Skip to main content

Tips untuk tampak penyayang



Holla uolss. Assalamualaikum!


Ada orang memang dikurniakan sifat penyayang, lemah lembut, sopan santun sejak azali lagi. Ada jugak yang memupuk sifat-sifat terpuji itu semenjak kecil lagi. Lebih parah bila ada jugak sesetengah orang yang terpaksa berpura-pura untuk tunjukkan sisi penyayang yang ada dalam diri. Ouhh, so sick. Persoalannya sampai bila nak berpura-pura?


1. Orang suka kucing. 

Orang la yang cakap kalau suka kucing ni nampak sangat jenis penyayang tapi betul ke? Kalau betul, aku nak praktikkan sekarang jugak! Pandangan mata lelaki tak sama dengan perempuan kan. Aku ada kawan-kawan yang memang suka pada kucing. Jumpa tepi jalan, belai. Fuhhh, tabik! Aku pun nampak catlovers ni memang seorang yang penyayang. Kadang-kadang aku jeles jugak. Aku pantang okey kucing datang dekat lebih-lebih lagi yang duk menyorok kat bawah meja main gesel-gesel kat kaki masa aku tengah makan. Mahu terbalik meja aku kerjakan! hahaha. Maap!


2. Orang yang hidupnya dikelilingi oleh kanak-kanak.

Macam aku!!! hahahaha. Perasan tak masa pergi attend majlis kawen atau hari raya atau any celebrations ke, kalau tiba-tiba ada budak-budak kecik datang dekat ngan kita Ya Allah rasa macam aku ni nampak baik ke sampai diorang nak datang dekat? Mesti orang akan cakap "penyayang nya dia ni sampai budak-budak pun suka kat dia". Biasakan budak-budak ni bersifat jujur *wink wink*. Ada jugak orang yang bila jumpa baby nak dukung tapi nangis la pulak, terus nak pujuk "olololo kiut nye" onyonyonyo omeyyy nye, nak anak jugak!". Padahal dalam hati habis kedut baju aku hoi, basah la baju mahal aku ni. 



One of the 'hipokritos' pic of mine! harharhar


3. Post gambar baby/ anak buah/ baby kawan office / baby jiran kat facebook.

Ini taktik! Ini jugak yang aku selalu praktikkan! hahahaha. Tapi aku tidak lah obses sangat. Biasa aku post gambar anak buah bersebab uolss, Aku seboleh nya nak elakkan diri dari mengupload gambar selfie diri sendiri untuk tatapan orang ramai. Oh ini bukan era/ zaman aku dah sekarang. Jarang-jarang sekali boleh la bila terasa memang tak boleh tak upload pic sendiri takut ada yang merindui kuikuikui. That's why aku suka upload pic anak-anak bukan sebab nak nampak penyayang. Tidak! :-)

Yeah, pic hipokrit yang ke-2..*abaikan kegemukan aku yang terserlah itu*


Subjek & Objek: Semek boolat *my current obses*


Setakat ni itu je yang mampu aku pikir. Ok, bye! :-)

Comments

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…