Monday, October 15, 2012

~Sweet Escape in the making~



Hewhewhew..tajuk dah shuwit sangat bunyi nye... malam ni saya dapat luangkan masa dengan awak, dah lama tak makan depan awak, dah lama tak tido di sisi awak, wahai laptop ku cayunk mmuahhxx mmuahhxx xoxo.


Semalam adalah hari terakhir aku ajar tuisyen untuk Afiq, Aqmal dan Aiman. Eh baru perasan geng triple A. So, aku dah merdeka sama macam mereka, dah habis PMR. Alhamdulillah, di saat-saat akhir aku dapat rasakan yang mereka ni ada kemajuan walaupun sikit. Bagi aku, sudah cukup. Semalam kat pintu pagar diorang hantar aku siap tanya "Pasni kita dah tak jumpa ke cekgu?". Aku senyum "Boleh, dekat jew kan rumah kitew. Nanti saya belanja Burger King yer". "Okay, nanti cekgu roger roger la kitorang". Alahai, ingat cekgu polis ke hapee? teheee. Si Afiq pulak menyampuk "Cekgu, SPM nanti ajar kitorang yew". Alorhh, kenapa buat ayat tacink gini??


Tadi kak bi hantar mesej cakap mekaseh banyak-banyak, alahai hati ni cepat sangat nak tacink ni kenapa? Sama-sama kasih. Saya dah anggap diorang ni macam adik-adik saya la kak, nasib baik kak bi panggil saya yang ajar tuisyen. Nak tahu kenapa? sebab Afiq ni kejap-kejap bbm, kejap-kejap duk tweet, tak fokus. Kalau akak panggil cekgu yang betol-betol profesional rasanya dah lama makan penampar ni hewhewhew. Saya relax je kak sebab saya pun duk tweet tweet jugak time diorang jawab soalan ;D.


Dalam masa 2 bulan lebih ni, aku dah postponed banyak planning. Holiday yang entah ke mana, di mana Melaka ku? di mana Port Dickson ku? di mana Legoland ku?


So, here we go~


November - Hello Melaka Bandar Bersejarah!
Disember  - Port Dickson
Januari      - Legoland hoiiii


Aku dah planning baik punye Melaka ni dari hari sebelum puasa lagi, tunda lepas raya, dan dan aku kena minor eksiden melayang duit, kawan aku Sarah pun eksiden okay tak jadi. Bulan 9 aku start tuisyen takde masa nak keluar, harap-harap November ni jadi lah. Deepavali kat Melaka lah nanti yeww.


2 3 hari lepas Ain mesej aku, "Yani, terasa nak gi Legoland la, macam best". Ya Allah, aku memang duk tunggu-tunggu orang ajak pergi Legoland ni, siap pesan kat Zara usha tiket bila ada promosi, aku pecut g sana terus ngan Aida & As. Oh sebelum tu aku nak mintak maap sangat dengan As sebab tak dapat teman dia interview kat Johor minggu lepas. Bukan taknak tapi terikat dengan anak-anak nak PMR ni, tak boleh nak tinggalkan. Terkilan jugak la tak dapat teman As, time tu dah terbayang ayam penyet pinang tu alahai kecur hoi kecur air liur. Takpe takpe, siap kau nanti ayam penyet.


Okay la, rasa mengantuk pulak lepas minum ubat batuk ni. Hapeee? Aku minum ubat? Yayyyy, tak sia-sia bayar mahal. Daaaa~











2 comments:

YAT said...

1) eh, awak pun ade twitter? bole la kiteww tweet tweet nnt yer?

2) awk punya planning holiday jgn pack sgt, takot nnt xdpt attend wedding kiteww..

3) awak batuk? jangan lupa abeskan ubat. kalo x kiteww yg ingatkan, sape lg kn? :)

mar yanie said...

1. ala,kiteww tawu hawaak ade twitter tp twitter hawaak x private. sy tweet2 ngan boipren jew..

2. bukan ke wedding hawaak deepavali tahun depan kew?? lambat lagi khen..kiteww dh apply cuti la hawaak,jgn la risau..kiteww ni yg risau takut awak x apply cuti lg utk mejelis tunang kiteww, raya cina dah dekat..hawaak janji nk sponsor 1 hantaran samsung SIII kan?

3. takpe, dah ade org remind kiteww hari-hari dah..


*montah hijau*