Wednesday, December 14, 2011

Jerawat pemanis muka



Holla....


Setuju tak kalau orang kata jerawat itu pemanis muka. Ye, serious untuk sesetengah orang yang bernasib baik memang nampak macam pemanis rupa. Seolah-olah terletak indah dan nampak molek je kat muka. Tapi sayang sekali............


Sayang sangat sebab bila jerawat tu tumbuh kat muka aku, memang nampak sangat errkkkk....:D Setelah sekian lama perjalanan hidup ku tak pernah sepi tanpa jerawat, akhirnya aku redha (ye, redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah bak kata Lisa Surihani dalam Ombak Rindu). 


Sometimes, i just wondering macam mana penerimaan kawan-kawan kalau tiba-tiba muka aku jadi licin. Mesti pelik kan? Pelik kan? Sebab first time diorang jumpa aku memang muka dah sedia cantik berjerawat. Kompem ada suara sumbang akan cakap "Kitorang nak muka ko yang dulu, penuh jerawat. Taknak muka licin macam ni. Tak sesuai ngan ko kot".. HUARGGHHH...


Ada ke orang taknak muka licin????? Meh tukar ngan aku mehhhh... 

Mode: mengarut!



9 comments:

fany wany said...

muka saya jerawat malu nak tumbuh, Alhamdulillah :)

Cik Bhulat said...

muka cikbhulat susah naik jerawat, tapi kalo dah bertenggek..masyallah besor nya la..wlopon dah masak nak picik pon takut

Tema Hitomi said...

jerawat suko singgah kt dagu T__T

mar yanie said...

fany wany...syukurlah..*jelesh*


cik bhulat...jerawat naik takpe, jgn picit..tp yg takutnye scars jer..susah nk ilang..T T

mar yanie said...

Tema!!!! taw xpo..dagu n dahi..bakpo eh suko sgt naik ctu..huh!

Tema Hitomi said...

same goes here la...dahi pun :'(
gere sero!!

YAT said...

jerawat aku ni pemanis x?! hahaha

mar yanie said...

tema...sabor je la..


yatt..arap2 pemanis rupa la..haha

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena sudah follow ..

Jemput singgah & komen blog Niena ye ..

Niena dah klik heartbeat & nuffnang .. =)

(Klik iklan churp2 & nuffnang Niena ye)

Jom daftar churpchurp d'blog Niena .. Dengan 1 klik , sudah dapat 20sen .. Churp2 lebih laju daripada nuffnang .. =)