Skip to main content

Penat

Hello..rasa cam lama giler tak update padahal baru je 3 hari kerja. Tapi serius rasa cam dah setahun kerja, amat penat!! kerjanya berdiri, susun-susun barang sambil curik-curik duduk, kira duit berjuta-juta, bukak kedai tutup kedai. 1st day kerja - dua jam pertama rasa cam ahh beshnye kalau belajar,takyah diri,duduk atas kerusi jer cekgu soal cepat-cepat sembunyikan muka kiut di belakang kawan-kawan yang besar. Lepas tu dah abes belajar terus keluar serbu cafe carik makanan tak yah nak tutup pintu kelas ke ape. ahh,miss dat moment huhuhu. 




Tapi, Kerja ape yang penat sangat tu?? Jap, ada ke mana-mana kerja yang tak penat?? okay, lu pikir la sendiri eh tak nak minat nabil lagi la!! next time saya bagitahu la kerja ape tu. sesiapa yang rasa ada kepakaran menujum kerja apa boleh cuba teka dan tinggalkan jawapan di ruangan komen. Hadiah:misteri! hehehe


kerja nye ada kaitan dengan pharmacy :D


choww



Comments

iszieylyanziy said…
hehe,,mase belajar best kn dari kerje,,pdhal xkeje lagi ni,,hehe,,,
sama la kita..ak pon penat gak...buat accounting lg ssh..adess..lari dr bidang bilogy
AiDa AzRyN said…
keje bahagian ubat lagu.. XP
Cik Anis said…
yani,keje kt guardian ke?hoho...
- Ma StOrY - said…
bukan guardian lar...
kerja kat hospital kerajaaan...
wakakaka...
YAT said…
keje kat watson? yeeaaa.. dpt adiah x?hehe

ckgu mara ko g intrvw x?
mekdonel said…
One of the truly best blog..

www.fdausamad.blogspot.com

Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

i m not kidding..blog brader ni memang awesome!
Nurul Ain said…
dah kerje ye??katmane??hee!!~

nway,selamat bekerja..
Anonymous said…
da nme pon blaja kn anyway slamat berkenalan
mar yanie said…
heeeee..thanxx pd sape2 yg teka!!
kak anis memang heybat!!! :P
kwn2 semua, saya keje kt guardian..

dark justice: ha'ah..betol2..dh la benak ckit counting2 ni..

ain: tq tp rs nk blaja lg..sob3..

ma stoory: belum dapat lg le keje hospital..klu dapat trus nk keje jadi dokter..hahaha

yatt: hampir tepat la tu kih3..

deanza: tq..samat kenal..

isze: betol..tp bkan time blaja yg best, time bersama kawan2 yg best heee

aida: guardian..:P
♥e'in♥ said…
ehehehe.. bwk an b'saba ye..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…