Skip to main content

2013 year In Review


Assalamualaikum semua..


Yay, tinggal lagi 3 hari untuk kita melangkah ke tahun 2014. Aku percaya ramai antara kita dah pasang niat dan senaraikan azam-azam sama ada yang di carry forward dari tahun-tahun sebelum nya ataupun azam yang baru. Pada sesape yang ada banyak azam yang belum dicapai, jangan risau lah. itu tak bermakna pencapaian kita tak bagus. Mungkin dalam banyak-banyak list tu, ada terselit sesuatu benda yang takde dalam planning kita langsung kan? Allah kurniakan rezeki untuk yang lain. Syukur!


okay, there we go!! Sorotan tahun 2013 bagi seorang Mariani:

Januari
Masih berkerja di company yang sama, Victual Industries, dengan harapan dapat kerja lain yang lebih menjamin masa depan.
Attend majlis bertunang Yati sambil di dalam hati aim nak jadi the next person dalam geng (Aza, Ain, Zara, Yati, Jue, Aida & As) yang bertunang jugak.

Febuari
Beli handphone baru android SONY XPERIA yang paling low class dengan harapan dapat meng"improve"kan lagi pencarian calon-calon suami. Nak upgrade RAM la konon sebab nak install What's Up, Viber, line bagai..Konon...

March
Gigih apply cuti semata-mata nak attend 5 majlis perkahwinan kawan-kawan ku. Konon nak amik berkat.. Alhamdulillah.
Nyaris-nyaris tergadai nyawa - ikut dua orang guys baba nyonya konon dah menang cabutan bertuah. Hampir disogok dengan holiday trip kat Istanbul!
Terlerai sebuah perkenalan antara aku dan seseorang dan aku mendoakan dia berjumpa dengan jodoh yang terbaik.. Amin..


April
Somewhere in April. Ada satu tarikh dalam bulan ni telah menjadi sebab untuk aku tersenyum bahagia.
Attend exam PTD untuk tahun kedua berturut-turut.
Dapat anak buah yang ke-11, diberi nama Awa Hakimah.


Mei
First time layak mengundi tapi tak berkesempatan untuk balik mengundi hehe.
Genap 1 tahun berkerja di Victual Industries which is aku tak pernah terpikir untuk berkerja sampai ke tahap ini.

Jun
Attend majlis kawen lagi
My 25th birthday! feeling loved & blessed. Dikelilingi oleh orang-orang yang tersayang, punya kerja walaupun biasa-biasa saja. Banyak improvement dari tahun lepas.

Julai
Perjalanan hidup diteruskan seperti biasa. Kadang ada sedih, ada duka, ada seronok & gembira.
Dapat anak buah yang ke-12, nama Muhammad Fahim Syahmi.

Ogos
Sambut raya di Sabah! First time away from Kelantan tapi tetap bersama ibu tersayang.
Balik dari Sabah on 15 Ogos: First date ngan 'S' setelah sekian lama tak berjumpa.

September
Kumpul kekuatan untuk menyatakan hasrat dan impian di hati. Balik ke kampung, berdua-duaan ngan mak, bercakap dari hati ke hati "Ma, dikma nak kahwin". 
Dah lama tak tengok air muka mak segembira itu. Kalau ku tahu sesenang macam ni, awal-awal lagi aku dah bagitahu teheee.

Oktober
15 Okt: Dia datang jumpa my family.. saja jalan-jalan pada hari raya haji.. :)
Itu je yang mampu ingat peristiwa di bulan Oktober, yang lain-lain aku taknak ingat! It's so special. :)

November
15 Nov: Aku jumpa dia lagi. 




Comments

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…