Skip to main content

Edisi Pesta Buku Volume #2



Venue : Shah Alam Convention Center..
Date : 8 Julai 2012


Tahun ni saja, aku dah pergi 2 pesta buku yang berskala besar. First time hari tu awal bulan May kat PWTC. Kali ini kat SACC Mall pulak. Apa perbezaannya? Bezanya kali ini aku berjaya kurangkan kos pembaziran ekekeke. kalau dulu dah habis RM125, this time cuma RM80 jewwww (amboi bunyik macam 80 hengget tu di celah gigi aku je kan?) *berlagak*


Siapa dah laki ni?? Macam Ben 10 jer..opppsss..

Ini Ana Muslim ke?? Haishh, aku memang failed bab watak cartoon ni.

Apa yang aku beli kali ini???

Op kosh la buku kan? Tak kan nak beli oven pulok. 


Novel lagi?? 
Terlanjur Mencintaimu- Syamnuriezmil & Cinta Kau dan Aku-Siti Rosmizah.


Dan tak ketinggalan dapat jumpa Siti Rosmizah face to face.. Tapi segan nak bergambar dengan sheols..Jadi aku biarkan ahkak ni bergambar dengan maskot je la, kasi peluang kat diorang. Aku takde hal lah.


Siti Rosmizah paling kanan (berbaju oren)

Masa round tangan ni ringan je amik buku itu buku ini, lepas bayar baru datang perasaan "Haishh, membazirnya aku beli buku yang tak berfaedah". Pernah tak? Pernah tak? Pernah tak korang rasa perasaan macam ni?


Lepas tu konon nak tebus balik perasaan bersalah tu, korang pun selit la beli dua tiga buku yang agak berilmiah/berfaedah bagi menyedapkan hati. Konon sedapkan hati la..


Buku resepi kek & Biskut dari Chef Hanieliza

Lalu, aku gigihkan diri beli buku resepi. Niat di hati nak buat kek dan biskut raya sendiri untuk tahun ni. Dah cukup ke untuk sedapkan hati??? Belum lagi.. Lalu aku tambah lagi dua buku...yang ni kompem hati aku terus jadi tenang tanpa rasa bersalah...


Teheeeee...


Tapi masih lagi rasa menyesal sebab duit yang aku save untuk beli baju raya dah habis beli buku T T. Okay, bye~



Comments

Anonymous said…
While men and women from the american culture spot great valuation on great customer service and also communication abilities, Chinese men and women tend to view these things because not all which usually important.
, My spouse and I absolutely love your blog and find a lot of your post's to be just what I'm looking for. Does one offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn't mind producing a post or elaborating on a few of the subjects you write with regards to here. Again, awesome weblog!
,check my design [url=http://gnrx.com/forums/member.php?83803-carpinteyrobpq
]inexpensive wedding party dresses[/url]
E'in said…
e'in xpenah pegi pesta buku.. novel 'cinta kau dan aku' tu sgt sgt sgt best.. :)
mar yanie said…
E'in..ouchh..thanks,tb2 bersemangat..mlm ni br nk start bc novel tu..hehe

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…