Sunday, May 26, 2013

Berubah kepada yang lebih baik.Hello blog,


Siapa yang tak nak berubah? Angkat tangan! Siapa yang taknak ada anjakan paradigma dalam hidup dia? Angkat tangan! Meh sini nak lempang, pangggggg!


Kenapa Allah merahsiakan hari Kiamat? Supaya manusia tu sentiasa berada dalam keadaan takut,takut untuk berbuat dosa, takut untuk menghadapi hari pembalasan, bila perasaan takut tu terbit setidak-tidaknya kita berusaha untuk memohon keampunan dari Allah, berusaha untuk jadi manusia yang lebih baik dari semalam. Paham anak murid?


Jadi, ayuh la kita menuju ke arah yang lebih baik! Terpaksa? dipaksa? tak rela? tak ikhlas? Takpe, kita memang perlukan perasaan tuh. Dari keterpaksaan, ketidakrelaan itu  la sikit-sikit kita mengharapkan agar akan terdetik sesuatu perasaan dalam lubuk hati ini yang dinamakan Hidayah dari Allah. Semoga kita merupakan salah satu hamba yang dipilih oleh Allah. Amin.1 comment:

Anonymous said...

[url=http://my.moverapid.com/evista][img]http://my.moverapid.com/promo.gif[/img][/url]

[size=4][url=http://my.moverapid.com/evista][b][color=blue]Buy [/color][color=red]Evista[/color][color=blue] ONLINE - click here![/color][/b][/url][/size]