Skip to main content

Stream Rose Beauty Products Review



Uolsss, jum sharing is caring. 


Assalamualaikum. Heyyy si cantik jelita semua...


For those yang memang follow blog ni dari awal, mai sini nak bagitau yang misi pencarian aku untuk cari produk kecantikan terbaik belum pernah berhenti lagi. Nampaknya seolah-olah takkan jumpa titik noktah gamaknya hahaha.


Okay, perhatian perhatian! Aku sekarang tengah consume produk kecantikan keluaran Stream Rose Beauty Care. Produk ni diilhamkan dan diformulakan oleh seorang doktor pakar. Bila dengar 'doktor pakar' fuhh rasa tak ragu-ragu sikit pun nak try. Terus sambar.






Stream Rose ada banyak produk tapi so far aku cuma consume 4 benda ni je:





1. Collagen Gold    - untuk kulit tampak tegang putih gebu mulus awwww malas lah nak cakap banyak. Try la sendiri. Pattern: Serbuk. Taste: Berries flavour.


2. Fybermix    - ubat berakkkk. Siapa ada problem nak bernyahtinja boleh amik supplement ni. Aku pun dah start berak hari-hari. At least 2 hari sekali berak tu dah tahap wajib dah sekarang. kalau tak tunggu seminggu baru terkincit-kincit ke tandas. Pattern: Serbuk. Taste: Orange.





3. Capsul 4 Women   - ehem ehem untuk dalaman sesuai untuk orang yang nak kahwin. Aku amik ni bukan sebab nak kahwin tapi harap-harap dapat jumpa jodoh cepat hehehe. Yang ini lebih kepada membuang toksin dalam badan. Bila dalaman bersih maka jerawat akan rasa malu nak muncul lagi. Pattern: capsul macam ubat. Taste: Herba Cina macam nak muntah telan.





4. Beaute Glow   - untuk kulit berseri-seri bercahaya bak mentari pagi di ufuk jingga. *Melampau*. Pattern: macam coklat susu zaman kecik-kecik dulu. Taste: blackcurrant. 


Hasil???


Tunggu lah. Baru 2 minggu aku amik benda alah ni hewhewhew.. Uolssss yang dah consume produk ni meh la sharing is caring. Tell me your result supaya pasni aku tak ragu-ragu untuk continue sampai dapat muka macam Hanez Suraya. Ehhhh???#@%^&







Comments

Anonymous said…
Lepas consume beautyglow, ada apa2 effect tak?
mar yanie said…
Hi anonymous..

Lain org lain effect dia. masa consume beautyglow ni berak teratur sikit. sehari sekali berak #oppss.. plg lama pun 2 hari sekali. kalau dulu seminggu br rasa nk melabur.

org kata klu berak hari2 kan bagus buang toksin dlm badan nti muka pun okay la.

tp ada yg staff kedai tu jugak dulu muka dia agak teruk jerawat pastu dia amik produk ni mmg muka dia dh bersih. sy ni regular customer kedai tu, so mmg nmpak ketara perubahan tu.

tp x blh nk cakap jgk la, lain org lain effect. :)

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…