Skip to main content

Tanda-tanda cinta di penghujung.....




  1. Malas angkat telefon
  2. Mula beralasan
  3. Buat-buat ada hal
  4. Malas
  5. Bila ajak keluar asyik kata busy
  6. Mula berdating dengan pakaian yang selebet
  7. Sudah pandai bergurau dengan ayat kasar dan menyakitkan hati
  8. Bila jawab soalan tak jawab dan biarkan seolan tergantung tak bertali
  9. Lupa hari jadi/ tak jadi orang terawal wish 
  10. Dah tak kisah tak jumpa, kalau sebulan tak jumpa pun takpe
  11. Jawab SMS kalau dulu 10 patah, sekarang jawab 1 patah "k"
  12. Apa kita buat semua tak betul
  13. Bila nak tanya je tiba-tiba melenting tak tentu pasal
  14. Dah tak kisah apa jadi kat pasangan
  15. Susah nak senyum, bergurau, ketawa dengan pasangan
  16. Dah tak tanya "Dah makan ke belum?"
  17. Dulu-dulu keluar pakai baju matching, sekarang rasa macam budak-budak jewkk
  18. Dulu kalau pegi toilet tak angkat call, cek je ada 30 juta miscall. Sekarang 1 miscall jewww!
  19. Bila dah jarang contact, nak jawab pun macam terpaksa
  20. Cakap dalam phone 5 minit, kalau dulu berjam-jam sampai panas telefon

Sekarang: Kalau ada jodoh, ada lah. Kalau takde jodoh tak boleh buat ape, kita hanya merancang, Allah menentukan.

Kalau dulu: Walau apa pun badai melanda, kita nak awak sehidup semati. You jump I jump!


Bahahahahahahahahaha



kredit to Forum Cari




Comments

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…