Skip to main content

Filem Ombak Rindu mesti tonton.





Seriously, sebelum ni duk ajak teman-teman sana sini pergi tengok filem Ombak Rindu. Konon-konon peminat setia novelis Fauziah Ashaari. Sebut je Izzah, Harris mesti ingat punya. Novel tu kalau tak silap meletop sekitar tahun 2002 kot. Masa tu baru je form 2. 




Bila masuk jer panggung tadi (first day okay), sumpah! Aku memang dah tak ingat langsung jalan cerita dalam novel tu macam mana. Izzah & Haris je watak yang aku ingat. Pak Dolah? Mila Amylea? Siapa tu? 




Then, ini review dari aku (pengkritik filem tempatan hehe);





  • Mungkin ramai yang pikir 'Sesuai ke Maya Karin tu berlakon jadi orang kampung?'. For me, okay la. Not bad. Even Maya Karin ni darah mix tapi kulit dia cam orang melayu. Yang penting, pengarah n semua yang terlibat peka terhadap satu perkara. Apa dia? Orang yang duk kampung tak de nye nak pakai mekap memanjang. Dalam filem ni boleh tengok muka MK yang sangat suci.

  • Lisa Surihani tu okay tak berlakon? Dia kan berlakon agak kaku sikit. Tapi dalam filem ni suprise! Memang lain dari yang lain. Suka lakonan Lisa kali ni, semua okay termasuk mimik muka segala bagai. Yang penting Lisa tetap kiut.

  • Haris aka Aaron Aziz tersangat la macho. Cair hati ku.

  • Tak kurang juga maybe ramai yang pikir bila sesebuah cerita yang diadaptasikan daripada novel mesti penceritaan tergantung, klimaks terlalu cepat sebab masa tak cukup kan. Contoh; Lagenda Budak Setan. Tapi Ombak Rindu ni okay la. Tapi still cam rushing jugak la jalan cerita nya. And op kosh dah ada ubah-ubah sikit cerita nya sebab ini adaptasi dari novel ombak rindu je tak termasuk sambungan novel yang lain macam Duri.


  • Arghhhh, pendek cerita korang pergi la tengok sendiri.



Teheee, bye~




Comments

Michiko Pieces said…
bape rating ni?? hihih lom tgk lagi ni
Hafiza Omar said…
rase nk g tengok..tp tup2 nnt kua cite ni time raye..cite melayu slalu cmtu..huhu..erm rase2 berbaloi ke g tgok cte ni berbanding cte twilight breaking dawn?cer akak bg rating sket..=)
mar yanie said…
aza..okay la..not bad..x berani nk bg rating..hehhe
mar yanie said…
fiza...x taw nk ckp camne.. kalo dh minat twilight, baik pegi tgk due2..senang cite..hehehe


tp overall, cite die cam sdey la..
YAT said…
blk keje sok nak tengok la! beb, kte serupa. ak pon sbenarnye igt watak izzah, haris, rupa kulit novel ni & nama penulis je. jln cte dah lupe.. :P

tapi ak nak sgt tgk sbb ak trigt novel pergilah sepi & ombak rindu antara fevret aku ms zaman muda2 dulu.

psst, dlm cte tu lisa kiut mcm aku x?! hehehe
mar yanie said…
ko lagi kiut dari lisa surirumah tu la yatt...hahaha

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…