Monday, March 28, 2011

March yang bakal dikenang.

Dear my March diary,

Baru terperasan yang bulan ni terlalu banyak benda kenangan manis kenangan pahit yang nak dihumban ke dalam my diary. Okay one by one ye.

Saya sepatotnye dah resigned 28hb Feb tapi disebabkan kepercayaan yang diberikan oleh bos saya extend lagi kerja 5 hari. Biasala bila kita kerja bagus sila cakap bos mana yang tak sedih nak lepaskan pekerja sebegini??? Okay, stop perasan hahaha. Saya diberi mandat untuk menduduki kerusi 'store manager' dan dalam masa 5 hari saya perlu gigih melatih pekerja baru semua benda! Yer,semua benda!! Lagak tak yah duk cakap ah. Gebang memanjang kerja kat sini kena kebal semua. Padahal diri ni dah puas berendam air mata sepanjang kerja kat situ keh keh keh.


1st March...Alhamdulillah. Dapat lagi anak buah baru. Kerja saya memang babysitter sejati. Semua anak buah boleh la nak gebang kat sini memang semua rapat ngan saya. Kira macam feveret auntie la hik hik. So, I bet pasni boleh kot nak kumpul duit hasil jadi babysitter hahaha.

bersama budak comot Faris



7th March...Hari suram. Macam tak percaya dah hampir 3 minggu arwah abah pergi meninggalkan kami sekeluarga. Memang sangat terasa kehilangan arwah. Tapi kita tetap redha dengan ketentuan-Nya. Semoga segala urusannya di sana dipermudahkan. Amin.


25 March...Hari akad nikah abang sulung. At the same time my sister pun ditahan. Ops, ditahan di wad bersalin. Suspek: baby sonsang. Bukan suspek lagi tapi memang sah. Tak tahu nak pilih yang mana satu. Kalau la boleh cut the body into pieces, kaki nak pergi hospital badan nak pergi majlis akad nikah. At last, we went to akad nikah.


26 March...Sebelah pagi my mom and abang ipar rushing pergi hospital sebab my sister akan di operated. Dan saya perlu jadi babysitter lagi, look after si budak comot Faris. Barang-barang hantaran untuk pergi majlis persandingan abang tak siap touch up sepenuhnya lagi. But we let it through one by one. Alhamdulillah. my sis selamat lahirkan baby girl yang sangat chumill..Oh, this month I got 2 new-born-anak-buah. Sungguh seronok!!

Curik pic..:D




Sebelah petang we went to kenduri kahwin abang. Kami bermandi-mandian kat sana, meredah air hujan, memang terbaik!! Kesian yang pakai kasut tumit tinggi semua. Semua barang hantaran basah. Masa tu saya hanya berdoa je harap my RM15's sandal tak putus hiks. Alhamdulillah, semua ini datang dari Allah. Walaupun hujan lebat tapi kenduri still run smoothly.


Today, kami semua akan menyambut kakak ipar yang baru. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Amin.

Tapi sayang. Arwah abah  tak sempat nak tengok semua ini. T T Alangkah seronok nya kalau abah ada di sini berkongsi kegembiraan ini. T T.

Saying goodbye to March yang bakal dikenang~ Bye-bye

3 comments:

Cikin said...

smga april yg akan datang ni membawa lebih banyak kenangan manis (:

al-fatihah untuk arwah abah awak . smga di tempatkan dlm kalangan orang beriman .

atiq atikah said...

earth hour baby :)

mar yanie said...

ckin..thanx so much dear...

atiq..kt hospital x wat earth hour pun..:P