Skip to main content

Halwa Seafood..tempat ber"dating".



Hamboihhh, tajuk tak hengat.....

Holla guys,


Ini kisah semalam, aku makan kat luar sebab malas nak masak. Erk, bunyi macam sebelum-sebelum ni aku jenis yang rajin masak je kan? ahakzz. Lagipun kakak aku datang bawak segerombolan anak dia, ahhhh senang cite bawak je la makan kat restoran.


Mulanya nak makan yang ringan-ringan je macam roti canai ke, satay ke. Masalahnya ringan ke benda tu? ekekeke. Diorang datang kat Puchong ni, jadi sape lagi yang harus jadi pemandu pelancong? Aku kan? Honestly, aku memang failed bab jalan-jalan cari makan, lebih tepat failed bab jalan. At last, aku bawak ke kedai makan dekat ngan rumah jew.


HALWA SEAFOOD
*Istimewa Masakan Panas   Ikan Bakar*
Venue: Taman Putra Perdana, Puchong




Okay, aku bukan nak wujudkan puak atau semangat  assobiyahh dalam diri tapi aku memang prefer pergi kedai makan Kelantan + Siam sebab aku yakin menu dia menepati citarasa aku. Citarasa yang camane? Yang membuatkan aku rasa macam makan kat kampung halaman sendiri.


Antara menu yang pernah aku order kat sini Nasi Goreng Kampung, nasi goreng USA, daging merah, ayam paprik, siakap 3 rasa, sotong + udang goreng kunyit, tomyam, sotong celup tepung, kankung goreng belacan, makkk aihh, nape tak cakap semua menu aku dah order dan paling penting tak pernah mengecewakan perut aku.


Pekerja kat situ dah macam kawan aku dah, nak order SMS je, sambil-sambil tunggu makanan siap aku praktis cakap Siam ngan diorang. Lemah lembut liuk lentok suara orang siam kenss. Walaupun kedai makan ni takde la besar sangat pun tapi ada WIFI maaaa, aku ngan aza memang suka lepak kat sini dulu-dulu.


Semalam aku tukar menu la sikit, order Mee + Kue Teow Celup kaw kaw pedas. Sedap ohhh, mendidih perut ku..

Tapi hero dalam makanan aku dah dicurik..


Tu diaa hero aku, telur mata kerbau separuh masak..Perghhh, dah dicurik!!


Bihun sup!


Pegi la mane2 pun, korang ni macam tahu 1 menu je kan. Tak boleh larik dari nasi goreng cina.


Amik pic dulu..

Ok, bye~







Comments

YAT said…
bru pasan muka ko sbijik giler ngn muka bdk yg aku xbekenan dulu. nak2 d way ko senyum. tak sukerrrrr!! sila tukar plish.. kih3
YAT said…
gigi pon lebih kurg.. ppuan tu cm ngade2 gedik2. tu yg aku nymph dlu. amponnnnnnn.. hik3
YAT said…
and dia pnah ngade2 ngn bf aku dlu. sbb tu aku xske. ;p
mar yanie said…
aku kne buat plastic surgery ker??? perlu ke? harharhar...aku xley tukar posisi senyum tu..

ni fact yg aku br dpt; 23% of people think they look better with a mouth closed smile.

mek, gigi pun kne tukar gak ke?? sobsss
YAT said…
btol beb. gaya tudung sama,dia pon minah bawal,senyum sama lg.. adehhh fobia2.j gn kaco gewe aku tau. hak3. gilo
YAT said…
btol beb. gaya tudung sama,dia pon minah bawal,senyum sama lg.. adehhh fobia2.j gn kaco gewe aku tau. hak3. gilo
mar yanie said…
ade pic x? ade pesbuk die x? meh nk tgk ckit..:P

aku bkn kaki kebas gewe org..perghh, ayat mendalam..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…