Skip to main content

19/2/2013; Bersengkang mata depan laptop



Bukan macam kebiasaan.. Malam ni waaa cakap lu memang paling champion.. sebab aku berjaya apply 5 jobs melalui email.. Hellowww, bukan senang tawu aku nak mengadap benda alah ni.. Email tu beb, bukan via jobstreet. Kalau jobstreet takyah cakap la tekan tekan tekan dah TERapply 50 jobs.


Malam ni gigihnya aku buat resume baru, banyak rombakan yang aku dah buat especially bahagian umur. Lorrr, baru perasan dah lama tak update resume, umur maintain 23 tahun sampai sekarang. Phewww, patut lah tak dapat panggilan interview. Mungkin orang pikir aku ni penipu. Awal-awal dah tipu sape nak amik keje hoi? :P


Apply job melalui email ni aku rasa secure sikit, sebab kita boleh send resume & cover letter sekali. Kalau melalui jobstreet, ouhhh orang pandang sebelah mata je tambah lagi kita ni tak guna jobstreet yang berbayar.


TAPI.... kegigihan memburu kerja akhirnya membawa aku ke sini.. meng-update belog dengan entry sampah macam ni. Skill dah hilang, penceritaan makin tumpul. Itu lah, asyik update pendek-pendek je sebelum ni, nak berfalsafah konon tapi tak reti.


Okay, selamat malam..



Comments

YAT said…
updatela ttg toner skinzzz mu iteww... hehehe
mar yanie said…
jappp...aku nak tepek picca muka kali ni..tunggu leww 2 3 minggu lagi..mmg berkesan uolss, baru pakai x smpai 24 jam..hahaha

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…