Skip to main content

Pagi yang hening

Pagi-pagi dah kena berkerah tenaga pergi pasar beli barang-barang tuk tahlil malam ni *sayang nye nak korbankan masa tido*..:D

 Yang tak seronok nye kena pergi beli kat pasar besar Pasir Mas. Mak ai, tak yah cakap la rakyat nye ramai mana. Sampai nak jalan pijak tanah pun tak cukup. 

Kalau pergi kul 8 a.m memang wajib akan parking 10kilometer dari tempat membeli. Pastu usung barang-barang ke tempat kereta sampai senget bahu. 

Arwah abah pernah cakap "Bandar Pasir Mas ni kalau letak 40 buah kereta atas jalan memang jammed la!". Tambah lagi musim cuti sekolah. Fuhh, menguji kesabaran.

Tapi rasanya bukan musim cuti sekolah je, hari-hari biasa pun memang keadaan lebih kurang sama je. Kita akan pikir bila hari hujan mesti tak ramai rakyat yang keluar membeli belah ikan dan lauk pauk tapi haram!! Sama je. Gamaknye orang suka kot shopping dalam hujan.


Overview: Tak taw mana satu jalan yang betul. Main redah jer.


Ini la untung nye pegi pagi-pagi. Semua masih fresh..Mata ikan pun takde lagi kaler merah..:D


Ini yang dikatakan rezeki murah di pagi hari..:)


Itu adalah barang yang sangat bahaya!!

Boleh nampak tak bulatan dalam pic kt atas tu-sebab utama mak bapak tak nak bawak anak-anak ikut sekali. Mesti nak beli belon sabun yang tiup akan keluar buih-buih cinta..:D


Okay..peace!!

Comments

^f@ten^ said…
best giler tito time mu p psr tu .. haha!! ^^
mar yanie said…
mu mmg gedikzz..:D
nurkaloi said…
kaloi suke g pasar
siyess...tgok ikan ikan memg sronok

pasar besar kat tmerloh syokkk
ayoh n mok aku sokmo gok g bli pasar p.mas..here aku..dah la rmai ore
mar yanie said…
kaloi..suke p pasar tp yg x suke jammed dalam pasar tu..T T

mija..biaso la..pasar sohor,mesti la rama ore nk g..wah3

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…