Skip to main content

Anggun

Yeah..finally!! After a long time research, akhirnya saya dah jumpa sesuatu yang amat menggembirakan hati. Tiada lagi kulit kusam, tiada lagi kulit menggerutu, tiada lagi parut-parut, tiada lagi cela, tiada lagi semua itu. Kini kemunculan kulit muka baru yang berseri-seri bakal menyerikan lagi hari-hari anda dan saya *mood:seronok*.

It's true!! Saya dah cuba.


Gembira dengan kehadiran mereka..ceywahh!



Saya memang sangat prihatin pada sesiapa yang memiliki kulit wajah yang agak hrrrmmm sebab saya paham sangat perasaan itu. Bukan perasaan untuk cantik semata-mata tapi keyakinan itu kurang bila berhadapan dengan orang. Dah macam-macam produk saya pernah pakai. Dari natasha kepada produk CNI. Tapi still rasa tak cukup sebab hajat sebenar nak pakai produk CNI tapi susah sangat nak cari stokis area sini. 



Moisturizer safi gamat..ok jugak!


Ditakdirkan suatu hari kaki terasa gatal nak melangkah masuk dalam kedai kecantikan kat dalam Giant ni jugak konon-konon nak cari produk CNI. Pekerja kat situ cakap takde jual. Then, die terus promote saya produk De' Wajah. Sounds like familiar rite cam De' Putih, De' Hitam semua and op kosh saya rasa tak yakin sangat sebab saya sangat sayangkan duit. No point beli produk-produk mahal tapi belum tahu keefisyenannya, berkesan ke tak kan. Tapi dengan kepetahan akak promoter tu bercerita pengalaman die yang pernah memiliki wajah yang agak hrrrrmmm malah kata lebih teruk dari saya tiba-tiba saya rasa macam wow!! Muka die sangat lawa skang ni! Dan saya teruja. 


Berbekalkan muka yang takde la teruk sangat cuma kesan parut-parut lama dan sesekali jerawat manja timbul, akak promoter tu syorkan saya beli 'Soul Cream', Boleh refer pada gambar kat  atas. Bekas die sangat kicik warna kelabu. Packing sangat tak meyakinkan! Tapi harga mak ai RM 60!! Tapi dia bagi discount dapatlah beli dengan harga RM59 keh keh keh.Beza seringgit jer?

Pic kurang jelas sebab kamera handphone hanyalah 2megapixel saja sob3

Okay ada lagi satu produk taw! Die suh beli toner. Yer, memang saya nak cari toner pun sebelum ni.  Katanya boleh mengecilkan pori-pori dan memulihkan kulit muka yang bermasalah. It's true!! Memang betol-betol marvelous. Saya perasan liang roma kat muka dah makin mengecil pastu bila cuci muka dah tak terasa macam kasar-kasar sebab biasaya bila pori-pori besar banyak bendasing akan tersumbat kan. Harganya boleh tahan RM 30. Dalam hati ni 'baik beli toner shurah RM 10 je. 



Penyegar Kulit Sensitif

Then saya sangat terharu bila someone hadiahkan saya Bio Oil. Kalau kat guardian ni memang hot stuff la Bio Oil. Harga RM 32.90. Orang kata memang menjadi sungguh tapi kena rajin sapu. Pada sesiapa yang masih kurang jelas akan fungsi-fungsi Bio Oil-Boleh menghilangkan parut-parut lama dan baru.

Thanx to XOXO
 Ada lagi beb! Innershine pati prune fuhh dengan kepekatannya yang sangat ummpphh memang terasa nak minum semua terus satu hari. Botolnye mak ai kicik. Minum dalam satu nafas je tak sedar eh dah habis. Ade sorang customer yang datang beli share la sikit kelebihan innershine ni. "Bagus la minum innershine ni, tak pakai mekap pun nampak cantik". Ai, bunyik cam masuk bakul angkat sendiri ni keh keh keh.

RM 25++..

Tambah satu lagi, pada sesiapa yang sentiasa ada masalah bibir kering merekah minum air pun still macam tu je tak yah nak susah-susah pikir nak beli lipice ke apa ke mentholatum ke ape,pakai vaseline ni memang dah cukup. It's true!!
RM 4.50

Comments

Dayana Nasir said…
yeahhh bio-oil memang berkesan. tapi innershine tu best tak??
mar yanie said…
dayana-try la..mmg besh..rs addicted..rs nak nak nak nak nak lg..hee
Tina Farhana said…
ramai jgk org puji pati prun ni..
blk malaysia nnti nk try la. hehe
Tema Hitomi said…
nak minum innershine jgk la~ hehe
Bidasari said…
Sy laa pengguna innershine berjaya...hihihi serious.. dh > 5 thn dah.. mmg bagus.. x de masalah kulit yang serious...x caya masuk blog tgk ...hihihih cuba jgn x cuba...
mar yanie said…
tina..mmg org kata bagos..besh giler,pekat giler, sikit giler..hahaha..beli kaler purple,jgn beli kaler merah pati berry..yg pati prune besh..lbh kurang sunsweet tp in form of liquid..:D
mar yanie said…
tema..wajib beli!! besh sgt kooot..:D
mar yanie said…
bidasari..sy pn dh addicted ni..x cukup la 1 botol sehari..rs nak nak nak lagi..:D
♥e'in♥ said…
lau kulit tgn b'kedut cmne lak ek?? n lau kulit kat kuku kaki 2 terlalu kering??
mar yanie said…
e'in..pakai lotion vaseline..klu kulit kt tepi kuku tak taw la,pakai asam limau nipis kot..:D
YAT said…
nyah, yg pnting 'duit'. hehe. dlm byk2 tu, yg mne ko rs plg ok utk parut jrwt kt muka? bio oil tu xtlalu bmnyak ke? ak minyak2 nnt jrwt naik..
mar yanie said…
aku syorkan soul cream yg kaler grey yat..die m'gelupas dalam 2 3 hari.then okey..try2!!!! berbaloi..
atiq atikah said…
soul cream tu amenda yani??x pnah dgq pun.mana nk cr?
mar yanie said…
soul cream ni produk de'wajah..yg annahita bakavoli jd duta die..cari kt pusat kecantikan..tak pun gerai2 dalam jusco yg jual produk kecantikan ker..
a i d a ; said…
wlupun sya bru 2 mggu pkai bio oil.
tp da nmpk kesannya. :)
mar yanie said…
aida..really?? sy ni on and off je pakai..time rajin pakai, time super malas mmg x pakai la..hehe
YAT said…
scars yg itam2 ilang ea? kupas tu truk x?
mar yanie said…
xde la kupas teruk sgt..normal2..ntah le bley ilang ke x..
YAT said…
ak dh ade soul cream tu. bkn beli, tp kbtulan kazen ak ade. so ak nk try. hihi
mar yanie said…
yat!! try3..tp agak pedih la awal2..tp aku ni bukan awal2 je dh masuk 3 minggu pun pedih lg keh3..
azlynna said…
salam..nk mencelah boleh..hehee..memang soul cream de wajah yg terbaik..yg akak pernah jumpa lh..memeng kulit jd cantik mulus gitu bila pakai soul cream ni...akak start pakai dari tahun 2000 lg..pengguna setia ni...:-)
azlynna said…
salam..nk mencelah boleh..hehee..memang soul cream de wajah yg terbaik..yg akak pernah jumpa lh..memeng kulit jd cantik mulus gitu bila pakai soul cream ni...akak start pakai dari tahun 2000 lg..pengguna setia ni...:-)

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…