Skip to main content

March yang bakal dikenang.

Dear my March diary,

Baru terperasan yang bulan ni terlalu banyak benda kenangan manis kenangan pahit yang nak dihumban ke dalam my diary. Okay one by one ye.

Saya sepatotnye dah resigned 28hb Feb tapi disebabkan kepercayaan yang diberikan oleh bos saya extend lagi kerja 5 hari. Biasala bila kita kerja bagus sila cakap bos mana yang tak sedih nak lepaskan pekerja sebegini??? Okay, stop perasan hahaha. Saya diberi mandat untuk menduduki kerusi 'store manager' dan dalam masa 5 hari saya perlu gigih melatih pekerja baru semua benda! Yer,semua benda!! Lagak tak yah duk cakap ah. Gebang memanjang kerja kat sini kena kebal semua. Padahal diri ni dah puas berendam air mata sepanjang kerja kat situ keh keh keh.


1st March...Alhamdulillah. Dapat lagi anak buah baru. Kerja saya memang babysitter sejati. Semua anak buah boleh la nak gebang kat sini memang semua rapat ngan saya. Kira macam feveret auntie la hik hik. So, I bet pasni boleh kot nak kumpul duit hasil jadi babysitter hahaha.

bersama budak comot Faris



7th March...Hari suram. Macam tak percaya dah hampir 3 minggu arwah abah pergi meninggalkan kami sekeluarga. Memang sangat terasa kehilangan arwah. Tapi kita tetap redha dengan ketentuan-Nya. Semoga segala urusannya di sana dipermudahkan. Amin.


25 March...Hari akad nikah abang sulung. At the same time my sister pun ditahan. Ops, ditahan di wad bersalin. Suspek: baby sonsang. Bukan suspek lagi tapi memang sah. Tak tahu nak pilih yang mana satu. Kalau la boleh cut the body into pieces, kaki nak pergi hospital badan nak pergi majlis akad nikah. At last, we went to akad nikah.


26 March...Sebelah pagi my mom and abang ipar rushing pergi hospital sebab my sister akan di operated. Dan saya perlu jadi babysitter lagi, look after si budak comot Faris. Barang-barang hantaran untuk pergi majlis persandingan abang tak siap touch up sepenuhnya lagi. But we let it through one by one. Alhamdulillah. my sis selamat lahirkan baby girl yang sangat chumill..Oh, this month I got 2 new-born-anak-buah. Sungguh seronok!!

Curik pic..:D




Sebelah petang we went to kenduri kahwin abang. Kami bermandi-mandian kat sana, meredah air hujan, memang terbaik!! Kesian yang pakai kasut tumit tinggi semua. Semua barang hantaran basah. Masa tu saya hanya berdoa je harap my RM15's sandal tak putus hiks. Alhamdulillah, semua ini datang dari Allah. Walaupun hujan lebat tapi kenduri still run smoothly.


Today, kami semua akan menyambut kakak ipar yang baru. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Amin.

Tapi sayang. Arwah abah  tak sempat nak tengok semua ini. T T Alangkah seronok nya kalau abah ada di sini berkongsi kegembiraan ini. T T.

Saying goodbye to March yang bakal dikenang~ Bye-bye

Comments

Cikin said…
smga april yg akan datang ni membawa lebih banyak kenangan manis (:

al-fatihah untuk arwah abah awak . smga di tempatkan dlm kalangan orang beriman .
atiq atikah said…
earth hour baby :)
mar yanie said…
ckin..thanx so much dear...

atiq..kt hospital x wat earth hour pun..:P

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…