Tuesday, February 19, 2013

19/2/2013; Bersengkang mata depan laptop



Bukan macam kebiasaan.. Malam ni waaa cakap lu memang paling champion.. sebab aku berjaya apply 5 jobs melalui email.. Hellowww, bukan senang tawu aku nak mengadap benda alah ni.. Email tu beb, bukan via jobstreet. Kalau jobstreet takyah cakap la tekan tekan tekan dah TERapply 50 jobs.


Malam ni gigihnya aku buat resume baru, banyak rombakan yang aku dah buat especially bahagian umur. Lorrr, baru perasan dah lama tak update resume, umur maintain 23 tahun sampai sekarang. Phewww, patut lah tak dapat panggilan interview. Mungkin orang pikir aku ni penipu. Awal-awal dah tipu sape nak amik keje hoi? :P


Apply job melalui email ni aku rasa secure sikit, sebab kita boleh send resume & cover letter sekali. Kalau melalui jobstreet, ouhhh orang pandang sebelah mata je tambah lagi kita ni tak guna jobstreet yang berbayar.


TAPI.... kegigihan memburu kerja akhirnya membawa aku ke sini.. meng-update belog dengan entry sampah macam ni. Skill dah hilang, penceritaan makin tumpul. Itu lah, asyik update pendek-pendek je sebelum ni, nak berfalsafah konon tapi tak reti.


Okay, selamat malam..



2 comments:

YAT said...

updatela ttg toner skinzzz mu iteww... hehehe

mar yanie said...

jappp...aku nak tepek picca muka kali ni..tunggu leww 2 3 minggu lagi..mmg berkesan uolss, baru pakai x smpai 24 jam..hahaha