Skip to main content

Ausie Mood.



Australia, hebat bukan bunyik nye? Wondering when i will be there. Oh, stop dreaming!! Sepanjang 3 tahun berhempas pulas belajar kat Johor dulu haram Singapore depan mata pun tak pernah sampai lagi. Tapi masih lagi boleh berbangga sebab pernah sampai Sabah. I rasa macam pegi Vietnam or Filipina. Sawah padi pembangunan semua belum cukup maju. Eh jap! honestly saya tak pernah pun lagi pegi Vietnam or Filipina. Just my imaginasi..:D

I penah dengar sydney,melbourne and the rest memang tak pernah dengar.


Kenapa tiba-tiba nak cakap pasal Australia? Cakap kena la ikut mood kan. Pagi tadi my kawan dah naik flight pegi Australia. Yess, NOT ME!! hahaha. Tapi i terasa sangat dekat dengan Ausie sebab my kawan tadi keep telling me about the Ausie since last month. Dan sebagai pendengar yang setia, I tadahkan telinga saja sambil menyembunyikan perasaan jelesh dalam hati.

Used to be a place where i played 'masak-masak' during my childhood. Hebat imaginasiku..:D


Dari hal mata wang kepada keadaan cuaca dan semua semua i dapat tahu. Menurutnya lagi sekarang ni musim luruh kat Ausie. I dont know whether its true or not. Saya percaya je sebab jadah apa nya nak cek sendiri kan? Bukan saya yang nak pergi. Just wait for the pics!!

How to read this??


So, he will be away for a week. Lama tuuuu. I dont have anyone to text to dalam seminggu ni T T. Oh, i should be grateful, boleh jimat kredit telepon bukan..:D... Before he left Malaysia (ceywah, macam pegi jauh), he asked me 'nak apa?'.. Then me as usual pretend huh?? nak apa APA?? owh, okay. just bring me keychain. huh, keychain?? NO!! Daging kangaroo!! i'm hoping that he heard daging kangaroo instead of keychain T T.

sungguh chumil!


Okay, thank u for reading.    

Comments

he tu gewe ko.hahhaah.aku nk daging kangaroo 2 kg gak
mar yanie said…
hulur pitih la..L:D
Zahira said…
Bestnya Australia! X penah g (T_T) tapi nak g :)
mar yanie said…
tak mungkin dpt pegi..T T
YAT said…
'he' tu kawan ko ke? hahahaha
mar yanie said…
yat..sj je ko ni wat2 tnye..nyah..:D hahaha

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…