Tuesday, December 28, 2010

Keguguran

Dont get me wrong. Keguguran is not only for abortion only. *wink*



I had a very very terrible hair loss. It's true!! Sampai boleh rasa eh kepala makin ringan. Skang ni, tak boleh nak main-main dengan rambut lagi. Pegang sikit dah gugur. Hoh, sungguh rapuh *sobbies*. Dah macam-macam shampoo guna tapi still it doesnt work. 

Orang cakap antara faktor pemangkin rambut gugur ni mungkin disebabkan stress. I agreed! Mungkin ya. Masa saya belajar dulu memang rambut dah start gugur, I realized maybe sebab terlalu kuat study cheywah! Tapi sampai skang macam makin menjadi-jadi pulak. Makin teruk. Tak boleh nak cakap stress sebab study (zaman study dah lama ditinggalkan). Lepas puas cari sebab-sebab, I decided to say that my hair lose is maybe due to 'masalah dwit'. Yer, saya sangat perlukan dwit T T.

Sebenarnya saya dah lama buat research google sana sini untuk cari shampoo yang paling sesuai untuk dipakai. Tapi still tak yakin. Nak beli yang mahal-mahal takut tak menjadi rasa cam rugi pulak (padahal memang nak save budget ceh). Tapi kalau beli yang murah-murah takut makin teruk. Tapi shampoo yang glemer cam Sunsuilk, Pantene, Rejoice rasanya harga dah okay je. 

At last, I decided to try Dove *hair fall* shampoo and conditioner. Bukan yakin sangat pun ngan Dove ni tapi kat Guardian (ceywah, promot lagi) ada offer promo pack for Dove. Dalam kotak tu ada 3 jenis (shampoo & conditioner *hair fall*+Body wash) yang berharga RM29.90. Saya beli yang promo pack bukannya apa nak jimat ke apa tapi sebab nak dapat free gift handbag yang nampak sangat eksklusif gitu hee. Beli Rm30 above dapat free gift ni until 2 January 2011 okay.

Hair fall rescue


ini la free gift handbag :)

Tapi cam dah lari jauh dari tujuan asal nak selamatkan rambut gugur. Lebih kepada macam mana nak dapattkan free gift handbag dari Dove keh keh keh.

9 comments:

Riha NCL said...

Masalah duit?
Haha. Iye ke, Mar?
Takpe pelan-pelan kayuh, usaha berterusan n jgn give up.

Saya yg dah keja pun, ada mslh kwgn jugak. Biasala tu...

Dan rambut saya pun gugur. Tiap kali sapu sampah, rambut je byk kat lantai.

mar yanie said...

riha..sama la!! rumah dipenuhi rambut..haha

Rt-qaH said...

wahh promo skrng??mcm best je..:D

marinahunny said...

hahahaha sama le, kalu tgk ada free gift tu laju je..hahaha

YAT said...

ak da try dove hairfall. ok gak la.. tp pas abes, ak tuka len. biovalley coconut shampoo plak. heee

mar yanie said...

Rtqah..promot la ckit kan,mane taw dpt dwit lebih hek3

marina..Betol3!! freegift tu yg menguatkan semangat nak beli..:)

mar yanie said...

Yat..aku bru pakai 2 hari rambut dah makin kurang gugur..ceywah..hak3

Tema Hitomi said...

yanie,
shampoo loreal yang aishwarya rai jd model tu ok...i dah try... :)

mar yanie said...

loreal mahal la tema..:) bajet2..haha