Skip to main content

Persiapan pengantin bajet

Tadaaaa...
The wedding is coming in just a few days. Finally, my eldest brother are going to marry someone after 37 years seeking for love *ceywah*. This is a moment where everyone is waiting for *what cu what cu waiting for lalalalalala*. We had time together, doing all the preparation by ourselves.


That's what we called 'persiapan pengantin bajet'. Because we're still in grief after arwah abah left us. So, we choose not to over-over for the upcoming wedding :). Our priority is to focus on the important ones like akad nikah, hoping that it will run smoothly. Let's check it out what we have for bilik pengantin..



 
Overview the bilik pengantin-to-be, before decoration. Argghhh, how to elaborate? pic tells u everything. Biasa la, ini rumah kampung kan. But to tell u, we're very comfortable even the room is not made of by batu bata. What we concern is SAFETY! T T


We together-gether memerah otak untuk fikirkan decoration yang mampu menutup segala kelemahan bilik ini. We decided not to over decorate it. Just simple but nice. Bila tetamu datang mulut tak pot pet pot pet cari kelemahan kita. Bukan kah itu sangat penting? Ok, stop babling!! Start working!! :D


At last, we came out with this decoration.....




Dont u see how creative we are, made use of curtain to be like 'tabir' and the recycled flower. To add the flava of the bilik pengantin, we put this. Come closer please..







Yeah, that's the package we offered u hahaha. My anak buah Faris, orang yang paling bizi dan penting time decoration ni. Peace!!



Very simple rite. Since this is for sebelah pihak lelaki, yup usually ia akan berlangsung secara kecil-kecilan. Bila perempuan kahwin baru kena meriah bagai kan, ada pelamin semua. So, I think this is the best that we can do for our brother. Moga bahagia dan berkekalan sampai bila-bila.


Okay this will be the last pic. Promise.




After all, I rasa nak campak henfon ni disebabkan un-very-cleared-pic *tepon murah bebel lebih pehal nak marah?*...Okey..bye.

Comments

Gen Fujita said…
37 years? This is truly inspiring, well, at least for me. Congratulation to your brother, and congratulation to you also for having another member in the family.
mar yanie said…
heeee..no no..what i mean here is actually he will turns to 38 this year..not 37 years seeking for luv..:)

okeh,makin tak paham..haha..peace!!!
siti nazihah said…
yani. bilo abah mu g? aku xtahu pun.
mar yanie said…
siti..2 minggu lbh dh..
mar yanie said…
ari jumaat ni dh..mari la umah aku ari isnin dpn..:)
YAT said…
bestnye kawen!
mar yanie said…
yatt..sila kawem cepat..=P

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…