Skip to main content

kisah lucu 1

hidup sebagai pelajar banyak kenangan manis, masam, masin dan pahit. tapi ni la saat yang paling dirindui. hidup di asrama mengajar kita berdikari. banyak kesah2 lucu rakan2 yang bermacam2 ragam yang kite tak dapat lihat kat rumah. macam2 pe'el. antara kesah yang paling mencuit hati adalah mengenai roomateku

ringggggg!!! bunyi pekikan jam loceng memecah keheningan pagi.
dulu2 kitorang bangun pukul 5.30-5.45 pagi sebab kne semayang subuh berjemaah kat surau. siap ada buku kedatangan lagi tu. memang tak sah la kalau tak pernah tipu time tanda tu. tak pegi surau pn tanda gak.

masalah besar kitorang bukan malas bangun pagi. tapi air pagi2 sejuk woo. pastu satu lagi kne beratur dan 'take turn' tuk mandi. tu memang melemahkan jiwa dan raga. daripada duk menunggu baik tido kn. 

tapi aku setia menunggu takut dipintas owang lain. tengah khusyuk tunggu ni, aku terpandang roomateku yang baru datang letak bakul mandi pas2 duk tunggu gak. disebabkan terlalu berkobar2 nak cop tempat mandi sampai die tak perasan pun kain yang diheret tu bukannye tuala tapi selimut yang besar gedabak. macam mane tak boleh perasan. pastu jeling2 la jugak owang2 yang ade kat dalam tandas tu, semua wat bodoh je. sebenarnya diowang bukan tak perasan tapi masing2 mata baru terbuka 20 darjah. 

haa, sebenarnya tu la sebab utama pelajar2 malas nak bangun pagi. bukannya sengaja nak langgar 'rules'. kementerian pendidikan ni kene alert benda2 macam ni. amik inisiatif bwat 1 tandas tuk 1 bilik..hahaha

Comments

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…