Saturday, May 25, 2013

Kisah Si Tanggang anak derhaka?



Iskkk, rasa takut pulak nak keluarkan ayat Si Tanggang dari mulut mungil ku ini. Takut benda ni akan terkena balik kat kita kan. Bila bercakap pasal maruah, semua orang akan marah bila maruah sendiri dipijak-pijak kan? Tapi kita tak sedar, kita pun secara tak langsung mengaibkan maruah orang jugak. Gini lah jadinya kalau emosi yang berbicara dan membuat keputusan, akal dan rasional dibiarkan berkunci.


Biasanya orang memetik bunga di taman, tapi aku nak memetik kata-kata Ustaz Wan Akasyah;

Bertaubatlah pada Allah kerana di antara akibat dan bala yang Dia turunkan pada hambanya dengan segera adalah apabila anak menderhaka kepada ibu bapanya. Keredhaan dan kemurkaan Allah terletak pada keredhaan da kemurkaan ibu bapa.

Ingat lah, kekasih boleh di cari. Ibu bapa tu tiada ganti kan? kan? kan?

** This is just self reminder untuk aku dan korang jugak..









2 comments:

mynameisYAT said...

Rentetan kisah afiq muiz kah? Hehehe

mar yanie said...

baidewei, nice pic.. ingatkan belog je berwajah baru, pic pun baru..ekekekeke