Skip to main content

~Sweet Escape in the making~



Hewhewhew..tajuk dah shuwit sangat bunyi nye... malam ni saya dapat luangkan masa dengan awak, dah lama tak makan depan awak, dah lama tak tido di sisi awak, wahai laptop ku cayunk mmuahhxx mmuahhxx xoxo.


Semalam adalah hari terakhir aku ajar tuisyen untuk Afiq, Aqmal dan Aiman. Eh baru perasan geng triple A. So, aku dah merdeka sama macam mereka, dah habis PMR. Alhamdulillah, di saat-saat akhir aku dapat rasakan yang mereka ni ada kemajuan walaupun sikit. Bagi aku, sudah cukup. Semalam kat pintu pagar diorang hantar aku siap tanya "Pasni kita dah tak jumpa ke cekgu?". Aku senyum "Boleh, dekat jew kan rumah kitew. Nanti saya belanja Burger King yer". "Okay, nanti cekgu roger roger la kitorang". Alahai, ingat cekgu polis ke hapee? teheee. Si Afiq pulak menyampuk "Cekgu, SPM nanti ajar kitorang yew". Alorhh, kenapa buat ayat tacink gini??


Tadi kak bi hantar mesej cakap mekaseh banyak-banyak, alahai hati ni cepat sangat nak tacink ni kenapa? Sama-sama kasih. Saya dah anggap diorang ni macam adik-adik saya la kak, nasib baik kak bi panggil saya yang ajar tuisyen. Nak tahu kenapa? sebab Afiq ni kejap-kejap bbm, kejap-kejap duk tweet, tak fokus. Kalau akak panggil cekgu yang betol-betol profesional rasanya dah lama makan penampar ni hewhewhew. Saya relax je kak sebab saya pun duk tweet tweet jugak time diorang jawab soalan ;D.


Dalam masa 2 bulan lebih ni, aku dah postponed banyak planning. Holiday yang entah ke mana, di mana Melaka ku? di mana Port Dickson ku? di mana Legoland ku?


So, here we go~


November - Hello Melaka Bandar Bersejarah!
Disember  - Port Dickson
Januari      - Legoland hoiiii


Aku dah planning baik punye Melaka ni dari hari sebelum puasa lagi, tunda lepas raya, dan dan aku kena minor eksiden melayang duit, kawan aku Sarah pun eksiden okay tak jadi. Bulan 9 aku start tuisyen takde masa nak keluar, harap-harap November ni jadi lah. Deepavali kat Melaka lah nanti yeww.


2 3 hari lepas Ain mesej aku, "Yani, terasa nak gi Legoland la, macam best". Ya Allah, aku memang duk tunggu-tunggu orang ajak pergi Legoland ni, siap pesan kat Zara usha tiket bila ada promosi, aku pecut g sana terus ngan Aida & As. Oh sebelum tu aku nak mintak maap sangat dengan As sebab tak dapat teman dia interview kat Johor minggu lepas. Bukan taknak tapi terikat dengan anak-anak nak PMR ni, tak boleh nak tinggalkan. Terkilan jugak la tak dapat teman As, time tu dah terbayang ayam penyet pinang tu alahai kecur hoi kecur air liur. Takpe takpe, siap kau nanti ayam penyet.


Okay la, rasa mengantuk pulak lepas minum ubat batuk ni. Hapeee? Aku minum ubat? Yayyyy, tak sia-sia bayar mahal. Daaaa~











Comments

YAT said…
1) eh, awak pun ade twitter? bole la kiteww tweet tweet nnt yer?

2) awk punya planning holiday jgn pack sgt, takot nnt xdpt attend wedding kiteww..

3) awak batuk? jangan lupa abeskan ubat. kalo x kiteww yg ingatkan, sape lg kn? :)
mar yanie said…
1. ala,kiteww tawu hawaak ade twitter tp twitter hawaak x private. sy tweet2 ngan boipren jew..

2. bukan ke wedding hawaak deepavali tahun depan kew?? lambat lagi khen..kiteww dh apply cuti la hawaak,jgn la risau..kiteww ni yg risau takut awak x apply cuti lg utk mejelis tunang kiteww, raya cina dah dekat..hawaak janji nk sponsor 1 hantaran samsung SIII kan?

3. takpe, dah ade org remind kiteww hari-hari dah..


*montah hijau*

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…