Skip to main content

Kalau dah jodoh



Bismillahirrohmanirrohim.. 


Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah Ya Allah.. 31/7/14, aku sah menjadi isteri kepada Muhd Syafiq Che Noh. Rasa tak percaya, nak pengsan pun ada. Betul ke? Betul ke? Terasa semua ni berlaku sekelip mata, tak sampai setahun atau lagi tepat selama 5 bulan arghhh sungguh tak pernah terlintas di fikiran ia akan berlangsung dalam waktu sesingkat ini. Terima kasih Ya Allah. Sesungguhnya ini adalah aturan dari Mu yang Maha Mengetahui akan segala sesuatu.


Biarlah aku simpan semua cerita ini sendiri. Dulu sebelum kawen, aku pernah nekad taknak bercerita lebih-lebih tentang hal bercinta, kawen dan seterusnya sebab pengalaman yang lalu sungguh mengajar aku agar jangan terlalu excited dengan sesuatu yang belum pasti. Dan aku cuba remind diri sendiri di kala aku bercerita dengan ghairahnya, seronoknya hal rumahtangga aku pada umum, mungkin ada hati yang terluka. Ada kawan2 yang masih belum bertemu jodoh. Doa ku untuk semua, semoga Allah permudahkan. Sesungguhnya jodoh pertemuan ajal dan maut adalah rahsia dari Allah.


Kalau dah jodoh, Insyaallah...... :)


Untuk kawan-kawan yang mengenali diri ini yang aku dah terlepas pandang jemputan (sebab buat majlis kecik je).. maaf dipinta dari hati yang tulus ikhlas. Doakan kami berdua bahagia sampai ke Syurga Ilahi. Insyaallah..








Comments

Anonymous said…
Tahniah yanie!
mar yanie said…
mekaseh2..sape ni? letak la nama..:)
Anonymous said…
Ila....hi3
mar yanie said…
Ila mana ni? ramai gak kawan nama ila.. mekaseh2 ye..:)
mynameisYAT said…
coNGRATS MEK... DH LAMA AKU XBUKAK BLOG. HEHEHEHEHE
mar yanie said…
dan mu ingat aku ada update blog berjela2? oh so waste d time.camane la kita taip entry panjang2 dulu? hahahahahaahhaha
Marsyithah said…
Tahniah.
Salam perkenalan

Selaman melangkah ke alam perkahwinan. :-)

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…