Sunday, July 1, 2012

Halwa Seafood..tempat ber"dating".



Hamboihhh, tajuk tak hengat.....

Holla guys,


Ini kisah semalam, aku makan kat luar sebab malas nak masak. Erk, bunyi macam sebelum-sebelum ni aku jenis yang rajin masak je kan? ahakzz. Lagipun kakak aku datang bawak segerombolan anak dia, ahhhh senang cite bawak je la makan kat restoran.


Mulanya nak makan yang ringan-ringan je macam roti canai ke, satay ke. Masalahnya ringan ke benda tu? ekekeke. Diorang datang kat Puchong ni, jadi sape lagi yang harus jadi pemandu pelancong? Aku kan? Honestly, aku memang failed bab jalan-jalan cari makan, lebih tepat failed bab jalan. At last, aku bawak ke kedai makan dekat ngan rumah jew.


HALWA SEAFOOD
*Istimewa Masakan Panas   Ikan Bakar*
Venue: Taman Putra Perdana, Puchong




Okay, aku bukan nak wujudkan puak atau semangat  assobiyahh dalam diri tapi aku memang prefer pergi kedai makan Kelantan + Siam sebab aku yakin menu dia menepati citarasa aku. Citarasa yang camane? Yang membuatkan aku rasa macam makan kat kampung halaman sendiri.


Antara menu yang pernah aku order kat sini Nasi Goreng Kampung, nasi goreng USA, daging merah, ayam paprik, siakap 3 rasa, sotong + udang goreng kunyit, tomyam, sotong celup tepung, kankung goreng belacan, makkk aihh, nape tak cakap semua menu aku dah order dan paling penting tak pernah mengecewakan perut aku.


Pekerja kat situ dah macam kawan aku dah, nak order SMS je, sambil-sambil tunggu makanan siap aku praktis cakap Siam ngan diorang. Lemah lembut liuk lentok suara orang siam kenss. Walaupun kedai makan ni takde la besar sangat pun tapi ada WIFI maaaa, aku ngan aza memang suka lepak kat sini dulu-dulu.


Semalam aku tukar menu la sikit, order Mee + Kue Teow Celup kaw kaw pedas. Sedap ohhh, mendidih perut ku..

Tapi hero dalam makanan aku dah dicurik..


Tu diaa hero aku, telur mata kerbau separuh masak..Perghhh, dah dicurik!!


Bihun sup!


Pegi la mane2 pun, korang ni macam tahu 1 menu je kan. Tak boleh larik dari nasi goreng cina.


Amik pic dulu..

Ok, bye~







7 comments:

YAT said...

bru pasan muka ko sbijik giler ngn muka bdk yg aku xbekenan dulu. nak2 d way ko senyum. tak sukerrrrr!! sila tukar plish.. kih3

YAT said...

gigi pon lebih kurg.. ppuan tu cm ngade2 gedik2. tu yg aku nymph dlu. amponnnnnnn.. hik3

YAT said...

and dia pnah ngade2 ngn bf aku dlu. sbb tu aku xske. ;p

mar yanie said...

aku kne buat plastic surgery ker??? perlu ke? harharhar...aku xley tukar posisi senyum tu..

ni fact yg aku br dpt; 23% of people think they look better with a mouth closed smile.

mek, gigi pun kne tukar gak ke?? sobsss

YAT said...

btol beb. gaya tudung sama,dia pon minah bawal,senyum sama lg.. adehhh fobia2.j gn kaco gewe aku tau. hak3. gilo

YAT said...

btol beb. gaya tudung sama,dia pon minah bawal,senyum sama lg.. adehhh fobia2.j gn kaco gewe aku tau. hak3. gilo

mar yanie said...

ade pic x? ade pesbuk die x? meh nk tgk ckit..:P

aku bkn kaki kebas gewe org..perghh, ayat mendalam..