kalau menonton cerita sedih pun nangis, yang "happy ending" pun nangis gak. Itulah cara perempuan meluahkan emosinya. Setiap kali tengok atau dengar sesuatu cerita, perempuan akan rasa terlibat sama.

3. Sedih
    Ini lumrah lah. Kalau dah sedih mestilah menangis. Tapi kena tengok gak tahap menangis ni. Kalau terlepas peluang tuk dapat dwit byukan setakat nangis je tapi siap meraung lagi.

4. Nak Mita Simpati
    Terutama kalau dah buat silat atau terkantoi. Mesti keluarka air mata tuk raih simpati. Orang yang dengar tu samada benar2 simpati atau tak, mesti pujuk punyalah.

5. Hajat Tak Sampai

    Perempuan kalu dah berazam memang dasyat lah. Tapi bila hajat tak kesampaian, nak buat apa lagi, menangis la. Ada yang sanggup berlapar nak beli baju fevret, tapi bila dwit dah cukup baju plak dah habis di beli orang, meraung la jawabnya.




Kredit to majalah APO? hehe

Comments

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…