Wednesday, December 28, 2011

Rapuh Seribu.



*Aku memang peminat Shila Amzah. Orang kata dia gedik tapi aku tetap suke teheee.*


Rapuh seribu??
Aku ingat aku ni kebal
Sekebal kereta kebal
Mungkin juga sekebal bilik kebal



Tapi rupa-rupa nya tidak.


Sungguh tak sangka serapuh ini ketahanan mental dan fizikal aku.
Okay la, senang cite kita straight to d point je la.
Aku dah berhenti kerja walaupun baru 4 hari aku kerja wakakakaka.
Tapi kali ni lain sikit sebab aku cabut lari. Tak seperti kebiasaan aku hantar notis sebelum berhenti.  



Entah la. Apa nak jadi dengan aku ni? Arghhhhhhh...


Tapi aku berhenti bukan sebab memilih kerja nak yang best aje. Tapi bila bekerja dikelilingi ramai lelaki dari Bangla, Myanmar, Vietnam sumpah sangat mengerikan. Walaupun kau kerja position tinggi ke ape ke, bila dah kerja dalam environment macam ni memang kau tak boleh lari dari status 'Minah Kilang'.




Renung-renungkan.




11 comments:

Ryha Feyzal said...

Mar,

I got your point.
Dulu ms praktikal, ryha mmg buat praktikal kt kilang. Perasaan bercampur gaul dgn bangla indon bagai ni mmg x best.

Dah tu pi keja naik bas kilang, padahal kita keja dlm ofis. MMg x best.

Atas dasar tu ryha merantau ke KL sbb rumah ryha di kulim cuma ada kilang utk bekerja. Tp kdg2 org x fhm.

mar yanie said...

hrmmm...mmg ryha..sdey la persepsi org. keje kilang je mesti org pandang kita ni taraf spm je..ntah la..

YAT said...

hoiii aku minah kilang. dulik ape dgn perception org. yg pnting tiap bln gaji wa masukkk. ko post ape beb? ak QA/QC mmg wajib bgaul la dgn dorg.. aishhhh

mar yanie said...

tp ni mmg mcm kilang betol2..x duk ofice..keje shif..sminggu pg..sminggu mlm. 7 a.m-7p.m... 7p.m-7a.m.... pekerja pmpuan boleh dikira dgn tangan beb..aklau ade pn makcik2 dh nk pencen. tu pn dorang keje ofice hour..sobs

mar yanie said...

aku dpt QC inspector..kilang plk wat ceramics. mmg jantan-jantan gagah perksa belaka..tp syg semua tu mat bangla,mnyanmar...silap ari bulan ade yg tersangkut..aku dh kne usik2 3 4 kali..aku serik....menangis aku.

Tema Hitomi said...

haha.....lawok la yani ni...tp meme btol kalu kijo dikelilingi mamat2 bangla semo2 tu sero mcm takut jah kea...? huhu
bukan milih tp kalu bleh xse la kijo dgn environment bangla, myanmar n indon :(

nway, all da best tuk yanie!
sama2 kita doa semoga kita dua dpt kijo baik lepas ni :)
tensen r susah sgt nk dpt kijo :'(

mar yanie said...

tem...bkn ko mu jadi cekgu loni?? hehe

Tema Hitomi said...

ckgu gnti jah.....loni ak duk tambah lemak tepu dlm badan hahaha

YAT said...

hehe. gagah perkasa tu. kilang mmg tough ckit keje. ak pon mmg kalo leh xnk kilang lg weh.. tgh mcari..

mar yanie said...

tem..harap2 cepat la mari kijo best2..kalu jatuh gedebuk dr langit lg best.. wah3

mar yanie said...

yatt..asyik mencari-cari jer kita ni..org lain dh boleh beli macam2 dh, dh siap kawen dh..wahaha