Skip to main content

Bundle diary.


Atas sebab kemalasan yang melanda, terpaksa saya hold entry sampai masuk episod ke 3. Then, bila nak type satu per satu MALAS lagi. So, saya rojak kan semua jadi satu okay.


Last week, banyak benda yang berlaku. First sekali meeting kat office HQ Cheras. Sepanjang 2 hari meeting gigil tak ingat. Satu sebab betul-betul sejuk duk dalam aircond, satu lagi sebab tak prepare langsung untuk present sales report. 2 hari duk solat hajat, solat sunat lain lagi nak mintak doa harap-harap tak kena panggil untuk present. Alhamdulillah, berkat bulan Ramadan kan hehe.


Sorie for my henpon buruk, pic tak clear. Ini la dia Rohidzir Rais.


Siapa dia Rohidzir Rais? Jeng jeng jeng. Dia adalah penulis buku 'Anda bertanya, ustaz jawab' mengenai solat. Seriously memang bagus buku tu. Banyak Q & A, malah soalan-soalan yang di tanya pun tersangat santai dan kita sendiri pun terpikir untuk tanya soalan yang sama.


Selain tu, ada lagi penulis buku macam Dear Yayah The Series iaitu Farihah Iskandar. Orang nya sangat comel. Buku ni sangat digemari oleh budak-budak. Lebih kurang Ana Muslim la. Tapi still tak boleh challenge Ana Muslim la.


cari kat google tadi.


Rohidzir Rais dan Farihah Iskandar ni mewakili company PTS Publications. Diorang datang present produk-produk terbalu keluaran PTS. Salute pada kesungguhan diorang mencari tempat dalam pasaran. Dari cover buku yang sangat ekslusif kepada isi yang dalam buku.


Selain PTS Publications, kami ada 2 lagi wakil dari company Oxford Fajar dan Advantage Quest. Macam-macam produk yang diorang present. Rasa bangga dengan kejayaan mereka semua.


Majlis berbuka puasa di sponsor. Yahoo!


Yang paling penting, makan berbuka puasa telah di sponsor oleh Advantage Quest. Thanx guys walaupun makanan kurang UMPHH..hehe..ooopppssss. Apa yang kami dapat sepanjang meeting 2 hari? Op kosh bukan setakat pengalaman je, saya dapat ni jugak teheee


Baju free dari company S.A Abdul Majeed.


Lagi baju free dari Advantage Quest.

THANK YOU SO MUCHH...



Second....

Lepas meeting, terus bergegas pulang ke rumah abang kat Puchong. Nak berbuka puasa ngan family sendiri. Oh, sangat bahagia okay. My mom pun ada kat Banting kat rumah kakak. The next day, kitorang masak banyak, buat kuih pun banyak. Tapi lupa nak snap gambar banyak-banyak.


Bakar ikan dalam hujan. Siap guna payung. Kau ada?


Third.....

Back to work! This time berbuka ngan kawan-kawan. Makanan sangat heaven.


Yummi3.


Okay, thanx for reading.


Comments

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…