Skip to main content

Pre-Ramadhan post.


Assalamualaikum..


Tinggal beberapa hari lagi nak menjengah bulan Ramadhan. Entah sempat entah tidak kan kita ni nak bersama lagi dengan bulan yang penuh keberkatan ini. Kalau Allah dah tetapkan ajal kita, tak telambat atau tercepat walau sesaat pun. Sedang Allah itu Maha Mengetahui.


Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Julai pun. Terasa sungguh cepat masa berlalu. Semakin hari semakin pantas waktu bergerak. Pastinya kita semua berusaha untuk jadi yang lebih baik dari hari-hari sebelumnya. 


Setahun yang lepas memang amat memeritkan bagi aku. Macam-macam hal berlaku. Sampai satu tahap, aku berfikir macam mana aku nak mulakan balik semangat, kekuatan dan hidup? Tapi Allah itu sesungguhnya Maha Mendengar. Mengadu lah pada Dia, minta lah apa saja pada Dia. Sifat manusia, kadang2 hanya ingat Allah bila dalam kesedihan, kesusahan. Tapi kalau difikirkan balik, mengapa Allah timpakan musibah? Supaya kita ni kembali kepada Dia. Allah suka kalau kita meminta-minta, sebagai tanda kita ni sentiasa mengingati Allah. Insyaallah.



"Tuhanku mengetahui semua perkataan di langit dan di 

bumi dan Dialah Yang Maha Mendengar lagi Maha 

Mengetahui" (21:4)  



Kalau kita masih lagi dipanjangkan umur, ayuhlah kita jadikan Ramadhan kali ini lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya. Insyaallah.






Comments

mynameisYAT said…
Post yang serius. Good job! Hewhewhew.

Welcome Ramadhan!
mar yanie said…
Aku kan dah 25..Ko muda lagi! Syuhhhh g main jauh2..:D

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…